NORWEGIAN

Fibro-Fog, jeg glemmer mer og mer hver dag

Det ser ut til at jeg glemmer mer og mer hver dag!
Fra legeavtaler, til familiebursdager, enten jeg har betalt en regning eller ikke. Informasjonen forsvinner bare fra hodet mitt.
Takket være fibromyalgi er  jeg bekymret over de enkleste oppgavene, og jeg føler at minnet mitt er så ille at jeg ikke kan stole på meg selv til å huske det daglige ansvaret.

Folk merker når jeg ikke kan huske barnets lærernavn eller PIN-nummeret mitt i dagligvareboksen. Jeg mister litt av meg selv hver dag. Denne personen som jeg er nå  er det jeg har igjen, og det er umulig å skjule hans mangler. Jeg var en gang veldig organisert, med et skarpt og presist minne. Jeg trengte ingen notater, lister eller påminnelser. Jeg jobbet som redaktør og reporter for en avis, og jeg glemte aldri noe.

Jeg husket historien bak historien, komplett med navn, datoer og telefonnumre til de involverte partene. Jeg kjente alle i samfunnet,  hvis jeg tilfeldig kom over noen, kjente jeg navnet deres og hvor jeg kjente dem fra. Så fikk jeg en baby,  og …  Fibromyalgi blusset,  jeg begynte å oppleve effekten av den, på en helt ny måte for meg. Fibro-tåken startet sakte . Jeg savnet en avtale her og der. Jeg glemte noens navn. Jeg la det ned på tretthet, stress og til og med alder. Men fibro-tåken utviklet seg . 
Jeg begynte å glemme hvordan bestemte ord er stavet. Folk hilser på meg som om vi er kjent, og jeg aner ikke hvem de er. Jeg begynte å frykte at det skjedde noe annet i hjernen min. Legen min forklarte at hjernetåke kan oppstå med fibromyalgi, men  det er vanligvis mildt og ikke progressivt. Vel, jeg er her for å si at  det ikke ser ut til å være mildt for meg. Ordet tåke virker så rolig og ufarlig. Men  jeg føler meg tapt, forvirret og redd. Livet mitt har endret seg på grunn av fibro-tåke. Jeg må sjekke kalenderen flere ganger om dagen, og jeg er alltid bekymret for det jeg har glemt, for vanligvis har jeg glemt noe.Fibromyalgi har frarøvet meg evnen til noen ganger å sette ord på tankene mine.

Jeg vet hva jeg mener , men ordene kommer forvirret og vanskelig ut.
Jeg har hatt fryktinngytende øyeblikk med usikkerhet, ikke husket hvordan jeg skulle låse opp sikkerhetsbeltet, eller hvordan jeg skulle slå på bilens vindusvisker. Jeg fant meg selv flere ganger,  tapt et øyeblikk mens jeg kjørte, fordi ingenting i omgivelsene virket kjent. Jeg vet at jeg ikke er alene i disse øyeblikkene av panikk, når det ser ut til at jeg har fått en eller annen betydelig hukommelsestap. Den gode nyheten er:  denne tåken er ikke tilstede hele tiden,  den forsvinner, og  forvirringen går over og hukommelsen min kommer tilbake som et varmt friskt pust.Jeg er veldig takknemlig for pusterommet fordi det viser meg at hjernen min fortsatt fungerer, og at det bare er fibro-tåke som forårsaker vanskeligheter. Å leve med fibromyalgi er så mye mer enn å slite med tretthet og smerte. Det gir mange skjulte utfordringer, inkludert mental forvirring og hukommelsesproblemer. Snakk med legen din om dette for å utelukke andre helseproblemer , men  vet at dette er vanlig og at du ikke er alene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *