Ik kan niet de “perfecte huisvrouw” zijn met fibromyalgie, en dat is prima

Door: Alicia Thompson

Ik moet toegeven dat ik een heel ongewoon kind was. Ik ben opgegroeid met kookshows, Martha Stewart en “I Love Lucy”. Ik droomde ervan om de ideale huisvrouw van de jaren vijftig te zijn met een onberispelijk huis. (Ik weet het, noem me ouderwets, maar ik vond het leuk). Op een dag stelde ik me voor dat ik het gedetailleerde werk wilde doen waar Martha Stewart de tijd voor nam. Ik stelde me voor gastronomische gerechten, zelfgebakken brood, verse boter en tijd om te naaien, te knutselen, schoon te maken en een tuin te cultiveren. Ik droomde dat het op een dag perfect zou zijn.

Toen ik eindelijk mijn grote droom had, plande ik alle manieren waarop ik mijn tijd als huisvrouw wilde doorbrengen. Ik moest mijn huis onberispelijk houden, elke avond koken en werken aan leuke ambachten tijdens mijn vrije tijd. Eindelijk zou je tijd moeten hebben om alle leuke projecten te doen waar je van gedroomd had. Ik moest van ons huis een thuis maken en ik was verrukt!

Maar het werkte niet zoals gepland. (En eerlijk gezegd heb ik gemerkt dat het goed is!)

Een jaar nadat ik getrouwd was, ontdekte ik dat ik fibromyalgie had. Ik had vermoeidheid en pijn gevochten, waardoor ik de meeste dingen die ik had gepland niet kon doen. Ik merkte dat ik de meeste dagen op mijn bank lag, televisie aan het kijken was en droomde van alle projecten die ik wilde doen.

In mijn echt goede dagen, ging ik over mijn grenzen heen en probeerde alles te doen wat op mijn lijst stond. Keer op keer probeerde ik te hard en eindigde ik met veel pijn in iets doen in weken. Ik was zo gefrustreerd dat, hoe hard ik ook probeerde, mijn lichaam zich overgaf.

Het is niet gemakkelijk om te accepteren dat mijn lichaam niet de kracht of energie heeft om mijn idealen te volgen. Ik heb maandenlang me schuldig, lui en nutteloos gevoeld. De frustratie om me teleur te stellen was waarschijnlijk het grootste obstakel dat ik moest overwinnen.

De moeilijkheden en frustraties van de reacties van anderen op onze ziekte worden vaak besproken in de samenleving van chronische ziekten. Maar we vechten meer dan de verwachtingen van anderen. Sommige dagen moeten we vechten voor de onze.

MIDDELEN VAN DE NATIONALE SAMENWERKING VAN FIBROMYALGIA

Involúcrese en la fibromialgia
sobre la fibromialgia
En vivo con la fibromialgia: ¿qué sigue?
Finalmente me di cuenta de que tengo que dar un paso atrás y descubrir qué es lo que realmente importa. Mi esposo me aseguró una y otra vez que yo era demasiado duro conmigo mismo, pero me tomó mucho tiempo darme cuenta de que tenía razón. No le importa si nuestra casa es impecable; a él no le importa si tenemos comida rápida algunas noches; No le importa que algunos días lo que consigue sea levantarse de la cama. Mis amigos no entran a mi casa y no me juzgan porque no está tan limpio como creo que debería ser. La mayoría de las veces, mis amigos y familiares ni siquiera notan las cosas que encuentro mis errores más frustrantes.

Eerlijk gezegd, ik moest beseffen dat ik de haak kan slaan. Ik hoef geen Martha Stewart te zijn. Ik hoef niet alles in mijn leven te hebben om perfect te zijn. Soms moeten we gewoon langzamer gaan en genieten van de schoonheid van het leven, zelfs in chaos.

Deel dit:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *