Swedish

Fibromyalgi och höftflexorsmärta

Det är inte ovanligt att uppleva hoftflexorproblem eller smärta i detta område medan man lever med fibromyalgi. Höfterna, höftflexorerna och nedre delen av ryggen korrelerar med fibromyalgi smärta zoner på grund av smärtsamma områden runt nedre delen av ryggen, många fler områden med triggerpunkten och andra tillstånd som påverkar de omgivande områdena. 
Höftflexormusklerna gör att dina höfter rör sig flexibelt.  Du attackerar dessa muskler när du rör dina ben, och det betyder att höfterna är involverade i de flesta rörelser du gör under den genomsnittliga dagen.

En frisk person kanske inte kan berätta hur ofta de använder sina höftböjare, men alla som lever med fibromyalgi som upplever höftböjsmärta kommer att vara mer medvetna om det.

Jag har personligen arbetat med höftflekssmärta och senare förnyat dessa områden medan jag utvecklade fibrosäkra övningar efter min fulla hysterektomi för tre år sedan. Ja, jag förstår det. Jag kommer att lära mig mer om detta senare i den nedre delen av denna artikel.

Det finns vissa kända skador och tillstånd som kan orsaka höftböjsmärta, men det kan vara svårt att identifiera en direkt orsak till den smärtan hos någon med fibromyalgi, annat än de många dagliga aktiviteter som jag ofta hänvisar till.

Vi kan behandla smärtan som ett annat symptom på det diagnostiserade tillståndet, eller vi kan spendera mer tid på att bestämma en exakt orsak till smärtan. I vilket fall som helst är fibromyalgi och höftflexorsmärta ofta försvagande om de inte behandlas effektivt och snabbt.

Förstå F ibromyalgi och Hip Flexor
Smärta 

Hip flexor smärta kallas ofta flexor tendonitis. Smärtan från detta tillstånd kommer vanligtvis från en eller båda av följande muskler: illicacus och psoas. Dessa muskler grupperas ofta tillsammans som en enhet som kallas illiopsoas.

PSoas ansvarar för mycket allmän rygg- och bensmärta eftersom de sittställningar som de flesta antar under dagen får musklerna att förkortas under lång tid. När du står upp och börjar röra dig igen, vill inte denna muskel förlänga sig och fungera korrekt.

För dem som har fibromyalgi kan smärtan komma från andra muskler som hjälper höfterna att röra sig. Detta inkluderar quadriceps, även om dessa muskler är lägre än de flesta höftböjare.

Medan flexor tendinos orsakad av en skada eller ett problem som inte är relaterat till fibromyalgi kan fokusera på en specifik muskel eller område i höften, kan fibromyalgi-patienter uppleva smärta som är i det området av kroppens spridning. Orsaken till smärtan är ofta oförklarlig, som vanligtvis är fallet med fibromyalgi smärta.

Behandling av  fibromyalgi och Hüftbeugerschmerzen 

Ett enkelt sätt att förhindra viss fibromyalgi och höftböjsmärta är att undvika att sitta i en position under lång tid. Stig upp och rör dig regelbundet så att dina muskler inte har tid att stanna i en position.

Du hör ofta hur jag rekommenderar säker och effektiv träning och hur viktigt det är att delta i en viss träningsnivå för att hålla kroppen starkare och mer flexibel. Detta är en annan rekommendation för smärta i höftfleksen.

Som ett alternativ till remmarna och / eller peka nacken framåt, ta med en stol nära dig medan du ligger på golvet, korsa sedan ett ben över det andra och håll. Stolen fungerar som en person eller terapeut som hjälper dig att sträcka dig säkrare och mer effektivt.

Ju mer du lär dig att röra dig och hur vinklar och överkompensation spelar roll, desto lättare är det att förhindra vissa orsaker till muskelsmärta. Du kan  följa mig på Fibro Fit People- sidan för att lära dig fler sätt på vilka du säkert och försiktigt kan arbeta med dessa utsatta områden. Videodelen visar övningar som mina “Side by Side” -övningar som hjälper varsamt att arbeta höfter och nedre rygg, piriformis och mer.

Jag arbetar också med kvinnor som har fått hysterektomi och andra bukoperationer för att försiktigt stärka dessa utsatta områden. Jag har varit där och ja det är möjligt att känna mig stark efter en hysterektomi samtidigt som jag lever med komplexiteten i fibromyalgi och samförhållanden.

Den väg jag leder här kan göras bra när som helst, särskilt efter att jag har satt mig ner.  Vi gör ett ben (inga skor) till precis ovanför ELLER under knäet (detta kommer att lossna höfterna) och dra sedan armen till samma sida och känner att ljuset från dina höfter sträcker sig genom dina lutningar. Här lägger jag hälen rakt ovanför knäet, inte på själva knäet.

Något annorlunda än yoga, vad vi gör är att ha fler träningstekniker för fibromyalgi. Undvik därför att trycka in i knäet eller insidan av motsatt ben. Tanken är att lyfta och sträcka rörelsen. 

Om du tillbringar mycket av din dag vid skrivbordet, investera i en kontorsstol som är mycket justerbar. Lyft upp stolen och låt höfterna vila över knäna. Denna position är hälsosammare för dina höftböjare och kan eliminera smärta orsakad av förkortningen av dessa muskler i den typiska kontorsstolspositionen. Du kan också överväga ett stående skrivbord som gör att du enkelt kan höja din arbetsyta.

Jag började använda ett stående skrivbord förra året och tyckte det var till stor hjälp, jag står faktiskt nu vid mitt skrivbord mer än jag sitter. (Obs! Vissa stående skrivbord kan vara svåra att flytta upp och ner på axlarna, så det kan vara nödvändigt att få ett stående skrivbord som använder elektriska kontroller för att flytta positioner)

Lider du också av smärta i korsryggen?
Om du inte redan har gjort det, bläddra ner till botten av nedre delen av ryggsmärtor här och kolla in Low Back Trax-enheten som är både effektiv och enkel att använda !! 

Regelbunden viktträning och mycket mild stretch (görs säkert) kan hjälpa till att hålla dessa muskler starka och flexibla. Återigen, se till att undvika överdriven sittande eftersom det kan sabotera ansträngningar för att vara effektiv träning.
Tack så mycket !! Lisa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *