Fibromyalgie: ‘Als een gevangene in mijn eigen lichaam! Nooit weten wat er gaat gebeuren met marteling’

Fibromyalgie is het moeilijkste om mee om te gaan, mensen die het niet begrijpen. We stelden de vraag aan onze online Facebook-community  Hoe beschrijf je je gevoel over fibromyalgie?.

Fibromyalgie is een grote stimulans om voor elke dag te leven. Als je wakker wordt en kunt bewegen, maak er dan het beste van. Als je wakker wordt en je niet kunt bewegen, doe het dan niet. Rust uit, lees een boek, kijk een film. Het is misschien niet wat je wilt, maar het is wat je voor die dag moet doen. Morgen is er weer een nieuwe dag en kan het heel anders zijn dan gisteren. Wees dankbaar dat je morgen hebt, want veel mensen hebben dat niet. Ik weet dat het moeilijk is om je zo te voelen als je constant pijn hebt, maar er zit altijd iets goeds in elke dag. 

Geen woorden om te beschrijven hoe vreselijk het is, het is een levende hel, het voelt alsof ik geen leven meer heb. Maar we hebben enkele van de pijnbeschrijvingen verzameld die onze leden hieronder hebben verteld.

Dit is wat de community met ons deelt:

1. Kerryn E –  Het is alsof je een kater en dronken bent, maar ook ziek als griep na een intensieve training van je hele lichaam en 10 ronden met Mike Tyson, maar verloren en op een andere planeet levend omdat ik een buitenaards wezen ben vergeleken met anderen die ze niet kunnen mijn leven begrijpen zoals

2. Beth W-  ik voel me een tinnen man. Dat is perfect, de tinnen man die in ELKE joint moet worden geolied. En iemand die een fakkel vasthoudt voor AL mijn pijnlijke spieren. Met mijn hoofd in een bankschroef. Ja, dat vat het wel samen, wat een ellendig bestaan

3. Kimmie G-  Alsof er een driedubbele trailer over me heen reed; alsof ik mijn heupen moet laten vervangen; sneed me af bij de taille omdat de onderste helft gewoon niet vriendelijk wordt gebruikt; je ergste kater X’s quadriljoen met de ergste griep 2 trof de mensheid & een herinnering zo groot als een knat……anders voel ik me geweldig!

4. Chris G-  Mijn gevoel is dat ik ben vermoord, maar adem nog steeds door de pijn…

5. Marjie C – Ik voel me een gevangene in mijn eigen lichaam! Nooit weten wat de volgende marteling is

6. Jessica C – Ik heb het gevoel alsof ik door een vleermuis ben geraakt, mijn spieren voelen alsof ze worden gescheurd en getrokken, ik heb het gevoel dat ik een 2×4 heb die de hele dag op mijn schouders zit terwijl ik griep heb en zweet dood…

7. Vickie M-  Ik heb het gevoel dat er een elfje in mijn lichaam rondrent met een ijspriem en 24/7 willekeurig in mijn gewrichten en spieren steekt.

8. Clara F-  Ik voel me alsof ik in de 12e eeuw ben en mijn lichaam is uit elkaar getrokken.

9. Becky M – Ik heb het gevoel dat mijn botten van binnenuit breken.

10. Tracey W – Ik heb een geest die graag in mijn lichaamsdelen knijpt, zoals iemand zijn vingers in je huid graaft en je spieren vastpakt in een stevige bankschroef

11. Angela Z – Zoals ik ben de tinnen man zonder oliekan… en van top tot teen verbrand door mijn stijltang.

12. Paula G –  Alsof ik van een heuvel ben gerold in een ton met stenen, de nacht heb doorgebracht in een draaiende cementmolen, een marathon heb gelopen en vervolgens over een paar kilometer cactus ben gesleept achter een pissige mustang

13. Delana M – Soms  voelt het alsof je van de berg bent gegooid en vervolgens bent gestoken met heet en ijs, dan voelt het alsof je in brand staat

14. Tina F –  Het voelt alsof het tourlichaam de hele tijd als een sinaasappel wordt samengeperst. Of alsof er een gedraaide draad te strak om je lichaam zit

15. Sandra L –  Een dief die mijn leven heeft gestolen. Geen twee dagen zijn hetzelfde. Je weet nooit wat het je gaat opleveren. Elke dag is iets nieuws een nieuwe pijn een nieuwe flare. Bedlegerig zijn. Je vecht tegen je lichaam om de dag door te komen. Niemand zou zo moeten leven zonder te bestaan. Pijn is ondraaglijke pijn die de meeste mensen niet aankunnen en we hebben geen andere keuze dan het te accepteren. De medische sector heeft ons echt in de steek gelaten.

16. Tracy W –  Alsof iemand de trekkoorden naar al mijn spieren en pezen vond en ze vervolgens allemaal op de dij trok. Ik voel me zo vaak en het wordt geen wedgy

17. Rachel G –  Ik heb het gevoel dat ik een frontale aanrijding heb gehad met een mac-truck. .brak elk bot in mijn lichaam..en heb daarbovenop nog een zware griep.

18. Sharon N –  Het voelt alsof je op een bed van rotsen ligt, opstaan ​​en lopen is een uitdaging, het gevoel alsof je op naalden en pinnen loopt. Douchen is zo vermoeiend en het water doet pijn aan je huid.

19. Janice R –  Ik heb het gevoel dat ik vastgebonden ben aan twee paarden en ze gaan in verschillende richtingen. Mijn armen naar het ene paard, mijn benen naar het andere. Mijn sockets voelen uit de kom. Het wordt verschrikkelijk in tijden van opflakkeringen. Andere keren niet zo erg, maar nog steeds pijn.

20. Juni J –  Ik heb het gevoel dat iemand in mijn hoofd danst en kiest wat en wanneer ik doof, stom en duizelig word.

21. Renee H –  Het voelt als een migraine van het hele lichaam.

22. Aileen S –  Je hebt de hele tijd het gevoel dat je griep hebt, pijn in het lichaam.

23. Julian S – Is er ooit iemand uitgegaan om te dansen om vervolgens knock-out te worden geslagen en een driezijdig gevecht, waarbij 20 mannen betrokken waren, boven op jou plaats te vinden. Je denkt dat je in orde bent als er niets kapot is en omdat je zo dronken bent dat je naar huis gaat en ‘s ochtends de combinatie van een ernstige kater, misschien zelfs alcoholvergiftiging hebt en overal blauwe plekken hebt? Het is een beetje zo, maar veel minder leuk en gaat langer mee.

24. Carol D-  Het voelt alsof je je grappige bot raakt.

Laat ons in de reacties hieronder weten hoe u uw fibromyalgiepijn zou omschrijven? Voel je ook vrij om te delen als je een beschrijving vindt die je nauw aan het hart ligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *