Fibromyalgia geeft me het gevoel dat ik in elkaar geslagen ben door onzichtbare elfjes

Fibromyalgie-pijn voor mij voelt alsof ik in elkaar geslagen ben door onzichtbare elfjes. Ik heb het eerder zo beschreven in een ander artikel en ik zal het opnieuw herhalen. Ik beschrijf het zo omdat ik, hoewel amusant, hoop dat het mensen een zin geeft om de willekeurige, irritante en pijnlijke aard van de pijn te communiceren.

Ik werd voor het eerst pijnlijk bewust van mijn toestand toen ik midden in de nacht huilend wakker werd omdat het voelde alsof iemand me in elkaar had geslagen. Ik was gedesoriënteerd en raakte voorlopig mijn armen en benen aan. Ik voelde me gekneusd maar zag geen blauwe plekken. Ik keek rond in mijn slaapzaal en probeerde een dader te vinden, maar mijn kamer was leeg zonder tekenen van inbraak. Ik was stomverbaasd. De abruptheid van de pijn en de zwaarte van mijn ledematen verrasten me. Ik pijnigde mijn hersens en probeerde me te herinneren of ik de dag ervoor iets zwaars had gedragen of een marathon had gelopen en het me niet herinnerde. Nee, dit waren slechts de eerste symptomen van mijn fibromyalgie.

Gerelateerd: Wanneer je ziek wordt en woorden van bekrachtiging beginnen te falen

Ik beschrijf de intensiteit van de pijn vaak als voortdurend prikken met naalden, terwijl ik tegelijkertijd door een hamer in de diepten van mijn lichaam wordt geraakt.

Er zijn momenten waarop ik plotseling verrast uitschreeuw, omdat het echt voelt alsof iemand me met een mes vanuit mijn rug heeft gestoken. Ik betrap mezelf voordat ik me omdraai om de dader verbaal aan te vallen, want – je raadt het al! – mijn lichaam is de dader.

En er zijn momenten waarop de scherpte en langdurige aard van de pijn me laat hijgen. Ik heb mijn broer grapjes laten vragen of ik aan het bevallen was. Mijn gezicht concentreerde zich en ik probeer mijn kreten in te houden, maar vaak kan ik dat niet. De pijn schreeuwt zichzelf letterlijk uit mijn lichaam terwijl ik uit de kracht ervan wankel.

Fibromyalgie-pijn manifesteert zich voor elke persoon anders. En helaas, met het constante debat over de feitelijke wetenschappelijke aard van fibromyalgie, beschrijven mensen vaak symptomen op ondersteuningsforums en vragen ze zich wanhopig af of elke manifestatie van pijn deel uitmaakt van de aandoening of iets anders …

Gerelateerd: de zin die me in staat stelde mijn verhaal over chronische pijn te delen

Voor nu blijf ik het in elkaar geslagen verhaal van de onzichtbare elfen gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *