Er zijn drie hoofdtypen van pijn bij fibromyalgie: hyperalgesie, allodynie en paresthesie.

Chronische pijn        is slechts een van de vele symptomen die       fibromyalgie        bijna altijd   vertoont   , maar voor mij is het de meest voorkomende. Pijn beïnvloedt alle aspecten van mijn leven. Dure betaling voor alle fysieke activiteiten die ik doe; Zelfs de kleinste taak kan leiden tot een grote toename van mijn symptomen. De pijn van fibromyalgie is uniek vanwege de ernst, complexiteit en meerdere betrokken systemen. Er zijn drie hoofdtypen van pijn bij fibromyalgie:        hyperalgesie, allodynie en paresthesie.

Hyperalgesie vertaalt zich letterlijk als overmatige pijn:       “Hyper” betekent overmaat en “algeia” betekent pijn. Het is de medische term voor het intensiveren van pijn bij fibromyalgie. Allodynia is de pijn die u voelt wanneer u de huid aanraakt of wrijft. Bijvoorbeeld, lichte druk op kleding of een lichte massage veroorzaakt pijn of een licht briesje dat op de huid blaast. Het is overgevoelig voor stimuli die normaal geen pijn veroorzaken. Paresthesie is een vreemd nerveus gevoel dat aanvoelt als iets dat kruipt, tanden, brandwonden, jeuk of getallen, zoals een emotie in het midden van de voet of een brandend gevoel in de Maar om eerlijk te zijn, die woorden betekenen heel weinig voor degenen die dat niet doen fibromyalgie hebben. Dan, om aan mensen te geven die geen idee hebben wat het betekent om deze pijnlijke en slopende ziekte te leven, 1. Verbranding van de huid. Soms lijkt mijn huid in brand te staan, het ziet er rauw uit. Stel je voor dat je uren onder de zon doorbrengt zonder zonnebrandcrème en dan een bad neemt in de zee en zout water verbrandt. Dus kleed je ‘s nachts aan en wrijf je kleding tegen je huid. Wanneer u fibromyalgie heeft, kan kleding alleen deze pijn veroorzaken, u heeft geen zonlicht nodig. 2. Acute / brandende pijn  Dit is een pijn die vooral moeilijk te dragen is. Het is zo ernstig dat het me laat ademen. De pijn komt in golven en gaat gepaard met misselijkheid. 3. Pijn in de gewrichten. Mijn pijn in mijn gewrichten is een kloppende en kloppende pijn. Dit heeft vooral invloed op mijn knieën, maar het kan ook andere gebieden beïnvloeden. 4. spierpijnMijn spieren doen nog steeds pijn. Zelfs de kleinste activiteit doet ze slaan en verbranden. Ik vind het onmogelijk om me kalm te voelen wanneer mijn spieren pijn doen, het stoort me. 5. Spierspasmen  Elke dag spierspasmen  ervaren, ze zijn bijna constant. Het is alsof hij je lichaam niet beheerste, alsof sommige onvoorziene krachten je manipuleerden. 6. Acute pijn  Voel dat iemand je als voodoo-pop gebruikt. 7. Tussen een kloppende en kloppende pijn. Ik weet zeker dat het hiervoor een technische term is, maar “een kruising tussen jeuk en verbranding” is de beste manier om het te beschrijven. Het zit diep in de spieren en het is onmogelijk om eraan te krabben. Het veroorzaakt ook een schok in het getroffen deel van mijn lichaam. 8. Blauwe plekken sensatie.Niet alleen op de huid, maar ook aan de binnenkant, het voelt verpletterd en gevoelig aan. De thorax en ribbenkast lijken vaak gezwollen, waardoor ademhaling pijnlijk kan worden (kostokondrale pijn). 9. Falen van het hele lichaam. Wanneer ik overgevoelig ben, voel ik dat ik een onaangenaam gevoel over mijn hele lichaam heb. De minste aanraking of beweging geeft een kloppende pijn rond mijn lichaam. 10. Stijfheid Stel je voor dat een gezond persoon naar de sportschool gaat na maanden inactiviteit. Til gewichten op en train je hele lichaam. De volgende dag voelen ze zich stijf en kunnen ze moeilijk bewegen. Een persoon met fibromyalgie wordt elke ochtend wakker en voelt zich zo. Het lijkt erop dat hij een jurk onder de huid droeg, twee maten te klein. 11. Bestraalde pijnIk voel pijn die een centraal punt heeft, maar straalt vanaf dat punt. De pijn kan bijvoorbeeld van achteren beginnen, maar ook door de benen. 12. Pijn veroorzaakt door contact. Zelfs de minste aanraking van een geliefde kan pijn veroorzaken. Ik moet twee zeer grote maten hebben, gemaakt van zacht en naadloos materiaal. Ik gebruik zachte en platte schoenen van groter formaat en ik moet mijn haar knippen omdat ze me veel pijn in de huid bezorgen. Aanraken veroorzaakt veel van de pijnen die ik heb beschreven. 13. Migraine / hoofdpijn Ik denk niet dat het op een dag zonder hoofdpijn te wijten zou kunnen zijn aan spanning. Migraine wordt verergerd door stress en hormonen. Als ze aanvallen, word ik arbeidsongeschikt. Ik verlies mijn gezichtsvermogen en de pijn is zo intens … De minste beweging, aanraking of geluid geeft een kloppende pijn rond mijn hoofd en gezicht. 14. Kietelen van de huid. Het lijkt erop dat duizend insecten rond mijn huid zijn gekomen. Het is eigenlijk best eng. 15. Overgevoeligheid. Sommige dagen is het geluid ondraaglijk. In een oogwenk voel ik pijn, misselijkheid, duizeligheid, trillingen en een dreigende paniekaanval. Maar het is niet alleen lawaai, het is ook overgevoelig voor geur, licht en aanraking. Ja, een sterke parfumgeur kan me pijn doen. 16. Prikkelbare darm syndroom.Fibromyalgie wordt vaak geassocieerd met andere aandoeningen, zoals het prikkelbare darm syndroom (IBS). In tegenstelling tot wat mensen misschien denken, manifesteert de pijn van IBS zich niet alleen in de darm, maar straalt deze ook uit naar andere delen van het lichaam, vooral in de rug. Het is een scherpe en brandende pijn. Het gas dat gevangen zit in een reeds ontstoken darm is een van de meest pijnlijke symptomen van IBS, het is overweldigend. Pijn is niet het enige symptoom van fibromyalgie, maar het is het symptoom dat de meest negatieve invloed heeft op mijn leven en mijn gezondheid. 

Deel dit:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *