9 Tidiga tecken på fibromyalgi som alla borde känna till

Om du har ont, kanske du inte kämpar med ett tillstånd som kallas fibromyalgi. Så vad är de första tecknen på fibromyalgi? Denna sjukdom har olika symtom, så det är viktigt för oss att försöka förstå vad som är de första tecknen på fibromyalgi innan vi beslutar om detta är problemet vi har.

Fibromyalgi är ett tillstånd som genererar muskelsmärta och allmän trötthet. Arthritis Foundation rangordnar det bland mer än hundra former av artrit; Men den nuvarande uppfattningen att det överaktiva nervsystemet är orsaken till symtomen. Det ger milda symtom för vissa, medan andra kan drabbas hårt.

Fibromyalgi är en lika svår diagnostisk sjukdom. Det kan inte diagnostiseras med röntgenstrålar, scintigrafi eller blodprover; I vissa fall förblir patienter odiagnostiserade i flera år. Din läkare kan identifiera sjukdomen på grundval av en fysisk undersökning och övervaka din historia av symtom.

Dina symtom kan vara mycket universella till en början och kan vara tecken på andra tillstånd. Att förstå vilka symptom du ska leta efter hjälper dig att få rätt diagnos från din läkare.

De   första    tecknen på   fibromyalgi 

Denna fråga har ett stort problem, och orsaken är att fibromyalgi skiljer sig åt alla som har den. Visst, det finns vissa likheter, men på olika sätt kommer olika människor att börja märka de första tecknen på fibromyalgi. Det beror på hur det manifesteras i en persons kropp och hur de tar hand om sig själva. Många faktorer kommer in, så det är nästan omöjligt att svara på denna fråga.

2. smärta

Det sägs att det är ett symptom som nästan alla har gemensamt. Smärta, jag vet att det här är en mycket allmän term, men det är faktiskt det som alla människor med fibromyalgi tycks ha gemensamt. Smärtan kan koncentreras på olika platser, men för det mesta är det i ett område i kroppen där det skulle vara oförklarligt.

Det är inte mycket meningsfullt och beroende på personens grad av smärta och obehag kan det utlösa ett visst larm. Självklart kan smärta också utlösa andra problem, men i de tidiga stadierna av fibromyalgi är smärta nästan alltid involverad.

3.    Störd  sömn  

Ett annat klassiskt tidigt symptom på fibromyalgi är känslan av att du inte kan sova ordentligt. Du kan störa vila eller sömn, men du kan vakna upp utan att återhämta dig. Om du har fibromyalgi kanske din kropp inte har rätt balans mellan kemikalier så att din kropp kan gå i ett vilande, djupt sömnstillstånd.

4. obehag i buken

Många personer med fibromyalgi lider av olika matsmältningsproblem med symtom som magsmärta, förstoppning eller diarré, irriterande tarmsyndrom och problem med att smälta eller svälja mat i ett tidigt skede. Experter säger fibromyalgi kan ibland orsaka problem med matstrupen.

5. riklig svett

Överdriven svettning är det symptom du kanske märker tidigt i diagnosen. Detta kan verka logiskt för vissa människor, eftersom svettning vanligtvis förknippas med ångest. Vissa personer med fibromyalgi svettas kraftigt och kanske till och med tror att de har feber. Anledningen bakom detta är en autonom fraktur av hypothalamus.

Hypothalamus är området i ett mandelstor sinne som styr vila och kontrollerar svett och andra programmerade kroppsliga förmågor. Autonom bristning leder till ökad svettning, vilket gör personen med störningen mycket mer obekväm. Vissa förändringar i medicinering och livsstil som kan hålla dig sval och uttorkad kan hjälpa till att underlätta denna biverkning av fibromyalgi; I andra fall kan du behöva fråga din läkare hur du kan lindra stress. För att lära dig mer om och hantera fibromyalgi och svettning,

6.    Parstesi

Parestesi är en oförklarlig känsla av frossa och domningar som kan upplevas av personer med fibromyalgi. Han känns ofta nervös eller orolig för problemet och kan åtföljas av snabb och djup avslappning. Detta kan orsaka akroparestesi, en skakning av koldioxid i händer och fötter. Aktiviteten kan också ingå i terapin. Många fibromyalgipatienter kämpar också med ångest, vilket ofta upprepas i början av diagnosen.

7.    Symtom    på    generalitet

Du kan börja upptäcka minnesproblem och förmågan att koncentrera sig i de tidiga stadierna av fibromyalgi. Du kanske tycker att du är för känslig för förändringar i buller, ljus och temperatur. De indikerar inte automatiskt en diagnos av fibromyalgi, men är ofta närvarande i de tidiga stadierna av fibromyalgi.

8.    Ömhet

Anbudspunkter är symmetriska punkter som ligger över och under midjan och används av läkare för att diagnostisera fibromyalgi genom dessa anbudspunkter. I dessa områden ökar känsligheten när en push håller på att hända. Andra kan känna dessa ömma punkter med fibromyalgi nästan hela tiden.

9.    Fibro-    dis

Ett annat problem som många personer med fibromyalgi kan stöta på är fibro-mist, även känd som hjärnavlopp. Det är ett kraftfullt symptom på fibromyalgi som lämnar många människor i smärta och förvirrade. Fibro Haze är oerhört stressande att hantera.

Personer med detta symptom kommer att ha svårt att välja ord, deras kortvariga minne är mycket dåligt och de kan gå runt under längre perioder. De kan ringa personer med fel namn, de kan glömma var de är och vad de gör, eller de kan börja få panik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *