NORWEGIAN

Det er tre hovedtyper av smerter ved fibromyalgi: hyperalgesia, allodynia og parestesi.

Kroniske smerter er bare et av de mange symptomene som fibromyalgi nesten alltid viser, men for meg er det det vanligste. Smerte påvirker alle aspekter av livet mitt. Dyrt betaling for alle fysiske aktiviteter som jeg gjør; Selv den minste oppgaven kan føre til en stor økning i symptomene mine. 

Smerten ved fibromyalgi er unik på grunn av alvorlighetsgraden, kompleksiteten og flere involverte systemer. 

Det er tre hovedtyper av smerter ved fibromyalgi:   

 hyperalgesia, allodynia og parestesi.

Hyperalgesia oversettes bokstavelig talt som overdreven smerte:       “Hyper” betyr overflødig og “algeia” betyr smerte. Det er den medisinske betegnelsen for å intensivere smerter ved fibromyalgi. Allodynia er smerten du føler når du berører eller gnir huden. For eksempel forårsaker lett trykk på klær eller en lett massasje smerter eller en lett bris som blåser på huden. Det er overfølsom for stimuli som normalt ikke gir smerter. Parestesi er en merkelig nervøs følelse som føles som noe krypende, tenner, forbrenninger, kløe eller tall, som en følelse midt på foten eller en brennende følelse i. Men for å være ærlig betyr disse ordene veldig lite for de som ikke har fibromyalgi. Deretter, for å gi til folk som ikke aner hva det vil si å leve denne smertefulle og svekkende sykdommen,

1. Forbrenning av huden. Noen ganger ser huden min ut å brenne, den ser rå ut. Se for deg å tilbringe timer under solen uten solkrem og deretter ta et bad i sjøen og saltvann som brenner skadet hud. Så kle deg om natten og gni klærne mot huden din. Når du har fibromyalgi, kan klær bare forårsake denne smerten, du trenger ikke sollys. 

2. Akutte / brennende smerter  Dette er en smerte som er spesielt vanskelig for meg å bære. Det er så alvorlig at det får meg til å puste. Smertene kommer i bølger og er ledsaget av kvalme. 

3. Smerter i leddene. Mine smerter i leddene mine er bankende og bankende smerte. Dette påvirker hovedsakelig knærne mine, men det kan også påvirke andre områder. 

4. muskelsmerter Musklene mine er fremdeles ømme. Selv den minste aktiviteten får dem til å slå og brenne. Jeg synes det er umulig å føle meg rolig når musklene mine verke, det forstyrrer meg. 

5. Spierspasmen   Opplever muskelspasmer hver dag, de er nesten konstante. Det er som om han ikke kontrollerte kroppen din, som om noen uforutsette krefter manipulerte deg. 

6. Akutte smerter  Føl at noen bruker deg som en voodoo dukke. 

7. Mellom en bankende og bankende smerte. Jeg er sikker på at det er en teknisk betegnelse for dette, men “en krysning mellom kløe og svie” er den beste måten å beskrive det på. Det er dypt i musklene, og det er umulig å klø i det. Det forårsaker også et sjokk i den berørte delen av kroppen min.

 8. Blåmeringsfølelse. Ikke bare på huden, men også på innsiden, den føles knust og følsom. Brystkassen og ribbeholderen virker ofte hovne, noe som kan gjøre pusten smertefull (kostokondralsmerter). 

9. Svikt i hele kroppen. Når jeg er overfølsom, føler jeg at jeg har en ubehagelig følelse over hele kroppen. Den minste berøring eller bevegelse sender en bankende smerte rundt kroppen min. 

10. Stivhet Se for deg at en sunn person skal gå på treningsstudio etter måneder med inaktivitet. Løft vekter og trene hele kroppen. Dagen etter føler de seg stive og har vanskeligheter med å bevege seg. En person med fibromyalgi våkner opp hver morgen og føler det på denne måten. Det ser ut til at han hadde på seg en kjole under huden, to størrelser for små.

 11. Bestrålte smerter Jeg kjenner smerter som har et sentralt punkt, men stråler fra det punktet. Smertene kan starte fra ryggen, men også gjennom bena, for eksempel. 

12. Smerter forårsaket av kontakt. Selv den minste berøring av en kjær kan forårsake smerter. Jeg må ha to veldig store størrelser laget av mykt og sømløst materiale. Jeg bruker myke og flate sko av større størrelse og jeg må klippe håret mitt fordi de gir meg mye smerter i huden. Berøring forårsaker mange av smertene som jeg har beskrevet. 

13. Migrene / hodepine Jeg tror ikke at en dag uten hodepine, kan det skyldes spenning. Migrene forverres av stress og hormoner. Hvis de angriper, blir jeg umyndig. Jeg mister synet og smertene er så intense … Den minste bevegelse, berøring eller lyd sender en bankende smerte rundt hodet og ansiktet. 

14. Kilding av huden. Det ser ut til at tusen insekter har kommet rundt huden min. Egentlig er det ganske skummelt. 

15. Overfølsomhet. Noen dager er lyden uutholdelig. På et øyeblikk føler jeg smerter, kvalme, svimmelhet, skjelvinger og et truende panikkanfall. Men det er ikke bare støy, det er også overfølsomt for lukt, lys og berøring. Ja, en sterk parfymeduft kan skade meg.

 16. Irritabelt tarmsyndrom. Fibromyalgi er ofte assosiert med andre tilstander, for eksempel irritabelt tarmsyndrom (IBS). I motsetning til hva folk kanskje tror, ​​manifesterer smerten ved IBS ikke bare i tarmen, men utstråler også til andre deler av kroppen, spesielt i ryggen. Det er en skarp og brennende smerte. Gassen som er fanget i en allerede betent tarm er et av de mest smertefulle symptomene på IBS, det er overveldende.

Smerte er ikke det eneste symptomet på fibromyalgi, men det er symptomet som har mest negativ innvirkning på livet mitt og helsen min. 

Dele denne:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *