Swedish

ETT NYTT TEST KAN DETEKTERA FIBROMYALGIEN

De letar efter fibromyalgipatienter för ett kliniskt test i blodprovet.

Fibromyalgi involverar bekämpning av smärta, sömnstörningar, depression och tänkande och minnesproblem.

Lika svårt är skepsisen hos vänner, familj och det medicinska samfundet som tvivlar på giltigheten av sjukdomen.

Enligt Center for Disease Control and Prevention, drabbar fibromyalgi, som missförstås och ofta misslyckas, cirka 2% av befolkningen.

Denna siffra diskuteras av andra som säger att det påverkar mer än 10 miljoner amerikaner, eller cirka 6% av befolkningen, säger Dr Bruce Gillis, grundare av Epicgenetics, ett biomedicinskt företag som utvecklade FM-testet. / blodprov. Diagnostiserad fibromyalgi.

Vad det är

Fibromyalgi är en kronisk sjukdom som kännetecknas av generaliserad smärta och ömhet i muskler och leder i kroppen eller i lokala områden, liksom andra symtom, inklusive frekvent huvudvärk, sömnstörningar, benkramper eller domningar eller stickningar

Bland offren drabbas cirka 60% av kvinnorna och 40% av männa, säger Gillis.

Under hundratals år har fibromyalgi missförstått, sade Gillis. Patienterna – främst kvinnor – märktes som neurotiska. För ett sekel sedan kunde kvinnor institutionaliseras. På 1970-talet föreskrev läkare mycket Valium att behandla, säger Gillis.

Det har klassificerats som ett syndrom eller uppsättning av symtom snarare än en sjukdom, säger Gillis, som tidigare var i den privata praxisen att behandla fibromyalgi-patienter.

För att testa för fibromyalgi tillbringade många patienter tre till fem år på att konsultera en läkare för ”uteslutningstester,” sade Gillis. Till exempel har lupus testats och kastats, eller reumatoid artrit har diagnostiserats felaktigt.

Med hjälp av stora medicinska universitet, inklusive University of California i Los Angeles; University of Illinois vid Chicago School of Medicine och Harvard Medical School har utvecklat FM / ett test.

Diagnosera fibromyalgi genom att identifiera förekomsten av specifika vita blodkroppsavvikelser som har dokumenterats hos dessa patienter. Testet är FDA-kompatibelt och introducerades 2013.

Testet kräver mindre än en gram flytande blod. Den analyserar kromosomerna av vita blodkroppar i immunsystemet och rörelsemönstren för cytokiner, sade Gillis.

Fibromyalgipatienter har ett oregelbundet mönster beträffande dessa proteiner. Sjukvårdsleverantörer kan begära testet, som täcks av Medicare och ofta av försäkringar.

”Jag tror att vi är i framkant av vetenskaplig information om fibromyalgi och svarar på dessa avgörande frågor för patienter: 1) Har jag fibromyalgi? 2) Hur och varför utvecklade jag fibromyalgi? Och 3) Finns det en direkt behandling mot fibromyalgi? “Sa Gillis.

Kampanj 250

För att inte bara undersöka orsaken till fibromyalgi utan också för att utveckla en effektiv behandling söker Kampanj 250 250 000 frivilliga för att ta FM-testet / testet gratis.

Patienter som testar positivt kan välja att delta i en klinisk prövning av ett specifikt fibromyalgivaccin som kommer att försöka lindra fibromyalgisymtom.

Studien kommer att ledas av Dr. Denise Faustman, chef för immunobiologilaboratorierna vid Massachusetts General Hospital och Harvard Fakultet för medicin, som studerar gemensamma marknader och DNA-egenskaper som en del av hennes forskning om ett FM-vaccin.

“Människor med fibromyalgi bör inte längre lyssna på andra:” Det är allt i ditt huvud “eller” Hon ser perfekt ut. “Du kan inte se immunsystemet på jobbet,” sade Gillis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *