Swedish

Varför orsakar fibromyalgi nacksmärta?

Mot nacksmärta från fibromyalgi

Fibromyalgi är en smärta i nacken, bokstavligen. Även om det är känt att orsaka smärta i hela kroppen verkar fibromyalgi nacksmärta vara ett vanligt klagomål för många människor.

Finns det en anledning till att våra halsar är mer mottagliga för smärta? Om så är fallet, vad kan vi göra för att få lättnad?

Varför orsakar fibromyalgi nacksmärta?

Den första frågan vi behöver besvara är: varför är vi mer benägna att få nacksmärta? Det finns några möjliga orsaker till detta.

Även om det exakta skälet är okänt, kan en möjlig synder vara triggerpunkterna som finns på halsen. En uppsättning av anbudspunkter kan hittas på nacken, vid huvudet och axlarna samt på övre ryggen. Det är lätt att se varför smärtan kan börja i nacken eller överföras av smärta som har sitt ursprung någon annanstans.

De av oss med fibromyalgi tros också ha minskat blodflödet och / eller syre till musklerna. Detta kan vara orsaken till många av våra smärta, inklusive fibro nacksmärta.

Det kan också vara resultatet av nervskador, vilket är en annan vanlig faktor som finns hos personer med fibromyalgi.

Dåliga sömnvanor kan också bidra till nacksmärta. Att sova i fel position kan orsaka spänningar i nackmusklerna.

En studie tyder på att en annan orsak till nacksmärta med fibromyalgi kan vara felinställningen av atlas. Atlasen är den övre delen av nacken och varje feljustering, även den minsta mängden, kan leda till flera obekväma symtom, där huvudsymtomet är nacksmärta.

Behandling mot fibromyalgi nacksmärta

Nästa fråga vi måste besvara är: vad kan göras för att behandla nacksmärtan som är så vanlig i fibromyalgi? Dessa sju behandlingsalternativ för fibromyalgi nacksmärta kan ge viss lättnad.

Flytta

Att träna med fibromyalgi är en stor utmaning, men rörelse har visat sig vara en av de bästa sakerna för att minska fibrosmärta. Mjuka stretchövningar hjälper till att förhindra att musklerna blir styva och svaga. Inaktivitet kan öka smärtan i triggerpunkter i nacken.

Motion som Pilates eller simning kan vara bra för många med fibromyalgi. Till och med bara enkla sträckor och en måttlig aktivitet och rörelse under hela dagen kan vara en stor hjälp.

Fibromyalgi News Today   delade några övningar som kan hjälpa specifikt att lindra nacksmärta:

  • Stå mot en vägg med armarna utsträckta. Flytta dina armar upp och ner, som om du gör en snöängel. Flytta långsamt för att känna spänningen. Håll huvudet uppåt och ryggen mot väggen hela tiden. Gör en uppsättning av 10.
  • Sitt med armarna på dina sidor. Dra upp axlarna och släpp dem drastiskt när du släpper dem. Musklerna kan skaka efter att de släppts. Det är bara en stund och känns bättre när du är klar.
  • Sitt upp långsamt, ta upp huvudet upp till bröstet, lyft sedan upp huvudet långsamt och sätt tillbaka huvudet. Försök att göra detta i flytande rörelse. När du gör det öppnar du munnen långsamt så att den är helt öppen när huvudet är tillbaka.

Mjuk massage

Massageterapi kan vara användbart för att lindra nacksmärta. Även verktyg för självmassage var användbara för vissa människor.

Akupunktur

Akupunkturterapi har varit en anmärkningsvärd hjälp för många när det gäller behandling av nacksmärta.

Att vila

Att lära sig slappna av är en konstform, men mycket fördelaktigt. Stress leder till fysisk spänning, vilket leder till smärta. Avkopplingstekniker kan vara till stor hjälp vid minskande smärta. Mindfulness, djup andning och kroppsskanning kan vara extremt användbara verktyg.

Att ta sig tid att göra saker du gillar eller få dig att känna dig lugn kan hjälpa till att göra livets påfrestningar mer uthärdliga. Vissa gillar att göra tidningar, måla eller färga, spendera tid i naturen, spela spel, bada eller göra pussel. Oavsett vad som ger dig lugn och glädje, gör tid för det!

Magnesium

Många personer med fibromyalgi är låg i magnesium, vilket bland annat resulterar i muskelkramper och svaghet. Om du är låg i magnesium, kan du ta ett tillskott eller använda magnesiumolja eller spray hjälpa till att slappna av dina muskler och lindra nacksmärtor.

  • Kronisk smärtlindring
  • Fibromyalgi smärtlindring

Aktuell kräm

Det finns flera krämer och salvor som kan användas för att lugna ömma eller styva muskler och minska nacksmärtor. Många av dessa produkter innehåller naturliga smärtstillande medel, till exempel arnica.

Medicin

I allmänhet är smärtstillande medel, som ibuprofen, naproxen eller acetaminophen, alternativ som många använder för att lindra. En läkare kan också förskriva ett muskelavslappnande medel för att hjälpa till med svårare smärta.

När jag vände mig till fibromyalgi community på sociala medier, fick jag några förslag på saker som hjälpte andra människor att hantera fibromyalgi nacksmärta. Dessa förslag inkluderade eteriska oljor, risförpackningar som använts för värmeterapi och smärtstillande medel och muskelavslappnande medel.

Forskning görs fortfarande för att hitta svar på varför fibromyalgi orsakar all smärta den orsakar. Även om vi inte har alla svar ännu, kan vi trösta oss med att veta att vi inte lider ensam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *