Var uppmärksam på människor: ignorera inte dessa dödliga symtom på fibromyalgi

Du kan helt enkelt inte ignorera de osynliga symptomen på fibromyalgi.

Fibromyalgi är en mänsklig sjukdom som orsakar utbredd kronisk smärta och en ökad reaktion på tryck. Mer än 5 miljoner amerikaner påverkas och deras antal ökar. Sjukdomen orsakar många obehagliga symtom och anses vara en “osynlig sjukdom” eftersom den inte orsakar yttre problem. Symtomen på fibromyalgi kan dock få allvarliga konsekvenser om de lämnas obehandlade. Det är därför du bör vara uppmärksam på symtomen på fibromyalgi, som du kan se nedan:

1. Smärta och ömhet runt lederna.

Ett av de viktigaste symptomen på fibromyalgi är smärta och ömhet i kroppens leder, särskilt när tryck appliceras. Smärtan är dock osynlig och förväxlas ofta med en annan sjukdom.

2. tingel

Fibromyalgi kan också orsaka stickningar i olika delar av kroppen genom att trycka på nerverna.

3. kronisk trötthet

Kronisk trötthet är ett av de vanligaste symptomen på fibromyalgi. Läkare tror att det kan orsakas av en virusinfektion som kan leda till hormonell obalans, sömnstörningar och andra hälsoproblem. Om du är trött hela tiden och börjar känna dig slö och svag, ignorera det inte, det kan vara ett tecken på fibromyalgi.

4. utmattning

Trötthet är ett av de vanligaste symptomen på fibromyalgi. Patienter med fibromyalgi lider av otillräcklig sömn, vilket leder till trötthet och trötthet.

5. Stämningsförändringar

Symtomen på fibromyalgi kan göra dig väldigt sjuk vid en tidpunkt och glad vid en annan.

6. Hormonella förändringar.

Hormonella förändringar Symtom på fibromyalgi inkluderar extremt hög eller mycket låg produktion av hormoner på grund av sjukdomen. De går vanligtvis obemärkt förbi, men de bör checkas ut av en professionell så snart du märker dem.

7. Känn dig okänslig

Fibromyalgi orsakar domningar på grund av kramper och styva muskler. Denna domningar kan irritera nerverna och orsaka förlust av känsla. Många och till och med läkare tappar eller ignorerar symtomen på fibromyalgi, men tänk på att det kan vara ett symptom på fibromyalgi.

8. depression

Depression är ett annat symptom på fibromyalgi som kan orsaka ångest och huvudvärk. Det är ett av de viktigaste symptomen på sjukdomen och bör behandlas förr eller senare.

9. smärtsamma ben

Patienter har rapporterat smärta i benen som ett av symtomen på fibromyalgi. Smärta och ömhet i benen orsakas av ett avbrott i blodtillförseln orsakad av sjukdomen. Smärta i benen kan få dig att somna och det kommer definitivt att påverka din rörlighet.

10. Störande mardrömmar

Även om de är vanliga hos vissa människor kan mardrömmar ofta bero på fibromyalgi. Du kan ha väldigt levande och störande drömmar, och du har verkligen svårt att sova. Tillståndet kan också orsaka hypersomni eller överdriven sömn, vilket är symtomen på fibromyalgi.

11. Oförmåga att uttrycka sig

Vissa fibromyalgi-patienter kan inte uttrycka sig med rätt ord och tenderar att glömma namn och ansikten. Symtom på fibromyalgi kan också uppstå om du följer stegen och tappar skickligheten. Vissa patienter har också upplevt korttidsminnesförlust.

12. Överkänslighet.

Fibromyalgi kan öka känsligheten för lukt, ljus och höga ljud. Du kan också drabbas av alkoholintolerans och känslighet för vissa livsmedel.

13. svår inställning

Symptom på fibromyalgi: svårt tillvägagångssätt Sjukdomen gör det mycket svårt att koncentrera sig, vilket kan orsaka dimsyn och blinda fläckar.

14. ångest

Rädsla är ofta förknippad med fibromyalgi och bör inte ignoreras. Det förbises i allmänhet och anses inte vara relaterat till fibromyalgi. Du bör dock se en läkare för att avgöra den verkliga orsaken.

15. yrsel

Fibromyalgi kan orsaka yrsel och domningar, vilket kan påverka din rörlighet och få den att falla.

16. förvirrad humör

Denna situation kommer att göra honom mer förvirrad än tidigare: han kan glömma vem han är och vad han gör.

17. avsky

Du kanske inte vet det, men obehag är ett vanligt symptom på fibromyalgi, särskilt när det åtföljs av känslor av slöhet och lathet.

18. hur mycket

Kvinnor som lider av fibromyalgi kan få kramper över hela kroppen. Även om de inte orsakas av sjukdomen, bör kramper kontrolleras av en professionell.

19. svaghet

Fibromyalgi tenderar att göra människor svaga över tiden, tillsammans med många andra problem.

20. Förlust av minne.

Om du har detta tillstånd kan du förlora ditt minne och glömma saker oftare än tidigare.

Kronisk huvudvärk 21

Fibromyalgi kan orsaka svår huvudvärk och migrän.

22. IBS (irritabelt tarmsyndrom)

IBS är ett vanligt symptom på fibromyalgi och kan orsaka buksmärta, diarré, illamående och andra matsmältningsbesvär.

Dela detta:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *