Att vara dotter till en mamma med fibromyalgi.

Att vara dotter till en mamma med fibromyalgi är svårt, det kan säkert belasta denna mamma-dotter-relation för ibland känns det mer som en relation mellan dig och din mammas fibromyalgi än en relation mellan dig och din mamma. Jag lärde mig att det finns bra dagar och dåliga dagar.

De dagar du behöver mer stöd, hjälp, mer positiva ord, kärlek etc, och det finns dagar då du behöver utrymme för att du känner dig lite mer otrevlig, lite mer känslomässig och lite mer frustrerad. Jag vet inte om någon annan, men jag var välsignad med en fantastisk mamma! Den som är en stor förebild, en som visar mycket styrka och uthållighet. Jag lärde mig mycket av min mamma, men jag vill att hon ska veta att även om det kan vara hemskt att ha fibromyalgi, och det kan göra livet outhärdligt ibland, mamma, jag hoppas att du vet att jag älskar dig till månen och tillbaka och alltid kommer att göra det. vara. Det spelar ingen roll.

Att vara dotter till en mamma med fibromyalgi fick mig att inse och acceptera det faktum att det kommer att finnas dagar då min mamma behöver att jag ska gå till stan för att shoppa, för att åka runt på stan, gå runt i affären och bära tunga väskor kan göra. som verkligen är trött och verkligen ont.

Det kommer att finnas dagar då hon behöver en extra kram. Det kommer att finnas saker som kommer att saknas, som körkonserter eller sportevenemang, för att gå upp, göra sig redo och sitta i en obekväm auditoriumsstol i 2 timmar kommer att göra det mycket värre imorgon.

Men jag lärde mig att jag inte bryr mig om hon tappar några av de här sakerna, för jag vet att hon alltid tänker på mig när jag gör dem, och hon är alltid glad över att höra dem när jag går hem.

Att vara dotter till en mamma med fibromyalgi kan vara svårt eftersom man vissa dagar känner sig hjälplös, vilket är bland det värsta! Att se sin mamma lida och kämpa är svårt, och att veta att hon vill göra mer än hennes kropp fysiskt tillåter är så svårt att se.

Mamma, jag hoppas bara att du vet att jag är här för både bra och dåliga dagar. Jag finns alltid där som en solid grund för dig. En axel att gråta på, på de inte så bra morgnar, en person att skratta okontrollerat med de extra goda morgnarna, en person att kasta tillbaka på de mer frustrerande dagarna, och jag är också här för att försöka få ett leende på läpparna varje dag. För även om jag är dotter till en mamma med fibromyalgi så är jag också dotter till en väldigt bra mamma!

“Jag älskar dig sjukt mycket!”

Älskar din punkare

av     Haley Puddicombe

Ett tackbrev från en mamma med fibromyalgi till sina döttrar.

Livet har verkligen varit svårt eftersom detta tillstånd har fått sitt fula huvud. Mitt liv har vänts upp och ner och saker och ting kommer aldrig att bli sig likt igen. Men det gäller inte bara mig, det gäller dig också. Jag inser och försöker förstå att mitt liv som jag har känt det aldrig kommer att bli detsamma. Men jag lär mig också att livet, som ni vet, också har förändrats. Jag vet inte när saker och ting började förändras, men när jag ser på tjejer som små minns jag många roliga ögonblick, många skratt och många äventyr.

När vi blev äldre lyckades vi ha fantastiskt roligt och många skratt. Men de senaste åren har saker och ting förändrats. Jag sa aldrig nej till vad vi hade i beredskap för dagen. Shopping, familjeresor, camping, allt vi ville göra som familj. Mitt liv började minska, mitt fysiska välbefinnande var långt ifrån vad det var. Nu har jag fått veta att jag har den här sjukdomen som kallas fibromyalgi.

Saker och ting kommer inte att bli sig likt. Ni tjejer såg mig förändras och sakta ner. Jag kan inte göra de saker jag brukade göra längre, och jag kommer inte att kunna göra saker med dig som tidigare. Få familjer förstår vad fibromyalgi är eller hur det påverkar en familj. Men från första dagen, sedan jag fick veta att det inte gick bra för mig, har du gått framåt, du har lärt dig att saker och ting skulle bli annorlunda, du har aldrig ifrågasatt det, du har helt enkelt följt det. Du har aldrig ifrågasatt denna nya verklighet som du har att göra med.

Ni tjejer har lärt er att de saker jag brukade göra kan jag inte göra längre. Du har lärt dig att vissa dagar försöker jag mer än jag borde. Och det viktigaste du lärde dig var att du hade mer mamma. Det är något väldigt viktigt för en 17-åring och en 13-åring, men ingen av er undrade vad som hände, varför det hände eller hur det skulle påverka er. Flickorna var nu tvungna att anpassa sig till en ny normal, som jag var tvungen, och ändå saknades det aldrig ett ögonblick.

Du har lärt dig när jag behöver extra hjälp, när jag behöver att du handlar åt mig eller när jag behöver tid att vara ensam. Du har lärt dig att läsa mitt ansikte och du vet när det inte går bra och du verkar veta saker som kan hjälpa mig. Sedan hon klarade av detta tillstånd lärde hon sig också att ibland var mitt humör oförutsägbart, glad ena minuten, galen nästa och gråtande kort därefter. Du måste ha lärt dig den hårda vägen att alla humör är oförutsägbar.

Men du rider med honom och du ifrågasätter honom inte. Jag brukade gå i alla skol- och fritidsaktiviteter, men nu om det är en dålig dag förstår du att att gå på aktiviteter kan orsaka mer smärta och göra nästa dag mer obekväm och du är mer förstående. Tjejer, ni verkar alltid veta när mamma behöver lite mer kärlek och lite mer uppmärksamhet.

Kramar och pussar, “gudar”, shopping, sysslor och allt det vardagliga jag behöver hjälp med, du vet när det behövs. Eftersom denna nya verklighet har blivit vårt liv, har du aldrig gett upp hoppet för mig eller för mig. Det är något som inget barn i din ålder borde behöva ta itu med, men du hanterar det med nåd och styrka. Du har aldrig avskrivit vem jag är nu eller fått mig att känna mig mindre som en mamma.

Små gester som kramar och kyssar, blommor, att hjälpa till i huset eller skicka mig i soffan när du vet att jag har gjort mycket, betyder mer än du någonsin kommer att veta. Jag är en ganska lycklig mamma på så många sätt. Viktigast av allt är att jag är stolt mamma till två fantastiska tjejer som jag älskar på månen och tillbaka. Min “punkin” och mitt “boo” … jag älskar dig mer än du någonsin kommer att veta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *