Fibromyalgi, Lauras usynlige sykdom: “Jeg har 100 symptomer og jeg står bare 4 timer om dagen”

Laura Polizzi, 31, fra Ventimiglia, har lidd av fibromyalgi i 4 år, en kronisk sykdom som har over 100 symptomer og som gir smerter i hele kroppen, kronisk tretthet, mental forvirring, migrene og som ikke har noen kur. Symptomer har ført til isolasjon, og hun har ikke vært i stand til å jobbe på nesten 5 år. Ifølge professor Piercarlo Sarzi Puttini, direktør for revmatologi ved Sacco Hospital i Milano, er fibromyalgi et sinn-kropp-syndrom som rammer 2% av italienerne på forskjellige alvorlighetsgrader. Pasientforeningen fører en kamp for anerkjennelsen av syndromet i LEA, de essensielle nivåene på bistand, og for opplæring av yrkesmedisiner, juridiske og allmennleger for å få raskere og mer effektive diagnoser.

Laura går sakte, som om hun følte seg skjør, som om hun kunne bryte når som helst. Bekken smerter og søvnvansker fortsetter, selv om de går i bølger. Når han tar frem posen som inneholder medisinene han brukte til noen måneder siden, er inntrykket av at en person går gjennom en prøvelse. ”Jeg kan ikke jobbe, jeg sliter med å finne en jobb som gjør at jeg kan tjene noe fordi jeg alltid føler meg sliten – sier Laura med lav stemme – jeg sover alltid veldig dårlig og jeg må pakke våte filler fordi jeg føler huden på ryggen min brenner “.

Laura og Fibromyalgi, den usynlige sykdommen: “Jeg har over 100 symptomer, jeg har ikke levd på 4 år”
999 696 446 Utgitt av Gianluca Orru
”Fibromyalgi – forklarer professor Piercarlo Sarzi Puttini, direktør for revmatologi ved Sacco Hospital i Milano – er en sykdom som rammer 2% av den italienske befolkningen på forskjellige nivåer, og er en usynlig sykdom, fordi pasienten virker normal, men hans kliniske historie forteller om både fysiske og nevrologiske symptomer, som gjør livet komplisert for pasienter på alle måter ” .

“Noen ganger – sier Laura – snakker folk til meg, og jeg forstår ikke hva de sier, jeg kommer dit senere, som om jeg ikke forstår. Derfor ble jeg også gjort narr av. Kommisjonen jeg gikk til for min ugyldighet ga meg bare 35%, men dette tillater meg ikke å bli oppført for den typen arbeid jeg kunne utføre “.


”Vi jobber for å inkludere Fibromyalgi -syndromet i de viktige bistandsnivåene – forklarer Giusy Fabio, sekretær for AISF -foreningen som samler mange pasienter – og dette vil tillate de som er rammet av denne patologien å i det minste lindre den økonomiske belastningen medisiner og terapier. Vi jobber også med opplæring av allmennleger, yrkesleger og juridiske leger for å tilstrekkelig gjenkjenne patologien “.

“Å fortelle historien min – forklarer Laura – jeg vil at de mange som lider av denne patologien, som ikke engang blir anerkjent som syke fordi legene de konsulterte ikke har tenkt på denne diagnosen, kommer ut og vi kan lage tall for å kunne få erkjennelsen av en viktigere funksjonshemming, for å hjelpe oss med å leve et mer normalt liv. For fibromyalgi er det ingen kur og medisinbehandlinger, hos meg, virker ikke “.

“Det er terapier-forklarer professor Sarzi Puttini-som viser effekt for å lindre symptomer, for eksempel terapeutisk cannabisbasert terapi som bidrar til å øke smerteterskelen, som hos denne typen pasienter er svært lav.

Fibromyalgi er en sinn-kropp-sykdom som hos genetisk disponerte individer utløses av svært stressende episoder som påvirker pasientens sinn til det punktet for å endre oppfatningen av smerte. Hendelsene i de første 15 årene av livet vårt er avgjørende “

Dele denne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *