Danish

For dem, der ikke forstår noget om fibromyalgi

Hvad skal du vide om fibromyalgi?

Fibromyalgi er ikke en ny type sygdom. Fibromyalgi blev beskrevet i 1815 af William Balfour, en kirurg ved University of Edinburgh. Over tid er det blevet beskrevet som kronisk gigt, myalgia eller fibrose. I modsætning til sygdomme har syndromer som fibromyalgi ingen kendt årsag, men er en gruppe af tegn og symptomer, der desværre er til stede på samme tid for patienten. Reumatoid arthritis og lupus er relaterede syndromer.

De fleste af symptomerne og følelsesmæssige problemer forbundet med fibromyalgi er ikke psykologiske.

Det er ikke en betingelse, hvor “alt er i dit hoved.” I 1987 anerkendte American Medical Association, at fibromyalgi var en reel fysisk sygdom og en væsentlig årsag til handicap.

Fibromyalgi kan være inaktiverende og deprimerende, hvilket kan forstyrre de enkleste daglige operationer.

– Hvad du har brug for at vide om mig:

Forstå om fibromyalgi

1. Min smerte   :

Det er ikke din lidelse, det er ikke    min smerte   . Fibromyalgi ikke forårsaget af betændelse. Det vil ikke hjælpe mig med din arthritis medicin. Jeg kan ikke arbejde, fordi min krop ikke forbliver sådan. Det er ikke lidelsen, der kun findes i en del af kroppen. I dag er på min skulder, men det kan være en fod i morgen, eller måske er den væk. Min smerte udløses af signaler, der forkert når min hjerne, muligvis på grund af søvnforstyrrelser. Det er ikke kendt, men det er ægte.

2. Min træthed:

Jeg føler mig ikke kun meget træt. Jeg er så træt. Jeg vil gerne være en del af en fysisk aktivitet, men jeg kan ikke gøre det. Tag det ikke personligt, tak. Hvis du så mig shoppe i går, men i dag kan jeg ikke undgå at rengøre gårdhaven, det er ikke fordi jeg ikke vil. Jeg betaler prisen for at stresse mine muskler ud over deres kapacitet.

3. Mine koncentrationsproblemer:

Alle af os med fibromyalgi kalder disse problemer “fibro-tåge.” Jeg husker muligvis ikke dit navn, men jeg kan huske dit ansigt. Du kan muligvis ikke huske, hvad jeg lovede at gøre for dig, selvom du fortalte mig et par sekunder siden. Mit problem har intet at gøre med alder, men det kan være relateret til søvnforstyrrelser. Jeg har heller ikke en selektiv hukommelse. Jeg har ikke engang en kortvarig hukommelse i et par dage.

4. Min egen akavhed:

Hvis jeg stopper eller løber efter mængden, vil jeg ikke jage dig. Jeg har ikke kontrol over mine muskler til at gøre det. Hvis du er bag mig på trappen, så vær tålmodig. I disse dage tager jeg mit liv og hvert trin ad gangen.

5. Min følsomhed:

Jeg kan ikke blive her! Dette kan skyldes nogle variabler, såsom skarpt lys, meget støjende eller lav støj, lugt. Fibromyalgi er blevet kaldt en “tilstand, der gør tingene værre.”

6. Min intolerance er som følger:

Jeg kan ikke tåle varme eller fugtighed. Hvis jeg er en mand, sveder jeg meget. Jeg mener, hvis jeg også er en dame. Og ikke blive overrasket, hvis jeg kommer uden for min rækkevidde, når det er koldt. Jeg tåler heller ikke kulden. Min interne termostat er ødelagt, og ingen ved, hvordan jeg løser den.

7. Åh min depression:

Ja, der er dage, hvor jeg foretrækker at blive i sengen, derhjemme eller dø. Intens smerte er upålidelig og kan    forårsage depression   . Din sande interesse og forståelse kan løfte mig ud af afgrunden.

8. Min stress:

Min krop kan ikke bære smerter godt. Hvis jeg skal stoppe med at arbejde, arbejde deltid eller delegere mit hjem ansvar, er det ikke fordi jeg er doven. Den   stress   regelmæssigt kan forværre mine symptomer og deshabilitarme helt.

9. Min vægt er som følger:

Du kan være    overvægtig    eller tynd. Det er alligevel ikke mit valg. Min krop er ikke din krop. Min appetit påvirkes, og ingen ved, hvordan jeg løser den.

10. Mit behov for behandling:

Misund dig ikke, hvis jeg har brug for en massage hver dag. Min massage er ikke din massage. Overvej hvad en massage kan gøre for min krop, hvis smerterne i mit ben i sidste uge er det, jeg føler over hele kroppen. Massage kan være meget smertefuld, men det er noget, jeg har brug for. Massage kan være nyttigt regelmæssigt, i det mindste for et stykke tid.

11. Nå, min god morgen:

Hvis du ser mig smilende og arbejde normalt, skal du ikke synes, jeg har det godt. Jeg lider af kronisk smerte og træthed, som ikke har nogen behandling for mig. Du kan have en god dag, et par uger eller endda et par måneder. Det er faktisk en god dag, der hjælper mig med at fortsætte.

12. Individualiteten af ​​mig:

Selv dem med fibromyalgi er ikke ens. Det betyder, at jeg ikke kan fortælle dig alle tegn. Du har måske smerter i migræne, hofte, skulder eller knæ, men jeg har ikke den samme smerte som nogen med denne tilstand.
Jeg håber, at det hjælper dig med at forstå mig, men hvis du stadig er i tvivl om min smerte, din boghandel, dit bibliotek eller Internettet, har de gode bøger og artikler om fibromyalgi.

Forfatterens note: Dette brev er baseret på samtaler med kvinder og mænd over hele verden om fibromyalgi. Du er ikke en af ​​de 10 millioner mennesker med fibromyalgi i verden, men det kan hjælpe sunde mennesker med at forstå, hvor ødelæggende denne tilstand kan være. Vær venlig ikke at tage disse mænds lidelser let. Du ønsker ikke at spilde en dag med deres sko eller deres kroppe. Fibromyalgi er ikke noget, vi vælger at have, men hvis vi gør det, skal vi nå et punkt, hvor vi accepterer betingelsen som en del af vores liv.

Del denne vigtige information

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *