Swedish

Nytt vaccin mot fibromyalgi-behandling som faktiskt fungerar. Vänligen läs

Om någon skulle kunna ge dig ett vaccin som skulle bota din fibromyalgi, skulle du göra det? Det kan låta som en dröm, men det är närmare verkligheten än du kanske tror. Los Angeles-baserade biomedicinska företaget   EpicGenetics   och Massachusetts General Hospital forskare söker godkännande från U.S. Food and Drug Administration (FDA) för att genomföra en klinisk prövning nästa år för att testa   Bacille Calmette-Guerin (BCG)   vaccin som en potentiell behandling för fibromyalgi.

BCG är ett generiskt tuberkulosvaccin som är nästan 100 år gammalt och har administrerats säkert miljoner gånger, ”Dr. Denise Faustman, chef för Faustman Lab vid Massachusetts General Hospital. ”I över tio år har vår forskargrupp vid Massachusetts General Hospital aktivt undersökt vilken roll som BCG-vaccinet kan spela i behandlingen av olika former av autoimmunitet. Vårt nuvarande fokus är typ 1-diabetes, men globalt testas BCG vid olika autoimmuna sjukdomar. Under de kommande två åren kommer vi att påbörja klinisk testning av BCG vid fibromyalgi. “

Enligt Världshälsoorganisationen får mer än 100 miljoner barn BCG-vaccinet varje år. Det används främst i utvecklingsländer där tuberkulos fortfarande är aktiv. BCG-vaccinet är inte tillgängligt i USA på grund av den låga risken för infektion. I USA används BCG för ett litet antal patienter för att behandla blåscancer.

Så den uppenbara frågan är varför ska ett vaccin mot ett smittsamt lungtillstånd användas för fibromyalgi? Svaret ligger inom immunsystemet.

Vacciner ges normalt till friska människor för att förhindra infektion. I detta fall kommer emellertid BCG-vaccinet att administreras till fibromyalgipatienter i ett försök att dämpa sina symtom.

När EpicGenetics fick i uppdrag att skapa ett diagnostiskt test för fibromyalgi för flera år sedan, körde forskare alla typer av laboratorietester på fibromyalgi-patienter för att ta reda på hur de skilde sig från friska kontroller och vad som kan orsaka deras symtom. Forskare upptäckte flera avvikelser i vita blodkroppar hos patienter med fibromyalgi, vilket ledde till slutsatsen att symtom är förknippade med ett undertryckt immunsystem.

“Vi tror att [termen] fibromyalgi är ett felnummer”, säger Dr. Bruce Gillis, vd för EpicGenetics. “Dessa människor lider inte med något som påverkar musklerna, per. Säger. Vad de lider av är att deras immunsystem inte kan producera normala mängder skyddande proteiner. … Det finns celler i immunsystemet som kallas perifera mononukleära blodceller. De producerar inte normala mängder av de skyddande proteinerna som kallas kemokiner och cytokiner. “

Upptäckten ledde till utvecklingen av FM / ett blodprov för fibromyalgi. (Ja, trots vad dina läkare har berättat för dig, finns det ett blodprov för fibromyalgi! Det är bara inte allmänt accepterat i det medicinska samfundet.) Testet analyserar nivåerna av fyra kemokiner och cytokiner som finns i reducerade nivåer av fibromyalgi. patienter. Dessa fyra kemokiner och cytokiner är exakt samma som förstärks av BCG-vaccinet.

“Med tanke på vad som har publicerats i den medicinska litteraturen, tror vi att detta vaccin kommer att vända immunsystemets avvikelser [av fibromyalgi],” sade Gillis.

Gillis och Faustman söker FDA-godkännande för att administrera de första BCG-vaccinerna för fibromyalgipatienter i början av nästa år.

“Detta är första gången någonsin som direkt fibromyalgi behandlas,” sade Gillis. ”Som ni vet behandlar medicin [för närvarande på marknaden] för fibromyalgi endast symtom. De har inga fördelar för immunsystemet. [Läkemedelsföretagen] medger att de bara behandlar symtom, men du måste behandla sjukdomen, varför vi fortsätter med vaccinansökan [till FDA]. “

Om Gillis ‘teori är korrekt, “kommer kemokinerna och cytokinerna som är bristfälliga hos patienter med fibromyalgi inte längre att vara defekta [när BCG-vaccinet administreras],” sade Gillis. ”Produktionsnivåerna är normaliserade och man måste då anta att deras symtom försvinner. Vi tror att vi är i framkant av något stort. “

Eftersom vaccinet har en så lång historia, förväntas det inte orsaka några större biverkningar hos patienter.

BCG-vaccinet förväntas kosta $ 20- $ 25 per dag. Dos – ett nominellt belopp jämfört med den aktuella kostnaden för att ta mediciner varje dag.

“Vi tror att en fibromyalgipatient skulle behöva högst en eller två doser, så att du kan förstå varför jag inte får mycket stöd från läkemedelsföretag,” sa Gillis.

Förutom vaccinetestet samarbetar EpicGenetics med University of California, Los Angeles (UCLA) och University of Illinois College of Medicine Chicago för att sekvensera genomerna på upp till 250 000 fibromyalgi-patienter.

“Vi letar efter någon typ av genetiskt mönster eller anomali eller mutation,” sade Gillis.

Patienter som testar positivt för fibromyalgi med FM / ett test kommer att kunna delta i den genomiska studien.

FM / en-testning kostar för närvarande 936 $ men täcks av vissa försäkringsbolag och Medicare. EpicGenetics supportteam hjälper patienter att avgöra om deras försäkringsbolag kommer att täcka testet. En räntefri betalningsplan är tillgänglig för personer som inte är försäkrade eller vars försäkring inte täcker testet.

Dela detta:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *