Swedish

Fibromyalgi och höftböjare smärta

Det är inte ovanligt att ha hoftflexorproblem eller smärta i detta område när man lever med fibromyalgi. Höfter, höftböjare och nedre ryggar korrelerar med områden med fibromyalgi smärta på grund av ömma områden runt nedre delen av ryggen, många fler triggpunktområden och andra tillstånd som påverkar omgivningarna. 
Höftflexormusklerna låter dina höfter rör sig flexibelt. Du levereras dessa muskler varje gång du flyttar benen, och det innebär att höfterna är involverade i de flesta rörelser du gör under hela dagen i genomsnitt.

En frisk person inser inte hur ofta de använder sina höftflexorer, men alla som lever med fibromyalgi som upplever höftböjsmärta kommer att vara väl medvetna om detta mer regelbundet.

Jag behandlade personligen med höftflexorsmärta och senare förstärkte dessa områden samtidigt som jag utvecklade säkrare fibroövningar efter min kompletta hysterektomi för tre år sedan. Ja jag förstår. Jag kommer att titta mer senare längst ner i den här artikeln.

Även om det finns några kända skador och medicinska tillstånd som kan orsaka smärta i höftflektorer, kan det vara svårt att identifiera en direkt orsak till denna smärta hos en person med fibromyalgi, med undantag för de många dagliga aktiviteter som jag ofta hänvisar till.

Vi kan betrakta smärta som ett annat symptom på den diagnostiserade sjukdomen eller ta längre tid för att fastställa en exakt orsak till smärtan. Hur som helst är smärtan från fibromyalgi och flexor höft ofta inaktiverande om den inte behandlas effektivt och snabbt.

Förstå  fibromyalgi och smärta i höftflexorer

Hip flexors smärta kallas ofta flexor tendinit. Smärtan vid detta tillstånd kommer vanligtvis från en eller båda av följande muskler: Illicacus och Psoas. Dessa muskler grupperas ofta under en enda enhet, kallad illiopsoas.

Psoas ansvarar för mycket generell rygg- och bensmärta som musklerna förkortar under en lång tid på grund av de sittställningar som de flesta håller hela dagen. När du står upp och börjar röra dig igen vill den muskeln inte ligga ner och fungera ordentligt.

För dem som lider av fibromyalgi kan smärtan komma från andra muskler som hjälper till att flytta höfterna. Detta inkluderar quadriceps, även om dessa muskler är lägre än höftflexormusklerna mer.

Medan tendinitis flexors orsakade av en olycka eller en oberoende problem med fibromyalgi kan fokusera på ett visst muskel- eller höftområde, kan fibromyalgipatienter uppleva smärta som sprider sig i hela kroppen. Orsaken till smärtan är ofta oförklarlig, som vanligtvis är fallet med fibromyalgi smärta.

Fibromyalgi-  behandling  och smärta i höftflexorer

Ett enkelt sätt att förhindra viss fibromyalgi och smärta i höftflexorer är att undvika att sitta i samma position under en lång tid. Stig upp och rör dig med jämna mellanrum så att dina muskler inte har tid att sätta i samma position.

Du hör ofta att jag rekommenderar säker och effektiv träning och vikten av att delta i någon träningsnivå för att hålla din kropp stark och mer flexibel, och detta är en annan rekommendation även för flexibiliteter i höftsmärta.

Ju mer du lär dig att röra dig och hur mycket mer vinklar och kompensation betyder, det är lätt att förhindra vissa orsaker till muskelsmärta. Du kan följa mig på  Fibro Fit People-sidan för  att lära dig fler sätt att säkert och försiktigt arbeta de mer utsatta områdena. I videodelen ser du övningar som mina “sida vid sida” -övningar som försiktigt hjälper till att arbeta höfter och nedre rygg, piriformis och så mycket mer.

Jag arbetar också med kvinnor efter hysterektomi och annan bukoperation för att försiktigt stärka dessa utsatta områden. Jag var där, och ja, det är möjligt att känna sig stark efter en hysterektomi och medan han levde med komplexiteten hos fibromyalgi och samarbetsvillkoren.

Den sträcka jag spelar här är bra att göra när som helst, särskilt efter sessionen. Vi drar ett ben upp till knäet (inga skor) genom att placera foten försiktigt inuti knäet eller nedåt om det behövs (detta slappnar av höfterna) höj sedan armen på samma sida och känn den lilla sträckningen på höfterna genom dina snäckor.

Om du tillbringar större delen av dagen sitter vid ett skrivbord, investera i en kontorsstol som är mycket justerbar. Placera stolen högre, låt höfterna vila över knäna. Denna position är friskare för dina höftböjare och kan eliminera smärtan som orsakas av förkortningen av dessa muskler i den typiska kontorsstolpositionen. Du kan också överväga ett permanent skrivbord som enkelt kan lyfta arbetsytan.

Jag började använda ett permanent kontor förra året och jag tyckte det var väldigt användbart, jag håller faktiskt mer på mitt skrivbord nu när jag håller på med sessionen. (Obs! Vissa kontrollbord kan vara svåra på axlarna att lägga upp och ner så det kan vara nödvändigt att få ett permanent skrivbord som använder en elektrisk enhet för att flytta stolpar)

Regelbunden kroppsbyggnad och mycket mild stretch (görs säkert) kan hjälpa till att hålla musklerna starka och flexibla. Återigen, var försiktig så att du inte sitter för mycket eller så kan det sabotera ansträngningarna för att integrera den faktiska träningen. 
Tack !! Lisa.

Dela detta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *