FIBROMYALGIË: Ik doe niet alsof ik ziek ben, ik doe net of ik gezond ben

Als je me niet genoeg kent of als je een deel van mijn familie bent, denk je soms dat ik deed alsof ik ziek was.

Je denkt misschien dat je de hele tijd niet moe bent of dat het onmogelijk is voor iemand om met constante pijn te leven en ik wou dat dat het geval was en ik, net als vele anderen, had geen ervaring met ons gezin en met ons gezin. kennis

Doen alsof ze elke dag goed werken tot de brutale marteling en we kunnen maar de helft van onze verplichtingen ontmoeten, opgezwollen pillen en pijnstillers, moeilijk te slepen als ik eindelijk thuiskom, we kunnen ons niet bewegen of intense en ondraaglijke pijn en een pijnlijke uitputting die we nooit hebben hersteld.

Maar ik heb tenslotte geen andere keus dan te doen alsof ik goed ben.

Het is zoveel gemakkelijker om te doen alsof en laat me zien dat het goed gaat, want ik hoef mezelf niet op deze manier te verdedigen. Ik hoef iemand niet uit te leggen dat het leven mogelijk is in een constante en constante pijn.

Ik hoef niet terug te gaan om de symptomen op te sommen bij iemand die niet geïnteresseerd is. Ik hoef geen meedogenloze vermoeidheid te rechtvaardigen. Ik hoef niet uit te leggen waarom ik niet eerder naar de sportschool of het zwembad ging. Ik zou graag gaan, maar dat ben ik niet.

Ik begrijp niet helemaal waarom ik denk dat ik moet doen alsof ik goed ben, terwijl het tegenovergestelde gebeurt. Waarom is de mening van anderen zo belangrijk? Waarom maakt het me niet uit wat ze denken?

Ik ben moe, erg moe van het proberen uit te leggen hoe ik echt ben, ik legde aan familie en vrienden uit dat ik mijn dagelijkse realiteit niet begreep, zei zelfs dat de artsen me ongelovig aankeken en werd gevraagd: “Zeg dat het niet mogelijk is. “Symptomen.

Een beetje ja, godzijdank, maar niet de meeste en misschien daarom heb ik geweldige vaardigheden ontwikkeld als acteur in een rol die ik nooit heb gevraagd om me aan te raken.

Het is gek, maar soms voel ik me een crimineel die voortdurend wordt beoordeeld door mensen die niets over mij of mijn leven weten, en deze wereld is beter om te doen alsof degenen die het nauwelijks weten of niet weten, je geen tips geven die je moet doen zonder enig idee te hebben of te geloven dat het beter is dan ik weet hoe ik ben en wat mij beïnvloedt of niet.

Zelfs als het me kost, probeer ik altijd cool te zijn als iemand me vraagt ​​hoe ik ben. Het is een vraag die me soms woedend maakt omdat ik de waarheid niet kan vertellen, maar ik stop en probeer het onderwerp te veranderen of probeer het op te lossen met een korte opmerking “Het gaat goed”.

Ik zou kunnen zeggen: “Vandaag kan ik zonder hulp uit bed komen” of “Ik heb een paar dagen iets beters gedaan als de pijn me rustte” of “Deze week is de hel omdat ik door een crisis ga”,

Maar dat zou me mijn situatie opnieuw rechtvaardigen omdat ik moest uitleggen waarom ik me zo voel en het waarschijnlijk niet zal geloven, dus het antwoord is nooit de waarheid.

Ik zou willen stoppen met doen alsof ik me goed voelde en mijn ware toestand tonen, ik zou degenen die me vroegen echt interesseren voor mijn toestand en niet zien of horen, omdat anderen vermoeden dat ik lieg als ik het ze vertel. echt

Heb je de behoefte om te doen alsof het oké is als je dat niet bent? Wil je dat veranderen?

Als het nuttig was, antwoord en deel. Gacias! (D.w.z

Deel dit:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *