Swedish

Skådespelerskan Dani Valente lägger upp bilder för att visa effekterna av fibromyalgi.

Konstnären sa att hon hade depression när hon var i ett allvarligt tillstånd av sjukdomen.

Dani Valente berättar om effekterna av fibromyalgi

Skådespelerskan Dani Valente, som nu bor i USA, gjorde en publikation som visar effekterna av svår  fibromyalgi . Konstnären publicerade ett foto taget 2017, när hon led av en sjukdomskris, och sa att hon inte gillar att dela sådana här bilder, utan vill visa människor som också lider av syndromet hur det är möjligt att uppnå en bättre livskvalitet.

“Jag tog mycket mod, men jag bestämde mig för att publicera min verklighet när jag var i en fibromyalgikris. Inget filter. Det gör fortfarande ont i mig att se det här fotot, men jag visar det bara för att jag vet att det är möjligt, ja, att komma ur det här tillståndet”, sa Dani.

I publikationen gjorde skådespelerskan ett montage. Hon har ett nedstämt ansikte och ett smärtsamt uttryck på bilden som togs 2017. I klicket 2020 framstår artisten leende och glad.

”Jag led mycket av smärta och absurd trötthet. Dessutom tog depressionen över mig. Också känna smärta och trötthet under 24 timmar, 7 dagar i veckan, det finns inget sätt att vara lycklig”, minns skådespelerskan.

Dani säger att hon forskat mycket om fibromyalgi för att förstå hur syndromet fungerar. Med sina studier slutade hon med att bli certifierad holistisk nutritionist i USA, men hon förstod att detta inte räckte för att förstå tillståndet och fortsatte att studera mer.

Fibromyalgi är ett syndrom som visar sig med smärta i hela kroppen, särskilt i musklerna. De huvudsakliga symtomen är smärta i samband med trötthet, depression, sömnstörningar, men andra tecken kan dyka upp, såsom migrän, svindel och andra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *