Danish

Fibromyalgi, den usynlige sygdom: “Selv hvis du ser mig med et godt ansigt, føler jeg smerter”

Jeg er 54 år gammel og sidste år fik jeg endelig diagnosen efter mange års   smerte  , hvor de altid fortalte mig, at jeg havde spildt knogler. 

Diagnosen var   fibromyalgi  , den   usynlige  og utrolige  sygdom   for mange mennesker. Der kommer et tidspunkt, hvor du ikke ved, hvad der gør dig ondt mere, fordi hver dag er noget andet. 

Selv hvis du ikke vil og foregiver at være stærk, er smerten mere, du går ind i   depression   og angst, og verden kollapser ved dine fødder. Mennesker, der kender dig, tror på dig, og selvom det er svært på arbejdet, prøver du at smile og lave dit hjemmearbejde.

Den dårlige ting er, at nogle kolleger mener, at intet gør ondt, fordi du går ud og kommer ind og vil leve, men det er det ikke. Selv hvis du har et   godt ansigt,   følger smerten altid med os. 

Jeg beder bare om   mere opmærksomhed   om denne sygdom, mere forskning og at blive troet. At have et godt ansigt eller ønske at ordne dig selv lidt betyder ikke, at smerten forsvinder, bare at du vil føle eller prøve at føle dig bedre.

Jeg beder om mere livskvalitet for mennesker, der som mig lider   i tavshed   hver dag. Nok til at det er en usynlig sygdom.

Del dette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *