Swedish

Fibromyalgi, den osynliga sjukdomen: “Även om du ser mig med ett bra ansikte, känner jag smärta”

Jag är 54 år gammal och förra året fick jag äntligen diagnosen efter många års   smärta  , där de alltid berättade för mig att jag hade fått benavfall. 

Diagnosen var   fibromyalgi  , den   osynliga  och otroliga  sjukdomen   för många människor. Det kommer en tid då du inte vet vad som gör dig ont längre, eftersom varje dag är något annorlunda. 

Även om du inte vill och låtsas vara stark, är smärtan mer, du går in i   depression   och ångest och världen kollapsar vid dina fötter. Människor som känner att du tror på dig och även om det är svårt på jobbet försöker du le och göra dina läxor.

Det dåliga är att vissa kollegor tror att ingenting gör ont för att du går ut och kommer in och vill leva, men det är det inte. Även om du har ett   bra ansikte, går   smärtan alltid med oss. 

Jag ber bara om   mer medvetenhet   om denna sjukdom, mer forskning och att tro. Att ha ett bra ansikte eller vilja fixa dig själv lite betyder inte att smärtan försvinner, bara att du vill känna eller försöka må bättre.

Jag ber om mer livskvalitet för människor som, precis som jag, lider   i tystnad   varje dag. Tillräckligt för att det är en osynlig sjukdom.

Dela detta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *