Swedish

Jag kan inte vara den “perfekta hemmafru” med fibromyalgi, och det är OK.

Av: Alicia Thompson

Jag måste erkänna att jag var ett ganska ovanligt barn. Jag växte upp och tittade på matlagningsprogram, Martha Stewart, och “I Love Lucy.” Jag drömde om att vara den perfekta hemmafruen från 1950-talet med ett obefläckat hem. (Jag vet, kalla mig gammaldags, men det lät som roligt för mig.) Jag föreställde mig en dag att göra det detaljerade hantverk som Martha Stewart på något sätt hittade tid för. Jag föreställde mig att laga mat gourmetmat, hemlagat bröd, färskt smör och fortfarande hade tid att sy, hantverk, rengöra och trädgård. Jag drömde om att en dag vara, ja, perfekt.

När jag äntligen fick min stora dröm, planerade jag alla sätt jag skulle använda min tid som hemmafru. Jag skulle hålla mitt hem obefläckat, laga middag varje kväll och jobba med roliga hantverk i min fritid. Jag skulle äntligen få tid att göra alla roliga projekt jag hade drömt om. Jag tänkte göra vårt hus till ett hem, och jag var glad!

Men det gick inte alls som jag hade planerat. (Och ärligt talat har jag insett att det är OK!)

Ungefär ett år efter att jag gifte mig, fick jag reda på att jag hade fibromyalgi. Jag hade kämpat med trötthet och smärta som hindrade mig från att göra de flesta saker jag hade planerat. Jag befann mig tillbringa de flesta dagar på min soffa och tittade på TV och drömde om alla projekt jag ville göra.

På mina riktigt bra dagar skulle jag pressa mig själv förbi mina gränser och försöka göra alla saker på min lista. Åter och igen pressade jag mig för hårt och hamnade i för mycket smärta för att göra någonting i veckor. Jag var så frustrerad att oavsett hur hårt jag försökte fortsatte min kropp att ge ut mig.

Det är inte lätt att acceptera att min kropp inte har styrka och energi att hålla jämna steg med mina ideal. Jag tillbringade månader känner mig skyldig, lat och värdelös. Frustrationen att släppa mig var förmodligen det största hinderet jag var tvungen att övervinna.

Så ofta diskuterar de i gemenskapen för kronisk sjukdom svårigheter och frustrationer från andras svar på vår sjukdom. Men vi bekämpar mer än andras förväntningar. Vissa dagar måste vi bekämpa våra egna.

RESURSER FRÅN NATIONAL FIBROMYALGIA ASSOCIATION

Bli engagerad i fibromyalgi
Om fibromyalgi
Att leva med fibromyalgi: vad är nästa?
Jag insåg äntligen att jag måste ta ett steg tillbaka och ta reda på vad som verkligen betyder. Min man försäkrade mig om och om igen att jag var mycket för hård mot mig själv, men jag hade svårt att inse att han hade rätt. Han bryr sig inte om vårt hus är obefläckade; han bryr sig inte om vi har snabbmat några nätter; han bryr sig inte om att vissa dagar jag bara åker upp ur sängen. Mina vänner går inte in i mitt hus och dömer mig för det är inte så rent som jag tror att det borde vara. Oftare än inte märker mina vänner och familj inte ens de saker som jag tycker är min mest frustrerande fel.

Jag var ärligt tvungen att inse att jag kan släppa mig ur kroken. Jag behöver inte vara Martha Stewart. Jag behöver inte ha allt i mitt liv vara perfekt. Ibland måste vi bara sakta ner och njuta av livets skönhet, även i kaoset.

Mitt liv är inte perfekt. Och jag är OK med det

Referencehttps: //www.ushealthmag.co

Dela detta:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *