Fibromyalgi og skulderen … … Jeg forstår det efter at have arbejdet med min egen labrale tåre … og hvordan det påvirker os, når vi også har fibromyalgi, er lidt anderledes …

Fibromyalgi skuldersmerter 

Skulder smerter og fibromyalgi

At være den mest mobile led i kroppen, kan skulderen helt sikkert gøre en masse ting for os, som at løfte, nå og støtte vores gode kropsholdning.

Problemet er, at med al den mobilitet og slid over tid, kan vi ende med at få fibromyalgi skuldersmerter, der kan udstråle, brænde, strække sig op og ned ad armen og forårsage resulterende svaghed. 


Har du bemærket, at når din fibromyalgi skulderpine blusser, kan du have problemer med at nå, skrive, skrive, sms’e, bruge din mus eller ligge?  

Jeg lavede for nylig en live videoserie på facebook-siden, hvor jeg talte alt om skulderen, og hvor enkle ting som at ligge i sengen på ryggen også kan blusse skuldersmerter, når skulderen hviler i en lavere position. Du ville ikke tænke på den ene, før det sker for dig, og dreng, kan det være smertefuldt. 

Måske når du op for at få nogle plader fra kabinettet og føler en skarp og strålende smerte i din øvre (humerale) arm? Åh ja, jeg får det, og hvorfor det altid minder mig om sårbarheden i dette område. Skulderpine kan også være aldersrelateret, det ved jeg selv, jeg har haft flere skulderproblemer siden omkring 50 år. 

Skader, gentagne bevægelser eller aldersrelaterede skuldersmerter

Med fibromyalgi skuldersmerter har vi flere variabler end bare skuldersmerter i sig selv. Med fibromyalgi har vi tilbøjeligheden til begge ømme områder omkring underhalsen og udløsepunkter, der kan forekomme overalt omkring hoved-, hals-, skulder- og kravebenet. 

Ting kan akkumuleres over tid. Et job, hvor du deltager i gentagne bevægelser med din overkrop, løfter børn, strækker sig for langt ud fra kroppen og mere. 

Triggerpoint kan oprettes ud fra skader eller gentagne bevægelser, og jeg kan godt lide at sige, at det kan se ud som en forbindelse prikker spillet. I modsætning til ømme områder har triggerpunkter tendens til at udstråle smerte OG de har tilbøjelighed til at forårsage betændelse.

Hvis nogen, du kender nogensinde, siger, at fibromyalgi ikke er inflammatorisk, send dem her, jeg taler ofte om dette. 

Tag Apley Scratch-testen 

Apley Scratch-testen er simpelthen en test, som alle kan gøre for at bestemme rækkevidden af ​​bevægelse omkring skulder og overarm (humeral) Som jeg viser her nedenfor, når du bare tilbage, som om du skraber i ryggen.
Hvor langt kan du nå? Kan du nå længere på den ene arm end den anden? 
Jeg har mere rækkevidde med min venstre arm, som jeg bruger her, højre ikke så meget. 

Aktiviteter i det daglige liv

Der er mange daglige livsaktiviteter, der kan lægge pres på skuldrene. Når du laver en aktivitet som støvsugning, skal du være sikker på, at du er fokuseret og skubber ind i bevægelsen i stedet for at lade bevægelsen “trække” på din arm eller skulder. 

Når du når ud til noget, skal du altid være opmærksom på vægten af ​​det, du samler op. Det værste er at have din arm allerede udstrakt og derefter opdage, at noget er for tungt.

Som du kan forestille dig, kryber jeg sammen, når jeg ser folk i gymnastiksalen ved hjælp af Kettle Bells, fordi det kan være farligt at forlænge vægten for langt fra kroppen, og vi vil bare fejle på forsiden. 


Hvis du har været ved din computer i længere tid, skal du tage pauser og endda skifte arm, som du bruger med musen. Jeg foretrækker en trådløs mus, da musen indbygget i den bærbare computer kan være virkelig hård på skuldre og overarme. 

Vær forsigtig med at læne dig på dine arme eller skulder. Jeg læbede mig for nylig ned på min køkkenø, støttede min pande med min hånd, og inden få sekunder efter at have hvilet min arm på toppen af ​​øen fik jeg en skarp udstrålende smerte lige op til min skulder. Det var sandsynligvis vinklen og trykket sammen. 

Forslag til at hjælpe med at
reducere skuldersmerter 

Der er mange forslag, jeg har givet gennem årene til skulderpine, men lad os fokusere på et par vigtige her. 

1. Cirkulationsterapi (i dette tilfælde varm / kold terapi) er vigtig og kan lindre smerteintensiteten. I modsætning til underekstremiteter kan det være lidt mere udfordrende at nå dette område, men vi er nødt til at blive kreative. Du kan skifte varmt og koldt vand i bruseren (ikke muligt for alle) med alternative varme og kolde pakker på skulderområdet. 

(BEMÆRK at den ofte anbefalede tid til varm / kold terapi ofte er 20 minutter varm, 20 minutter kold. Men med fibromyalgi vil jeg gerne sige 10 minutter eller endnu mindre) Prøv at få i alt 45 minutter til en time på, og dette vil være tilstrækkeligt i mange, 1-2 gange om dagen, eller når det er muligt. 

2. Vær opmærksom på sovevaner. Det er indlysende, at sidesovning ikke ville være det bedste, men også når du ligger på ryggen, får skulderen lov til at falde længere tilbage, end når du står lodret. Jeg finder det virkelig nyttigt at bruge en lille pude under skulderen, når jeg har brug for det. 

3. Hold blodet flydende ved at udføre ethvert niveau af daglig bevægelse, der passer til dig. Følg mig på fitness-siden, Fibro Fit People, hvor jeg har en videoafdeling med træningsvideoer i en kategori, der er fokuseret og skræddersyet til fibromyalgi. 

4. Brug enheden “Shoulders Back” vist her i artiklen om smerter i øvre ryg. Jeg bruger dette, og jeg har fået mange gode kommentarer og feedback fra andre, der bruger det. Det hjælper kropsholdning, skulderstøtte, og ligesom min erfaring rapporterer folk, at det bare føles godt. Du bærer det ikke hele tiden, bare nok. 

5. Vær opmærksom på kropsholdning, gå i din selvtillid. Tror du ikke det betyder noget? Det gør det virkelig. Faldende kropsholdning påvirker skuldrene, hele ryggen, brystet, underlivet og kravebenet. 

Naturlige midler / antiinflammatoriske midler

Uanset om det er fibromyalgi-smerter i sig selv, der forårsager skuldersmerter, gigt eller bursitis, kan du prøve at bruge naturlige midler først. Jeg kan godt lide Boswelia, CBD-olier eller creme og Astazanthin. 

Med ledsmerter kan der være betændelse. Alle ovenstående forslag er også beregnet til at reducere betændelse. Sørg for at løse eventuelle problemer med knogletæthed, og hvis du er over 50 som mig, er det en god idé at få en DEXA-knoglescanning hvert andet år. 

Del dette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *