[FIBROMYALGIE IS NIET HET EINDE VAN HET LEVEN] VERLATEN VOOR MORGEN WAT VANDAAG NIET KAN WORDEN GEDAAN

Mijn man kwam elke dag thuis van zijn werk en zei absoluut geschandaleerd (maar gekscherend) “Zijn de kerstversieringen nog aan?” Hij weet dat ik doe wat ik kan. En pas gisteren, vrijdag de 13e, kon ik al mijn kerstversieringen verwijderen, ze opbergen en de traditionele versieringen terugbrengen naar hun plaatsen. De kerstboom, mijn zoon haalde hem eruit en hielp me zelfs de bladeren op te vegen die op de vloer lagen waar hij vroeger was. Op dezelfde manier hielp hij me ook de dozen te laten zakken om alles op te bergen en weer op te zetten, want ik zou het zeker niet hebben kunnen doen.

Ik heb geleerd niet te wanhopen over de dingen die ik niet kan doen. Als iemand iets zo snel mogelijk gedaan wil hebben, dan kunnen ze het zelf doen. Als iets van mij afhangt, dan zal het in mijn tijd en ruimte zijn, omdat de wetten van de fysica anders werken als het om mijn lichaam gaat; de minuten, uren en dagen gaan met een andere snelheid voorbij en ik kom precies op het moment dat ik kan op mijn bestemming aan. Noch ervoor, noch erna.

Dus in dit specifieke geval is mijn slogan: als ik degene ben die ze moet verwijderen, dan zal het zijn … wanneer ik kan (dat wil zeggen, wanneer ik me een beetje goed voel), wanneer ik wil (dat wil zeggen, als ik in de juiste stemming ben), en ook als je tijd, kracht en verlangen hebt. Een combinatie die niet elke dag wordt bereikt. Omdat het kan zijn dat wanneer je er zin in hebt en het wilt doen, je niet de tijd of de nodige kracht hebt. Of als ik de tijd en de verlangens heb, past het mij niet. Hoe dan ook, eindelijk kwam de dag dat alle omstandigheden bij elkaar kwamen en ik het kon. En zolang mijn kracht duurde, kon ik zelfs nog een paar andere dingen thuis doen.

Maar pas op, we moeten beslissen wat we willen bereiken:
we willen sommige dingen doen, maar later heel zijn
We willen zeker eindigen ondanks de pijn, omdat ze belangrijk voor ons zijn

Als we later heel willen zijn, moeten we stoppen zodra het lichaam je waarschuwt dat het tijd is, dat wil zeggen, wanneer je de eerste steek in je rug voelt, of je beseft hoeveel pijn je voeten doen. Binnenkort stoppen we, verkwikken we onszelf, we rusten uit, we doen wat we weten dat ons kan helpen of verlichten, en later zullen we zeker niet in zo’n slechte toestand verkeren en zullen we onze doelen voor die dag gedeeltelijk hebben bereikt.

Maar er zijn momenten dat iemand besluit om ondanks de pijn door te gaan, totdat bepaalde dingen die we belangrijk vinden zijn afgelopen (omdat we weten dat we niet altijd alles kunnen doen). In dit geval ben ik me er bijvoorbeeld van bewust dat als ik doorga, ik later geen nut meer heb. Dus ik ga verder met het afmaken van wat binnen mijn bereik ligt binnen mijn prioriteiten en wanneer de pijn ondraaglijk wordt, stop ik, drink water, verfris mezelf, neem een ​​bad met warm water (om de spieren te ontspannen), als ik dat nodig acht. neem een ​​spierverslapper of een pijnstiller en ga liggen om televisie te kijken. Ik verbreek de verbinding met de wereld en de rest van de dingen moet door iemand anders worden gedaan, anders worden ze op een andere dag gedaan. Zo eenvoudig en gemakkelijk.

Ik lijd niet langer voor wat ik niet kan. Ik heb geleerd mijn beperkingen te accepteren en voel me op mijn gemak bij mijn beslissingen. Als anderen het niet leuk vinden, is het hun probleem, niet het mijne. Ik ben blij dat ik heb kunnen bereiken wat ik heb gedaan, want het was mijn doel van vandaag en ik heb het kunnen doen. Maar gelukkig heb ik mensen in huis die meestal begrijpen hoe mijn lichaam en ik werken.

Moraal: laat voor morgen wat je vandaag niet kunt doen.

Duizend zegeningen voor iedereen,
Mylene Wolf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *