FIBROMIALGIA: Ik doe niet alsof ik ziek ben, ik ben echt van plan in orde te zijn

Het is gek, maar soms voel ik me een crimineel die voortdurend wordt beoordeeld door mensen die niets over mij of mijn leven weten, en voor deze wereld is het beter om te doen alsof

Ik doe niet alsof ik ziek ben, ik doe echt alsof ik in orde ben

Als je me niet goed genoeg kent of deel uitmaakt van mijn familie, is het mogelijk dat je soms hebt gedacht dat ik doe alsof ik ziek ben. Je denkt misschien dat je niet voortdurend moe kunt zijn of dat het voor niemand onmogelijk is om constant in pijn te leven en ik hoop dat het goed gaat en ik zoals vele anderen, we leven niet in de eerste persoon die doet alsof hij geweldig is voor het gezin en kennissen, doen alsof ze goed zijn om elke dag naar hun werk te gaan, zelfs meedogenloze martelingen en slechts de helft kan onze opgeblazen pillen en pijnstillers ontmoeten, meegesleurd toen ik eindelijk thuiskwam zonder de intense en ondraaglijke pijn en zware uitputting die we nooit hebben kunnen of kunnen verplaatsen hersteld van. Maar ondanks alles heb ik geen andere keus dan te doen alsof ik in orde ben.

Het is veel gemakkelijker om te doen alsof en te proberen mij te laten zien dat ik in orde ben, omdat ik op die manier mezelf niet hoef te verdedigen. Ik hoef iemand niet uit te leggen dat leven in constante en constante pijn mogelijk is. Ik hoef ook de symptomen niet opnieuw op te sommen voor iemand die geen interesse heeft. Ik hoef meedogenloze vermoeidheid niet te rechtvaardigen. Ik hoef niet uit te leggen waarom ik niet zoals vroeger naar de sportschool of het zwembad ga. Ik wou dat ik in orde was, maar dat is niet zo.

Ik begrijp niet helemaal waarom ik het gevoel heb dat ik moet doen alsof het goed is, terwijl het tegenovergestelde het geval is. Waarom is de mening van anderen zo belangrijk? Waarom kan het me niet schelen wat ze denken? Ik ben moe, moe van het proberen uit te leggen hoe ik werkelijk ben, ik legde uit aan familie en vrienden die mijn dagelijkse realiteit niet begrepen, ik sprak zelfs met doktoren die me ongelovig aankeken en me vertelden dat wat ik zei het niet mogelijk is om de symptomen te verergeren. Sommigen ja, godzijdank, maar niet de meerderheid, en daarom ontwikkelde ik misschien geweldige vaardigheden als acteur in een rol die ik nooit heb gevraagd aan te raken.

Ook al kost het me, ik probeer altijd aardig te zijn als iemand me vraagt ​​hoe het met me gaat. Dit is een vraag die me soms bijna van woede doet barsten omdat ik de waarheid niet kan vertellen, maar ik stop en probeer het probleem om te leiden of probeer het op te lossen met een korte ‘I’m fine’. Ik zou kunnen zeggen “vandaag ben ik erin geslaagd om zonder hulp uit bed te komen” of “ik doe een paar dagen iets beters als de pijn me tijd geeft” of “deze week wordt een hel omdat ik door een crisis ga” , maar daarvoor zou ik mijn status opnieuw moeten rechtvaardigen en uitleg moeten geven waarom ik ben, dus je zult me ​​zeker niet geloven, dus het antwoord is nooit de waarheid.

Ik zou willen stoppen met te doen alsof ik me goed voel en mijn ware staat laten zien, ik zou graag willen dat diegenen die mij hebben gevraagd dit met een oprechte interesse in mijn toestand te doen en niet te zien of te horen hoe anderen vermoeden dat ik lieg wanneer ik hen vertel wat IS mijn echte staat.

Voel je de behoefte om te doen alsof je in orde bent als je dat niet bent? Wil je dat veranderen?

Als het nuttig was, reageer en deel het dan. Gacias!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *