NORWEGIAN

Fibromyalgi, den usynlige sykdommen: “Selv om du ser meg med et godt ansikt, føler jeg smerte”

Jeg er 54 år gammel, og i fjor fikk jeg endelig diagnosen etter mange års   smerte  , der de alltid fortalte meg at jeg hadde beinavfall. 

Diagnosen var   fibromyalgi  , den   usynlige  og utrolige  sykdommen   for mange mennesker. Det kommer en tid hvor du ikke vet hva som gjør deg vondt lenger, for hver dag er noe annerledes. 

Selv om du ikke vil og later som du er sterk, er smertene mer, du kommer inn i   depresjon   og angst og verden kollapser ved føttene dine. Mennesker som kjenner deg, tror deg, og selv om det er vanskelig på jobb prøver du å smile og gjøre leksene dine.

Den dårlige tingen er at noen kolleger tror at ingenting gjør vondt fordi du går ut og kommer inn og vil leve, men det er det ikke. Selv om du har et   godt ansikt,   følger smertene alltid med oss. 

Jeg ber bare om   mer bevissthet   rundt denne sykdommen, mer forskning og å bli trodd. At du har et godt ansikt eller vil fikse deg litt, betyr ikke at smertene forsvinner, bare at du vil føle deg eller prøve å føle deg bedre.

Jeg ber om mer livskvalitet for folk som, som meg, lider   i stillhet   hver dag. Nok til at det er en usynlig sykdom.

Dele denne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *