Leven met fibromyalgie en pijn op de borst: wat zijn fibromyalgie pijn op de borst?

Een symptoom waar ik last van had en waar ik me het langste zorgen over maakte, was fibromyalgiepijn op de borst. De pijn zit in de ribbenkast en de borstkas en kan aanvoelen als een scherpe por of stekende pijn en soms een brandende pijn. Als uw pijn op de borst het moeilijk maakt om te slapen, te werken of zelfs gemakkelijk te ademen, is het belangrijk om met uw arts over deze aandoening te praten.

Als je je echter realiseert dat dit fibro-gerelateerd is, kan ik je één ding vertellen dat het een deel van de zorgen van je wegneemt. De eerste keer dat ik pijn op de borst had, voelde ik me letterlijk doodsbang. Ik dacht dat ik misschien een vorm van een pre-hartaanval had. Ik begon te huilen omdat mijn man me vertelde dat het waarschijnlijk te wijten was aan het constant stijgen van de bloeddruk en dat hoge bloeddruk een hartaanval kon veroorzaken, wat waar is, dus je kunt je alleen maar voorstellen hoe bang ik echt was.

Dus waarom had ik last van aanvallen van pijn op de borst? Hoe kon ik het stoppen? Zou ik hier nu mijn hele leven mee moeten leven? Dus ik deed wat online onderzoek … Ik moest weten waarom! Dit is wat ik heb gevonden. Costochondritis is de pijn op de borst die wordt geassocieerd met fibromyalgie pijn op de borst. Costochondritis bij vrouwen komt vaak voor, vooral bij vrouwen tussen de 20-40 jaar.

Costochondritis treft ook mensen die geen fibro hebben en als gevolg van borsttrauma of inspanningsgerelateerd letsel of spanning. Ongeveer 10% van de bevolking heeft costochondritis. Omdat onze spieren zwakker zijn, hebben we de neiging ze veel sneller te belasten, dus het komt vaker voor bij mensen met fibro om een ​​of andere vorm van pijn op de borst te ervaren.

Costochondritis treft ongeveer 60-70% van de patiënten met fibromyalgiepijn op de borst en komt vaker voor bij vrouwen. Het kan dagen, weken of in sommige gevallen zelfs maanden duren voordat het voor lange tijd weggaat en dan terugkeert, aanvallen van pijn op de borst die komen en gaan. Het getroffen gebied is de kruising tussen de ribbotten en het borstbeen, ook bekend als het borstbeen.

Symptomen van costochondritis

  • scherpe, stekende pijn in de voorkant van de borst
  • pijn die toeneemt bij activiteit, inspanning of diep ademhalen
  • pijn die afneemt met rust, beweging of langzame ademhaling
  • ribben die pijnlijk zijn bij aanraking
  • brandende pijn in de ribben
  • pijn die uitstraalt naar de achterkant van de nek en schouders
  • pijn aan de linker- of rechterkant van de borst
  • pijn op de borst
  • pijn in uw borst als u niest of hoest

Fibromyalgie Pijn op de borst Als u costochondritis ervaart, is het een goed idee om er met uw arts over te praten om andere complicaties uit te sluiten en manieren te leren waarop u dit kunt voorkomen, en om fibro-vriendelijke activiteiten te vinden die niet belasten of belasten. uw borstspieren totdat ze sterk genoeg zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *