Fibromyalgi, Lauras usynlige sygdom: “Jeg har 100 symptomer, og jeg står kun 4 timer om dagen”

Laura Polizzi, 31, fra Ventimiglia, har lider af fibromyalgi i 4 år, en kronisk sygdom, der har over 100 symptomer, og som medfører smerter i hele kroppen, kronisk træthed, mental forvirring, migræne, og som ikke har nogen kur. Symptomer har ført til isolation, og hun har ikke været i stand til at arbejde i næsten 5 år. Ifølge professor Piercarlo Sarzi Puttini, direktør for reumatologi på Sacco Hospital i Milano, er fibromyalgi et sind-krop-syndrom, der påvirker 2% af italienerne i forskellige sværhedsgrader. Foreningen af ​​patienter fører en kamp om anerkendelsen af ​​syndromet i LEA, de væsentlige niveauer af bistand og om uddannelse af erhvervsliv, juridiske og praktiserende læger for at opnå hurtigere og mere effektive diagnoser.

Laura går langsomt, som om hun følte sig skrøbelig, som om hun kunne bryde når som helst. Bækken smerter og søvnbesvær fortsætter, selvom de går i bølger. Når han tager posen med de lægemidler, han brugte indtil for et par måneder siden, indtryk er, at en person gennemgår en prøvelse. ”Jeg kan ikke arbejde, jeg kæmper for at finde et job, der giver mig mulighed for at tjene noget, fordi jeg altid føler mig træt – siger Laura lavmælt – jeg sover altid meget dårligt, og jeg skal pakke våde klude, fordi jeg føler huden på min ryg brænder ”.

Laura og Fibromyalgi, den usynlige sygdom: “Jeg har over 100 symptomer, jeg har ikke levet i 4 år”
999 696 446 Udgivet af Gianluca Orru
“Fibromyalgi – forklarer professor Piercarlo Sarzi Puttini, direktør for reumatologi ved Sacco Hospital i Milano – er en sygdom, der påvirker 2% af den italienske befolkning på forskellige niveauer og er en usynlig sygdom, fordi patienten virker normal, men hans kliniske historie fortæller om både fysiske og neurologiske symptomer, som gør livet kompliceret for patienter i enhver henseende ” .

”Nogle gange – siger Laura – taler folk til mig, og jeg forstår ikke, hvad de siger, jeg kommer der senere, som om jeg ikke forstår. Derfor blev jeg også gjort til grin. Den kommission, jeg gik til for min invaliditet, gav mig kun 35%, men dette tillader mig ikke at blive opført for den slags arbejde, jeg kunne udføre “.


”Vi arbejder på at inddrage fibromyalgi -syndromet i de væsentlige bistandsniveauer – forklarer Giusy Fabio, sekretær for AISF -foreningen, der samler mange patienter – og dette ville give dem, der er ramt af denne patologi, mulighed for i det mindste at lette den økonomiske byrde medicin og terapier. Vi arbejder også på uddannelse af praktiserende læger, erhvervslæger og juridiske læger i tilstrækkelig anerkendelse af patologien “.

”At fortælle min historie – forklarer Laura – jeg vil gerne have, at de mange, der lider af denne patologi, som ikke engang bliver anerkendt som syge, fordi de læger, de konsulterede ikke har tænkt over denne diagnose, kommer frem, og vi kan lave tal for at kunne få anerkendelsen af ​​et vigtigere handicap for at hjælpe os med at leve et mere normalt liv. For fibromyalgi er der ingen kur, og lægemiddelterapier virker hos mig ikke “.

”Der er terapier-forklarer professor Sarzi Puttini-der demonstrerer effektivitet til at lindre symptomer, såsom terapeutisk cannabisbaseret terapi, som hjælper med at øge smertetærsklen, som hos denne type patienter er meget lav.

Fibromyalgi er en sind-krop-sygdom, der hos genetisk disponerede individer udløses af stærkt stressende episoder, der påvirker patientens sind til det punkt, at opfattelsen af ​​smerte ændres. Begivenhederne i de første 15 år af vores liv er afgørende ”

Del dette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *