Agt tekens van fibromialgie Gewoonlik ignoreer mense dit. # 2 is nogal vreemd

Van: Dr. John Regan

Fibromialgie is ‘n algemene chroniese toestand wat onder meer gekenmerk word deur wydverspreide pyn. Dit kan aansienlike pyn en moegheid tot gevolg hê wat ‘n persoon se vermoë om hul daaglikse aktiwiteite uit te voer, beïnvloed. Alhoewel die oorsake van fibromialgie onbekend is, word geraam dat dit 5 miljoen Amerikaners, 18 jaar of ouer, raak.

Navorsing het getoon dat pasiënte met fibromialgie gewoonlik verskillende dokters besoek voordat hulle hul diagnose kry. Die simptome van fibromialgie bied dikwels ander gesondheidsprobleme aan wat die diagnose moeilik kan maak. Om die simptome te verstaan, kan ‘n pasiënt help om hul diagnose vinniger te herken, sodat hy ‘n manier kan vind om hul pyn te hanteer.

Hier is agt tekens van fibromialgie wat u nooit moet ignoreer nie:

1. Liggaamsstyfheid

Die meerderheid pasiënte met fibromialgie ervaar liggaamstyfheid. Dit gebeur gewoonlik in die oggend. Die styf gevoel is soortgelyk aan dié met artritis. Dit kan binne 10-15 minute vervaag, of dit kan die grootste deel van die dag duur.

2. Abnormale spysvertering

Simptome van fibromialgie kan hardlywigheid, diarree en gas insluit. Ongeveer 40-70% van die pasiënte met fibromialgie ervaar simptome soortgelyk aan prikkelbare dermsindroom, acid reflux en GERD.

3. Gevoelloosheid, swelling of tintelende sensasie

Baie fibromialgie -lyers ervaar die gevoel van naalde. Dit gebeur dikwels in die arms, voete, hande en bene – ‘n toestand wat bekend staan ​​as parestesie. Vir sommige pasiënte kan hierdie sensasies slegs ‘n paar minute duur. Vir ander pasiënte kan die sensasies baie langer duur.

4. Kop tot tone pyn

Ongeveer 97% van die pasiënte met fibromialgie ervaar pyn oor hul hele liggaam. Fibromialgie pyn word dikwels beskryf as “diep, skerp, kloppend of seer”. Hierdie tipe pyn is dikwels konstant en reageer nie op pynstillende medikasie nie.

5. Vinger krampe en tone spasmas

Arteriële krampe van die hande of tone is ‘n redelik algemene simptoom van fibromialgie. Dit kan die gevolg wees van blootstelling aan koue of stres. Die gebiede wat geraak word, sal ‘n blou of ligte tint ontwikkel. Arteriële spasmas gaan ook gepaard met pyn.

6. Swak slaapkwaliteit

Fibromialgie kan dit vir ‘n pasiënt moeilik maak om ‘n goeie nagrus te kry. Studies het onreëlmatige breinaktiwiteit by pasiënte met fibromialgie tydens rus getoon. Hierdie onreëlmatige breinaktiwiteit, tesame met pyn of styfheid, kan lei tot swak slaap.

7. Fibromialgie Mis

Fibromialgie pasiënte kan breinmis ervaar. Konsentrasieprobleme en korttermyngeheue probleme kan simptome van fibromialgie wees. Algemene gevoelens van verwarring, vergeetagtigheid en gebrek aan geestelike duidelikheid kan ook voorkom.

8. Gevoeligheid vir temperatuur

Pasiënte met fibromialgie het dikwels probleme met die regulering van hul liggaamstemperatuur. U kan uiterste hitte of koue voel as die temperatuur nie drasties verander het nie.

Leave a Reply