Fibromyalgi: Vad händer när mitt hår gör ont?

Om du har fibromyalgi kan du märka att håret gör ont. Håravfall är bara ett av många symtom på fibromyalgi. Flera vanliga symtom inkluderar trötthet, mental förvirring, matsmältningsproblem, depression, muskel- och ledproblem och kronisk smärta. Fibromyalgi är ett tillstånd där människor upplever kronisk utbredd smärta i hela kroppen. Den utbredda smärtan som orsakas av fibromyalgi uppstår på båda sidor av kroppen och både över och under midjan. Hjärnan bearbetar onormala smärtsignaler, som skapar och ökar utbredd smärta.

håret gör ont

Håravfall och hårsmärta är möjliga om du har fibromyalgi. Innan du läser följande artikel, se till att kontakta din läkare om du har några frågor eller funderingar. Den här artikeln tittar helt enkelt på varför ditt hår gör ont i förhållande till fibromyalgi.

HÅRAVFALL

Många människor som har fibromyalgi upplever håravfall. Håravfall eller håravfall kan vara ett symptom på fibromyalgi. Smärta i håret kan också uppstå, vilket diskuteras mer i detalj i den här artikeln.

VARFÖR TAPPAR JAG SÅ MYCKET HÅR?

Så varför upplever du håravfall? Här är några möjliga orsaker:

Mediciner   – En av anledningarna till att du kan ha håravfall beror på fibromyalgimediciner. Om du börjar ta ett nytt läkemedel och märker att du tappar mer hår, se till att tala med din läkare.

Hög stress   : En annan orsak kan bero på tider av hög stress. Under tider av hög stress eller uppblossande symtom kan personer med fibromyalgi uppleva ovanligt håravfall eller allmän gallring. Den goda nyheten är att stressinducerat håravfall är reversibelt och kan behandlas.

Tyreoideadysfunktion   :  den   nedgången av   hår kan bero på tyreoideadysfunktion. Sköldkörteldysfunktion tros vara vanligare hos personer som har fibromyalgi. Kontrollera dina sköldkörtelhormonnivåer och prata med din läkare för att lära dig mer om sköldkörteldysfunktion.

Autoimmuna problem   : Om du upplever håravfall på flera ställen kan du ha autoimmuna problem. Håravfall uppstår som flera kala fläckar i form av ett mynt, vilket också är känt som alopeci.

BEHANDLING AV HÅRAVfall

Även om det inte finns någon beprövad behandling för att förhindra håravfall innan det faller av, finns det goda nyheter. Lyckligtvis växer hår tillbaka och det finns flera steg du kan vidta för att behandla håravfall. Det är viktigt att inte tillåta sig själv att bli mer stressad. Håll dig istället lugn och observera de olika  behandlingsmetoderna    .

För att behandla gallring och håravfall är ett alternativ att optimera det övergripande näringsstödet. Detta är särskilt bra för håravfall orsakat av stress. Låg järnhalt påverkar hårväxten negativt. Prova att ta en järntablett. En annan resurs att prova är Energy Revitalization System Vitamin Powder. Kom dock ihåg att för mycket av någonting aldrig är bra. För mycket järn kan resultera i farliga nivåer av överskott av järn i kroppen.

Ett annat sätt att behandla håravfall orsakat av höga nivåer av stress är att optimera sköldkörtelfunktionen. Som nämnts ovan är sköldkörteldysfunktion vanligare hos personer som har fibromyalgi. För att kontrollera dina sköldkörtelhormonnivåer, prata med din läkare.

HÅRSMÄRKTA

Flera personer som har fibromyalgi upplever också symptom på hårsmärta. Faktum är att flera   konton   säger att huvudet blir så känsligt att det är svårt att röra håret. Det finns många berättelser på nätet som inkluderar personer från fibromyalgisamhället som rapporterar en brännande känsla. Den smärtsamma känslan kommer och går, men gör det svårt för människor att röra sitt hår, än mindre att tvätta eller borsta det.

Personer med fibromyalgi frågar om det finns åtgärder att vidta för att lindra smärta. Det finns rekommendationer, hur du släpper ditt hår. Att sätta håret i en hästsvans eller bulle kan leda till ännu mer smärta. Om du behöver lyfta håret rekommenderas det att använda elastiska hårband. En annan möjlighet är att klippa eller raka håret.

VARFÖR ÄR MIN SCALA SMÄRTA?

När håravfall eller håravfall inträffar kan smärtan bero på att musklerna i hårbotten är för spända. Allodyni   , eller smärta som orsakas av beröring av huden, är en olägenhet, så behandling är viktig.

BEHANDLING

Vissa mediciner kan hjälpa till att lindra hårbottensmärtor orsakade av fibromyalgi. Enligt   Dr Teitelbaum   finns det steg du kan vidta för att ta itu med symtomet på hårsmärta. Ultram och Neurontin är billiga generika som kan användas. Dessutom finns End Pain från Enzymatic Therapy och Curamin från EuroPharma. Om du har andra symtom eller har frågor och funderingar är det viktigt att kontakta din läkare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *