Jeg kan ikke være den ‘perfekte husmor’ med fibromyalgi, og det er fint.

Jeg må indrømme, jeg var et ganske usædvanligt barn. Jeg voksede op med at se madlavningsshows, Martha Stewart og “I Love Lucy.” Jeg drømte om at være den ideelle husmor fra halvtredserne med et upåklageligt hus. (Jeg ved, ring til mig gammeldags, men jeg fandt det sjovt). En dag forestillede jeg mig selv at lave det detaljerede håndværk, som Martha Stewart fandt tid til. Jeg forestillede mig at lave gourmetretter, hjemmelavet brød, frisk smør og stadig tid til at sy, lave håndværk, rense og dyrke en have. Jeg drømte, at det en dag ville være, godt, perfekt.

Da jeg endelig havde min store drøm, planlagde jeg alle de måder, jeg ville bruge min tid som husmor. Jeg skulle holde mit hus upåklageligt, lave mad hver aften og arbejde på sjove håndværk i min fritid. Endelig skulle jeg have tid til at gøre alle de sjove projekter, jeg havde drømt om. Jeg skulle gøre vores hus til et hjem, og jeg var begejstret!

Men det var ikke som jeg havde planlagt. (Og ærligt, jeg har bemærket, at det er fint!)

Ca. et år efter jeg blev gift, opdagede jeg, at jeg havde fibromyalgi. Jeg havde kæmpet træthed og smerte, som forhindrede mig i at gøre de fleste af de ting, jeg havde planlagt. Jeg fandt mig selv tilbragte de fleste dage liggende på min sofa og så på tv og drømte om alle de projekter, jeg ønskede at gøre.

I mine rigtig gode dage skubbede jeg mig uden for mine grænser og forsøgte at gøre alle tingene på min liste. Igen og igen forsøgte jeg for hårdt og endte med meget smerte at gøre noget i uger. Jeg var så frustreret, at ligegyldigt hvor hårdt jeg prøvede, holdt min krop overgivet.

Det er ikke let at acceptere, at min krop ikke har styrke og energi til at følge mine idealer. Jeg tilbragte måneder med at føle sig skyldig, doven og ubrugelig. Frustrationen ved at skuffe mig var nok den største hindring jeg måtte overvinde.

Ofte diskuterer de i det kroniske sygdoms samfund vanskelighederne og frustrationerne hos andres svar på vores sygdom. Men vi kæmper mere end andres forventninger. Nogle dage må vi kæmpe for vores.

RESSOURCER AF DEN NATIONALE SAMARBEJDE AF FIBROMIALGIA

Deltag med fibromyalgi 
Om fibromyalgi 
Lever med fibromyalgi: hvad er der næste?


Jeg indså endelig, at jeg er nødt til at tage et skridt tilbage og finde ud af, hvad der virkelig betyder noget. Min mand forsikrede mig igen og igen om, at jeg var for svært på mig selv, men det tog mig lang tid at indse, at han havde ret. Han er ligeglad, hvis vores hus er upåklageligt; han er ligeglad, hvis vi har fastfood nogle nætter; han er ligeglad med, at nogle dage, hvad han får, er at komme ud af sengen. Mine venner kommer ikke ind i mit hus, og de dømmer mig, fordi det ikke er så rent som jeg tror, ​​det burde være. Mest af tiden bemærker mine venner og familie ikke engang de ting, som jeg synes er mine mest frustrerende fejl.

Ærligt var jeg nødt til at indse, at jeg kan komme ud af krogen. Jeg behøver ikke at være Martha Stewart. Jeg behøver ikke at have alt i mit liv for at være perfekt. Nogle gange er vi bare nødt til at bremse og nyde skønheden i livet, selv i kaos.

Mit liv er ikke perfekt. Og det er godt med det

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *