Åtte tegn på fibromyalgi Vanligvis ignorerer folk det. # 2 er ganske rart

Fra: Dr. John Regan

Fibromyalgi er en vanlig kronisk tilstand som blant annet kjennetegnes av utbredt smerte. Det kan resultere i betydelig smerte og tretthet som påvirker en persons evne til å utføre sine daglige aktiviteter. Selv om årsakene til fibromyalgi er ukjente, anslås det at det rammer 5 millioner amerikanere, 18 år eller eldre.

Forskning har vist at fibromyalgi pasienter vanligvis ser flere forskjellige leger før de får diagnosen. Symptomene på fibromyalgi gir ofte andre helseproblemer som kan gjøre diagnosen vanskelig. Å forstå symptomene kan hjelpe en pasient til å gjenkjenne diagnosen raskere, slik at de kan finne en måte å håndtere smerten på.

Her er åtte tegn på fibromyalgi som du aldri bør ignorere:

1. Kroppsstivhet

Flertallet av pasientene med fibromyalgi opplever stivhet i kroppen. Dette skjer vanligvis om morgenen. Den stive følelsen er lik de med leddgikt. Det kan falme i løpet av 10-15 minutter, eller det kan vare det meste av dagen.

2. Unormal fordøyelse

Symptomer på fibromyalgi kan omfatte forstoppelse, diaré og gass. Omtrent 40-70% av pasientene med fibromyalgi opplever symptomer som ligner irritabel tarm, acid reflux og GERD.

3. Nummenhet, hevelse eller prikkende følelse

Mange som lider av fibromyalgi opplever følelsen av nåler. Dette skjer ofte i armer, føtter, hender og ben – en tilstand som kalles parestesi. For noen pasienter kan disse følelsene bare vare noen få minutter. For andre pasienter kan følelsene vare mye lenger.

4. Hode til tå smerter

Omtrent 97% av pasientene med fibromyalgi opplever smerter i hele kroppen. Fibromyalgi er ofte beskrevet som “dyp, skarp, bankende eller vond”. Denne typen smerter er ofte konstant og reagerer ikke på reseptfrie smertestillende medisiner.

5. Finger kramper og tå spasmer

Arteriell krampe i hender eller tær er et ganske vanlig symptom på fibromyalgi. Det kan skyldes eksponering for kulde eller stress. Områdene som er berørt vil utvikle en blå eller lys fargetone. Arterielle spasmer ledsages også av smerter.

6. Dårlig søvnkvalitet

Fibromyalgi kan gjøre det vanskelig for en pasient å få en god natts søvn. Studier har vist uregelmessig hjerneaktivitet hos fibromyalgi -pasienter under hvile. Denne uregelmessige hjerneaktiviteten, sammen med smerter eller stivhet, kan føre til dårlig søvn.

7. Fibromyalgi Mist

Fibromyalgi pasienter kan oppleve en tåke i hjernen. Konsentrasjonsvansker og problemer med kortsiktig hukommelse kan være symptomer på fibromyalgi. Generelle følelser av forvirring, glemsomhet og mangel på mental klarhet kan også oppstå.

8. Følsomhet for temperatur

Pasienter med fibromyalgi har ofte problemer med å regulere kroppstemperaturen. Du kan føle ekstrem varme eller ekstrem kulde hvis temperaturen ikke har endret seg drastisk.

Leave a Reply