NORWEGIAN

Jeg kan ikke være den “perfekte husmoren” med fibromyalgi, og det er OK.

Av: Alicia Thompson

Jeg må innrømme at jeg var en ganske uvanlig gutt. Jeg vokste opp med å se kokkeshow, Martha Stewart, og “I Love Lucy.” Jeg drømte om å være den ideelle husmoren fra 1950-tallet med et plettfritt hjem. (Jeg vet, kalle meg gammeldags, men det hørtes ut som morsomt for meg.) Jeg forestilte meg en dag å lage det detaljerte håndverket som Martha Stewart på en eller annen måte fant tid til. Jeg forestilte meg å lage gourmetmåltider, hjemmelaget brød, ferskt smør og fortsatt ha tid til å sy, lage, rydde og hage. Jeg drømte om en dag å være, vel, perfekt.

Da jeg endelig fikk min store drøm, planla jeg alle måtene jeg ville bruke tiden min som husmor på. Jeg hadde tenkt å holde hjemmet mitt plettfritt, lage middag hver kveld og jobbe med morsomme håndverk på fritiden. Jeg skulle endelig få tid til å gjøre alle de morsomme prosjektene jeg hadde drømt om. Jeg hadde tenkt å gjøre huset vårt til et hjem, og jeg ble begeistret!

Men det gikk ikke helt slik jeg hadde planlagt. (Og ærlig talt, jeg har innsett at det er OK!)

Omtrent ett år etter at jeg giftet meg, fant jeg ut at jeg hadde fibromyalgi. Jeg hadde slitt med tretthet og smerter som hindret meg i å gjøre de fleste tingene jeg hadde planlagt. Jeg fant meg selv til å bruke de fleste dagene på sofaen min og se på TV og drømme om alle prosjektene jeg ønsket å gjøre.

På mine virkelig gode dager, ville jeg presse meg selv forbi mine grenser og prøve å gjøre alle tingene på listen min. Igjen og igjen presset jeg meg selv for hardt og havnet i for mye smerter til å gjøre noe i flere uker. Jeg var så frustrert at uansett hvor hardt jeg prøvde, fortsatte kroppen å gi meg.

Det er ikke lett å akseptere at kroppen min ikke har styrke og energi til å følge med på idealene mine. Jeg brukte måneder på å føle meg skyldig, lat og ubrukelig. Frustrasjonen over å la meg gå ned var nok det største hinderet jeg måtte overvinne.

Så ofte diskuterer de i samfunnet for kronisk sykdom vanskene og frustrasjonene fra andres svar på vår sykdom. Men vi bekjemper mer enn andres forventninger. Noen dager må vi bekjempe våre egne.

RESSURSER FRA NATIONAL FIBROMYALGIA ASSOCIATION

Bli involvert med fibromyalgi
Om fibromyalgi Å
leve med fibromyalgi: hva er det neste?
Jeg innså til slutt at jeg må ta et skritt tilbake og finne ut hva som virkelig betyr noe. Mannen min forsikret meg om og om igjen om at jeg var altfor hard mot meg selv, men jeg hadde vanskelig for å innse at han hadde rett. Han bryr seg ikke om huset vårt er plettfritt; han bryr seg ikke om vi har fastfood noen netter; han har ikke noe imot at noen dager alt jeg oppnår er å komme meg ut av sengen. Vennene mine går ikke inn i huset mitt og dømmer meg fordi det ikke er så rent som jeg tror det burde være. Oftere enn ikke legger ikke mine venner og familie merke til tingene jeg synes er de mest frustrerende feilene mine.

Jeg måtte ærlig talt innse at jeg kan slippe meg løs. Jeg trenger ikke å være Martha Stewart. Jeg trenger ikke å ha alt i livet mitt bare perfekt. Noen ganger må vi bare bremse og nyte det vakre i livet, selv i kaoset.

Livet mitt er ikke perfekt. Og det har jeg bra med

Referencehttps: //www.ushealthmag.co

Dele denne:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *