Swedish

FIBROMIALGIA: Jag låtsas inte vara sjuk, jag tänker verkligen vara okej

Det är galen, men ibland känner jag mig som en kriminell som hela tiden bedöms av människor som inte vet något om mig eller mitt liv och före den här världen är det bättre att låtsas

Jag låtsas inte vara sjuk, jag låtsas verkligen ha det bra

Om du inte känner mig tillräckligt bra eller är en del av min familj, är det möjligt att du vid vissa tillfällen har tänkt att jag låtsas vara sjuk. Du kanske tror att du inte kan vara trött kontinuerligt eller att det är omöjligt för någon att leva i ständig smärta och jag hoppas att ha det bra och jag gillar många andra att vi inte bor i första person som låtsas vara bra för familjen och bekanta, låtsas vara bra att gå på jobbet varje dag, till och med brutal tortyr och bara hälften kan möta våra uppblåsta tabletter och smärtlindrande, drar dåligt när jag äntligen kom hem utan att kunna eller flytta den intensiva och outhärdliga smärtan och ansträngande utmattning som vi aldrig återhämtad från. Men trots allt har jag inget annat val än att agera som om jag är okej.

Det är mycket lättare att låtsas och försöka få mig att se att jag har det bra, för på det sättet behöver jag inte försvara mig. Jag behöver inte förklara för någon att det är möjligt att leva i konstant och konstant smärta. Jag behöver inte heller lista upp symtom för någon som inte har något intresse. Jag behöver inte motivera obeveklig trötthet. Jag behöver inte förklara varför jag inte går på gymmet eller poolen som tidigare. Jag önskar att jag hade det bra, men det är jag inte.

Jag förstår inte riktigt varför jag känner att jag måste låtsas vara okej när det är motsatt. Varför är andras åsikt så viktigt? Varför bryr jag mig inte om vad de tycker? Jag är trött, trött på att försöka förklara hur jag verkligen är, förklarade jag för familj och vänner som inte förstår min dagliga verklighet, jag pratade till och med läkare som tittade på mig med misstro och berättade för mig att det jag sa inte är möjligt för att förvärra symtomen. Vissa ja, tacka Gud, men inte majoriteten, vilket kanske är anledningen till att jag utvecklade fantastiska färdigheter som skådespelare i en roll jag aldrig bad om att röra.

Även om det kostar mig försöker jag alltid vara trevlig när någon frågar mig hur jag har det. Detta är en fråga som ibland nästan gör att jag brister av ilska eftersom jag inte kan säga sanningen, men jag slutar och försöker avleda problemet eller försöka lösa det med en kort “Jag har det bra”. Jag skulle kunna säga “idag lyckades jag komma ur sängen utan hjälp” eller “Jag har gjort något bättre i några dagar när smärtan ger mig tid” eller “den här veckan är helvetet eftersom jag går igenom en kris” , men det skulle kräva att jag måste motivera min status igen och måste förklara varför jag är så du kommer säkert inte att tro mig, så svaret är aldrig sanningen.

Jag skulle vilja sluta låtsas som att jag mår bra och visar mitt riktiga tillstånd, jag skulle vilja att de som bad mig att göra det med ett verkligt intresse för min stat och inte se eller höra hur andra misstänker att jag ljuger när jag berättar för dem ÄR mitt riktiga tillstånd.

Känner du behovet av att låtsas att du är okej när du inte är det? Vill du ändra det?

Om det var till hjälp, kommentera och dela. Gacias!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *