Swedish

Har du fibromyalgi? Och dessa känsliga punkter …

Smärta är något som alla kommer att uppleva någon gång i sitt liv. Men vid tillstånd som fibromyalgi är kampen med smärta kontinuerlig och ofta svår att hantera. Detta problem förvärras ofta av felaktiga diagnoser och behandlingar, vilket gör att tillståndet kan fortsätta oändligt. En av de främsta orsakerna till detta är att fibromyalgi är notoriskt svårt att diagnostisera. Eftersom individer har olika uppfattningar om smärta, och olika nivåer av tolerans, kan det ofta vara svårt för läkare att få en uppfattning om smärtnivåerna som varje patient upplever.

Men ett användbart trick för att nå en slutgiltig diagnos är användningen av tryckpunkter i olika delar av kroppen.Det finns nio specifika par av triggerpunkter, som när de trycks ner kan sprida smärta i resten av kroppen.Ett betydande antal dessa tryckpunkter orsakar smärta och kan vara användbara för att komma fram till en slutgiltig diagnos. Medan dessa kan vara användbara i början, räcker de inte för en officiell diagnos, eftersom fibromyalgi har ett antal variabla symtom. Kontakta alltid en läkare om du får betydande smärta. Dessa anbudspunkter är områden som innehåller en stor mängd bindemedels- och muskelvävnad, och den beskrivna smärtan är i allmänhet akut och med en beröringskänslighet som inte försvinner. Om smärtan är i dina leder, det är troligtvis inte förknippat med dessa punkter,

Den främre delen av nacken är också en punkt med vanlig smärta, på båda sidor av struphuvudet orsakar ofta betydande smärta hos patienter med sjukdomen. Armbågens veck, där armen viker över sig själv, är ett område som ofta kan vara smärtsamt. Höfterna är en annan vanlig del av kroppen där smärta känns. Medan höftsmärtor ofta är förknippade med ledsjukdomar som artrit, liksom åldersrelaterat slitage, känner de som lider av fibromyalgi oftast smärta mellan skinkan och låret. Den köttiga viken mellan låret och skinkan, särskilt , är vanligtvis förknippat med tryckkänslighet.Den övre delen av skinkan är ytterligare ett par tryckpunkter, men de förväxlas vanligtvis med smärta i ryggen. Ryggsmärta uppstår vanligtvis högre än detta, börjar precis under ribbor, medan fibromyalgi smärta är precis vid kanten av mitten av hösten byxor. Ryggsmärta i övre delen kan också vara en indikation, senor i övre delen av ryggen är en av de största och mest märkbart drabbade områden. axlarna kan också vara en indikator, vid korsningen mellan den nedre delen av nacken och den övre delen av axlarna, är särskilt smärtsam. Knäsmärta är inte ovanligt hos de flesta. Vissa kan drabbas av knivstyvhet efter att ha sitts under en lång tid eller drabbats av en skada under träningen. På samma sätt, som vid höftvärk, är knäet en led som ofta påverkas av åldersrelaterat slitage och tillstånd som artrit. vid korsningen mellan den nedre delen av nacken och den övre delen av axlarna, var särskilt smärtsam. Knäsmärta är inte ovanligt hos de flesta. Vissa kan drabbas av knivstyvhet efter att ha sitts under en lång tid eller drabbats av en skada under träningen. På samma sätt, som vid höftvärk, är knäet en led som ofta påverkas av åldersrelaterat slitage och tillstånd som artrit. vid korsningen mellan den nedre delen av nacken och den övre delen av axlarna, var särskilt smärtsam. Knäsmärta är inte ovanligt hos de flesta. Vissa kan drabbas av knivstyvhet efter att ha sitts under en lång tid eller drabbats av en skada under träningen. På samma sätt, som vid höftvärk, är knäet en led som ofta påverkas av åldersrelaterat slitage och tillstånd som artrit.

Ömhet och känslighet för beröring är symtom som ofta förbises under långa perioder, vilket ofta kan innebära att människor lider mycket längre än nödvändigt. Naturligtvis, om smärta känns i ett eller två av dessa områden, är det vanligtvis inte orsak till larm, och du ska inte få panik vid svag smärta i höften eller knäet. Om du märker långvarig smärta eller sprider smärtan i ett betydande antal av de områden som anges ovan, bör du rådfråga din läkare och beskriva dina symtom för dem. var ärlig och öppen med din läkare om din smärta, eftersom en fast diagnos från början kan vara en stor hjälp i att leva med fibromyalgi. Kronisk smärta är inte det enda symptomet på fibromyalgi. Tillståndet är ett som påverkar kroppen på flera sätt, och kan orsaka smärta i kroppen – även på andra ställen än de som anges ovan – såväl som slöhet och andra sådana problem. Att uppleva några av de mest anmärkningsvärda symtomen på fibromyalgi kommer att fråga om du vill söka medicinsk hjälp, som att fånga det tidiga tillståndet gör att du kan börja behandla tillståndet. Om du har fått diagnosen fibromyalgi kan det ofta vara svårt att veta vad du ska göra. Många kämpar för att komma till rätta med sin sjukdom och många fler vet helt enkelt inte vad de kan förvänta sig. Att ställa sig informerad om olika symtom att beakta och anpassningsmekanismer är avgörande för att leva med fibromyalgi. Om du har fått diagnosen fibromyalgi kan det ofta vara svårt att veta vad du ska göra. Många kämpar för att komma till rätta med sin sjukdom och många fler vet helt enkelt inte vad de kan förvänta sig. Att ställa sig informerad om olika symtom att beakta och anpassningsmekanismer är avgörande för att leva med fibromyalgi. Om du har fått diagnosen fibromyalgi kan det ofta vara svårt att veta vad du ska göra. Många kämpar för att komma till rätta med sin sjukdom och många fler vet helt enkelt inte vad de kan förvänta sig. Att ställa sig informerad om olika symtom att beakta och anpassningsmekanismer är avgörande för att leva med fibromyalgi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *