Der er tre hovedtyper af smerter ved fibromyalgi: hyperalgesi, allodynia og paræstesi.

Kronisk smerte er kun et af de mange symptomer, som fibromyalgi næsten altid viser, men for mig er det de mest almindelige. Smerter påvirker alle aspekter af mit liv. Dyrt betaling for alle de fysiske aktiviteter, som jeg laver; Selv den mindste opgave kan føre til en stor stigning i mine symptomer. 

Smerten ved fibromyalgi er unik på grund af sværhedsgraden, kompleksiteten og flere involverede systemer. 

Der er tre hovedtyper af smerter ved fibromyalgi:   

 hyperalgesia, allodynia og paræstesi.

Hyperalgesi oversætter bogstaveligt talt som overdreven smerte:       “Hyper” betyder overskydende og “algeia” betyder smerte. Det er den medicinske betegnelse for intensivering af smerter ved fibromyalgi. Allodynia er den smerte, du føler, når du rører eller gnider huden. For eksempel forårsager let tryk på tøj eller en let massage smerter eller en let brise, der blæser på huden. Det er overfølsomt over for stimuli, der normalt ikke forårsager smerter. Parestesi er en mærkelig nervøs følelse, der føles som noget, der kravler, tænder, forbrændinger, kløe eller tal, som en følelse midt på foden eller en brændende fornemmelse i. Men for at være ærlig betyder disse ord meget lidt for dem, der ikke har fibromyalgi. Derefter for at give til folk, der ikke har nogen idé om, hvad det betyder at leve denne smertefulde og svækkende sygdom,

1. Forbrænding af huden. Nogle gange synes min hud at være i brand, den ser rå ud. Forestil dig at tilbringe timer under solen uden solcreme og derefter tage et bad i havet og saltvand, der brænder beskadiget hud. Så klæd dig om natten og gnid dit tøj mod din hud. Når du har fibromyalgi, kan tøj kun forårsage denne smerte, du behøver ikke sollys. 

2. Akutte / brændende smerter  Dette er en smerte, der er særlig svært for mig at bære. Det er så alvorligt, at det får mig til at trække vejret. Smerten kommer i bølger og er ledsaget af kvalme. 

3. Smerter i leddene. Min smerte i mine led er en bankende og bankende smerte. Dette påvirker hovedsageligt mine knæ, men det kan også påvirke andre områder. 

4. muskelsmerter Mine muskler er stadig øm. Selv den mindste aktivitet får dem til at slå og brænde. Jeg finder det umuligt at føle mig rolig, når mine muskler får ondt, det forstyrrer mig. 

5. Spierspasmen   Oplever muskelspasmer hver dag, de er næsten konstante. Det er som om han ikke kontrollerede din krop, som om nogle uforudsete kræfter manipulerede dig. 

6. Akut smerte  Føl at nogen bruger dig som en voodoo dukke. 

7. Mellem en bankende og bankende smerte. Jeg er sikker på, at det er en teknisk betegnelse for dette, men “en krydsning mellem kløe og forbrænding” er den bedste måde at beskrive det på. Det er dybt i musklerne, og det er umuligt at ridse det. Det forårsager også et chok i den berørte del af min krop.

 8. Blå sensation. Ikke kun på huden, men også på indersiden, det føles knust og følsomt. Thorax og ribben bur synes ofte hævede, hvilket kan gøre vejrtrækning smertefuld (kostokondral smerte). 

9. Svigt i hele kroppen. Når jeg er overfølsom, føler jeg, at jeg har en ubehagelig fornemmelse overalt i min krop. Den mindste berøring eller bevægelse sender en bankende smerte omkring min krop. 

10. Stivhed Forestil dig en sund person, der går i gymnastiksalen efter måneders inaktivitet. Løft vægte og træn hele din krop. Den næste dag føler de sig stive og har svært ved at bevæge sig. En person med fibromyalgi vågner op hver morgen og føler det på denne måde. Det ser ud til, at han havde en kjole under huden, to størrelser for små.

 11. Bestrålet smerte Jeg føler smerter, der har et centralt punkt, men stråler fra det punkt. Smerten kan starte fra ryggen, men også gennem benene, for eksempel. 

12. Smerter forårsaget af kontakt. Selv den mindste berøring af en elsket kan forårsage smerter. Jeg skal have to meget store størrelser lavet af blødt og sømløst materiale. Jeg bruger bløde og flade sko i større størrelse, og jeg er nødt til at klippe mit hår, fordi de får mig meget smerter i huden. Berøring forårsager mange af de smerter, som jeg har beskrevet. 

13. Migræne / hovedpine Jeg tror ikke, at det en dag uden hovedpine kunne skyldes spænding. Migræne forværres af stress og hormoner. Hvis de angriber, vil jeg være ude af stand. Jeg mister synet, og smerten er så intens … Den mindste bevægelse, berøring eller lyd sender en bankende smerte omkring mit hoved og ansigt. 

14. Tickling af huden. Det ser ud til, at tusind insekter er kommet omkring min hud. Faktisk er det ganske skræmmende. 

15. Overfølsomhed. Nogle dage er lyden uudholdelig. På et øjeblik føler jeg smerter, kvalme, svimmelhed, rysten og et truende panikanfald. Men det er ikke kun støj, det er også overfølsomt over for lugt, lys og berøring. Ja, en stærk parfume duft kan skade mig.

 16. Irritabelt tarmsyndrom. Fibromyalgi er ofte forbundet med andre tilstande, såsom irritabelt tarmsyndrom (IBS). I modsætning til hvad folk måtte tænke, manifesterer smerten ved IBS ikke kun i tarmen, men udstråler også til andre dele af kroppen, især i ryggen. Det er en skarp og brændende smerte. Gassen, der er fanget i en allerede betændt tarme, er et af de mest smertefulde symptomer på IBS, det er overvældende.

Smerter er ikke det eneste symptom på fibromyalgi, men det er det symptom, der har den mest negative indvirkning på mit liv og mit helbred. 

Del dette:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *