Jeg kan ikke være den ‘perfekte husmor’ med fibromyalgi, og det er OK.

Af: Alicia Thompson

Jeg må indrømme, jeg var en ret usædvanlig dreng. Jeg voksede op med at se madlavningsshow, Martha Stewart, og ”Jeg elsker Lucy.” Jeg drømte om at være den ideelle husmor fra 1950’erne med et pletfrit hjem. (Jeg ved, kalder mig gammeldags, men det lød som sjovt for mig.) Jeg forestillede mig en dag at gøre det detaljerede håndværk, som Martha Stewart på en eller anden måde fandt tid til. Jeg forestilte mig at lave gourmetmåltider, hjemmelavet brød, frisk smør og stadig have tid til at sy, håndværk, rengøre og have. Jeg drømte om en dag at være, ja, perfekt.

Da jeg endelig fik min store drøm, planlagde jeg alle måder, jeg ville bruge min tid på som husmor. Jeg skulle holde mit hjem uplettede, lave mad hver aften og arbejde på sjovt håndværk i min fritid. Endelig skulle jeg have tid til at udføre alle de sjove projekter, jeg havde drømt om. Jeg skulle gøre vores hus til et hjem, og jeg var begejstret!

Men det gik ikke på den måde, som jeg havde planlagt. (Og ærligt talt, jeg er klar over, at det er OK!)

Cirka et år efter jeg blev gift, fandt jeg ud af, at jeg havde fibromyalgi. Jeg havde kæmpet med træthed og smerter, der forhindrede mig i at gøre det meste af det, jeg havde planlagt. Jeg befandt mig at tilbringe de fleste dage på min sofa og se på tv og drømme om alle de projekter, jeg ville gøre.

På mine virkelig gode dage skubbede jeg mig forbi mine grænser og prøvede at gøre alle tingene på min liste. Atter og igen pressede jeg mig for hårdt og endte i for megen smerte til at gøre noget i uger. Jeg var så frustreret, at uanset hvor hårdt jeg prøvede, fortsatte min krop med at give ud for mig.

Det er ikke let at acceptere, at min krop ikke har styrke og energi til at følge med mine idealer. Jeg tilbragte måneder med at føle mig skyldig, doven og ubrugelig. Frustrationen over at lade mig vige var sandsynligvis den største forhindring, jeg måtte overvinde.

Så ofte diskuterer dem i samfundet med kronisk sygdom vanskeligheder og frustrationer ved andres reaktioner på vores sygdom. Men vi bekæmper mere end andres forventninger. Nogle dage skal vi bekæmpe vores egne.

RESSOURCER FRA NATIONAL FIBROMYALGIA ASSOCIATION

Bliv involveret i fibromyalgi
Om fibromyalgi
At leve med fibromyalgi: hvad er det næste?
Endelig indså jeg, at jeg er nødt til at tage et skridt tilbage og finde ud af, hvad der virkelig betyder noget. Min mand forsikrede mig igen og igen om, at jeg var meget for hård mod mig selv, men jeg havde svært ved at indse, at han havde ret. Han er ligeglad med, om vores hus er uplettede; han er ligeglad med, om vi har fastfood nogle nætter; han har ikke noget imod, at nogle dage er alt, hvad jeg opnår, ved at komme ud af sengen. Mine venner går ikke ind i mit hus og dømmer mig, fordi det ikke er så rent, som jeg synes, det skulle være. Oftere end ikke, bemærker mine venner og familie ikke engang de ting, som jeg synes er mine mest frustrerende fejl.

Jeg var ærligt nødt til at indse, at jeg kan lade mig slappe af. Jeg behøver ikke at være Martha Stewart. Jeg behøver ikke at have alt i mit liv være bare perfekt. Nogle gange er vi nødt til bare at bremse og nyde skønheden i livet, selv i kaoset.

Mit liv er ikke perfekt. Og jeg har det godt med det

Referencehttps: //www.ushealthmag.co

Del dette:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *