Å være datter av en mor med fibromyalgi.

Å være datter av en mor med fibromyalgi er vanskelig, det kan sikkert sette en belastning på dette mor-datter-forholdet fordi noen ganger føles det mer som et forhold mellom deg og din mors fibromyalgi enn et forhold mellom deg og din mor. Jeg lærte at det er gode dager og dårlige dager.

De dagene du trenger mer støtte, hjelp, flere positive ord, kjærlighet osv., og det er dager du trenger plass fordi du føler deg litt mer ubehagelig, litt mer emosjonell og litt mer frustrert. Jeg vet ikke om noen andre, men jeg ble velsignet med en fantastisk mor! Den som er et stort forbilde, en som viser mye styrke og utholdenhet. Jeg lærte mye av moren min, men jeg vil at hun skal vite at selv om det kan være forferdelig å ha fibromyalgi, og det kan gjøre livet uutholdelig til tider, mamma, jeg håper du vet at jeg elsker deg til månen og tilbake og alltid vil gjøre det uutholdelig. være. Det spiller ingen rolle det.

Å være datter av en mor med fibromyalgi fikk meg til å innse og akseptere det faktum at det vil være dager da mamma trenger at jeg drar til byen for å handle fordi det kan gjøre noe med å kjøre rundt i byen, gå rundt i butikken og bære tunge sekker. som virkelig sliten og virkelig vondt.

Det kommer dager da hun trenger en ekstra klem. Det vil være ting som vil gå glipp av, som korkonserter eller sportsbegivenheter, for det å stå opp, gjøre seg klar og sitte i en ubehagelig auditoriumstol i 2 timer vil gjøre det mye verre i morgen.

Men jeg lærte at jeg ikke bryr meg om hun mister noen av disse tingene, fordi jeg vet at hun alltid tenker på meg når jeg gjør dem, og hun er alltid spent på å høre dem når jeg går hjem.

Å være datter av en mor med fibromyalgi kan være vanskelig fordi noen dager føler man seg hjelpeløs, noe av det verste! Å se moren din lide og slite er vanskelig, og å vite at hun vil gjøre mer enn kroppen hennes fysisk tillater er så vanskelig å se.

Mamma, jeg håper bare du vet at jeg er her for de gode og de dårlige dagene også. Jeg er alltid der som et solid fundament for deg. En skulder å gråte på, på ikke så gode morgener, en person å le ukontrollert med de ekstra gode morgenene, en person å kaste tilbake på de mer frustrerende dagene, og jeg er også her for å prøve å få et smil på ansiktet ditt hver dag. For selv om jeg er datter av en mor med fibromyalgi, er jeg også datter av en veldig god mor!

“Jeg elsker deg vanvittig!”

Elsker punkinen din

av     Haley Puddicombe

Et takkebrev fra en mor med fibromyalgi til døtrene.

Livet har absolutt vært vanskelig siden denne tilstanden har reist sitt stygge hode. Livet mitt er snudd på hodet og ting vil aldri bli det samme igjen. Men det gjelder ikke bare meg, det gjelder deg også. Jeg innser og prøver å forstå at livet mitt slik jeg har kjent det aldri vil bli det samme. Men jeg lærer også at livet, som du vet, også har endret seg. Jeg vet ikke når ting begynte å endre seg, men når jeg ser på jenter som små, husker jeg mange morsomme øyeblikk, mye latter og mange eventyr.

Etter hvert som vi ble eldre, klarte vi å ha det utrolig gøy og mye latter. Men de siste årene har ting endret seg. Jeg sa aldri nei til det vi hadde i vente for dagen. Shopping, familieturer, camping, alt vi ville gjøre som familie. Livet mitt begynte å avta, mitt fysiske velvære var langt fra hva det var. Nå har jeg fått vite at jeg har denne sykdommen som heter fibromyalgi.

Ting blir ikke det samme. Dere jenter så meg endre og senke farten. Jeg kan ikke gjøre de tingene jeg pleide å gjøre lenger, og jeg vil ikke kunne gjøre ting med deg som før. Få familier forstår hva fibromyalgi er eller hvordan det påvirker en familie. Men fra første dag, siden jeg fikk vite at ting ikke gikk bra for meg, har du kommet videre, du har lært at ting kom til å bli annerledes, du har aldri stilt spørsmål ved det, du har rett og slett fulgt det. Du har aldri stilt spørsmål ved denne nye virkeligheten du har å gjøre med.

Dere jenter har lært at de tingene jeg pleide å gjøre, kan jeg ikke gjøre lenger. Du har lært at noen dager prøver jeg mer enn jeg burde. Og det viktigste du lærte var at du hadde mer mamma. Det er noe veldig viktig for en 17-åring og en 13-åring, men ingen av dere lurte på hva som skjedde, hvorfor det skjedde eller hvordan det ville påvirke dere. Jentene måtte nå tilpasse seg en ny normal, som jeg måtte, og likevel manglet det aldri et øyeblikk.

Du har lært når jeg trenger ekstra hjelp, når jeg trenger at du handler for meg, eller når jeg trenger tid til å være alene. Du har lært å lese ansiktet mitt og du vet når ting ikke går bra og du ser ut til å vite ting som kan hjelpe meg. Siden hun taklet denne tilstanden, lærte hun også at noen ganger var humøret mitt uforutsigbart, lykkelig det ene minuttet, gal det neste og gråt kort tid etterpå. Du må ha lært på den harde måten at enhver stemning er uforutsigbar.

Men du rir med ham og du spør ham ikke. Jeg pleide å gå på alle skole- og fritidsaktiviteter, men nå hvis det er en dårlig dag, forstår du at det å delta på aktiviteter kan forårsake mer smerte og gjøre neste dag mer ubehagelig, og du er mer forståelsesfull. Jenter, dere ser alltid ut til å vite når mamma trenger litt mer kjærlighet og litt mer oppmerksomhet.

Klemmer og kyss, «gudsetter», shopping, gjøremål og alle de daglige tingene jeg trenger hjelp, du vet når det er nødvendig. Siden denne nye virkeligheten har blitt vårt liv, har du aldri gitt opp håpet for meg eller for meg. Det er noe som ingen barn på din alder bør måtte håndtere, men du håndterer det med ynde og styrke. Du har aldri avskrevet hvem jeg er nå eller fått meg til å føle meg mindre som en mor.

Små bevegelser som klemmer og kyss, blomster, hjelpe rundt i huset eller sende meg på sofaen når du vet at jeg har gjort mye, betyr mer enn du noen gang vil vite. Jeg er en ganske heldig mamma på så mange måter. Det viktigste er at jeg er den stolte moren til to fantastiske jenter som jeg elsker på månen og tilbake. Min “punkin” og min “boo” … jeg elsker deg mer enn du noen gang vil vite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *