Het u fibromialgie? En hierdie sensitiewe punte …

Pyn is iets wat almal op ‘n sekere punt in hul lewe sal ervaar.

Maar in gevalle soos fibromialgie is die pynprobleem deurlopend en dikwels moeilik om te hanteer, en word dit dikwels vererger deur verkeerde diagnoses en behandelings, waardeur die siekte onbepaald kan voortgaan. 

Een van die hoofredes hiervoor is dat fibromialgie opvallend moeilik is om te diagnoseer, aangesien mense verskillende persepsies van pyn en verskillende vlakke van verdraagsaamheid het, kan dit dikwels vir dokters moeilik wees om ‘n idee te kry van die pynvlak. pyn wat elke pasiënt voel

Die gebruik van drukpunte op verskillende dele van die liggaam is egter ‘n nuttige truuk om ‘n definitiewe diagnose te kry. Daar is nege pare spesifieke snellerpunte wat, as hulle depressief is, pyn na die res van die liggaam kan versprei. 

Hierdie drukpunte is pynlik en kan help om ‘n definitiewe diagnose te maak. Alhoewel dit aanvanklik nuttig kan wees, is hulle nie voldoende vir ‘n amptelike diagnose nie, omdat fibromialgie ‘n aantal veranderlike simptome het. 

Raadpleeg altyd ‘n dokter as u ernstige pyn ervaar. Hierdie tenderpunte is gebiede wat ‘n groot hoeveelheid bindweefsel en spierweefsel bevat, en die beskrewe pyn is oor die algemeen skerp en met ‘n sensitiwiteit vir aanraking wat nie verdwyn nie.

Die voorkant van die nek is ook ‘n algemene pynpunt. Albei kante van die larinks veroorsaak baie pyn by pasiënte met die siekte. Die vou van die elmboog, waar die arm op homself buig, is dikwels pynlik. Die heupe is nog ‘n algemene deel van die liggaam waar pyn gevoel word. 

Alhoewel heuppyn gewoonlik geassosieer word met gewrigstoestande soos artritis, sowel as ouderdomsverwante slytasie, ervaar mense met fibromialgie dikwels pyn tussen die boude en die heup. heup. Die vlesige vou tussen die dy en die boude hou gewoonlik verband met drukgevoeligheid. 

Die boonste gedeelte van die boude is nog ‘n paar drukpunte, maar dit word gewoonlik verkeerd gelei deur lae rugpyn. Rugpyn kom gewoonlik hoër as dit voor, net onder die ribbekas. 

Fibromialgie-pyn is net om die rand van die mediumgrootte broek. Rugpyn kan ook ‘n aanduiding wees; die senings in die boonste rug is een van die belangrikste en aangetaste gebiede. Die skouers kan ook ‘n aanduiding wees. Die aansluiting tussen die ondernek en die boonste skouers is veral pynlik. Die meeste mense het nie pyn op die knieë nie. 

Sommige kan styfheid in die knie ervaar na ‘n lang sessie of besering tydens oefening. Net so, as dit by heuppyn kom, is die knie ‘n gewrig wat meestal beïnvloed word deur slytasie en ouderdomsverwante toestande soos artritis. by die kruising tussen die onderkant van die nek en die bokant van die skouers, wat veral pynlik is. 

Kniepyn is by die meeste mense nie ongewoon nie. Sommige kan styfheid in die knie ervaar na ‘n lang sessie of besering tydens oefening. Net soos by heuppyn, is die knie ‘n gewrig wat gewoonlik deur ouderdomsverwante slytasie en toestande soos artritis beïnvloed word. by die kruising tussen die onderkant van die nek en die bokant van die skouers, wat veral pynlik is. Kniepyn is by die meeste mense nie ongewoon nie. Sommige kan styfheid in die knie ervaar na ‘n lang sessie of besering tydens oefening. Op dieselfde manier, net soos met heuppyn,

Teerheid en sensitiwiteit vir aanraking is simptome wat dikwels vir lang periodes oor die hoof gesien word, wat dikwels kan beteken dat mense veel meer ly as wat nodig is. Natuurlik, as u pyn in een of albei hierdie gebiede ervaar, veroorsaak dit gewoonlik nie pyn nie. alarm, en moet nie bang wees vir ligte heup- of kniepyn nie. 

As u egter langdurige of langdurige pyn opmerk uit ‘n beduidende aantal van die bogenoemde gebiede, moet u u dokter raadpleeg en u simptome beskryf. Wees altyd eerlik en open met u dokter oor u pyn, want ‘n vaste diagnose van die begin af kan ‘n lang pad in die lewe met fibromialgie hê. 

Chroniese pyn is nie die enigste simptoom van fibromialgie nie. Die toestand is een wat die liggaam op baie maniere beïnvloed en kan pyn in die liggaam veroorsaak, selfs op ander plekke as hierbo genoem, asook lusteloosheid en ander soortgelyke probleme. As u van die mees opvallende simptome van fibromialgie ervaar, sal u gevra word of u mediese hulp wil hê, want dit help om die toestand vroeg op te spoor. 

As u met fibromialgie gediagnoseer is, kan dit dikwels moeilik wees om te weet wat om te doen. Baie mense sukkel om hul siekte op te doen, en baie ander weet eenvoudig nie wat om te verwag nie. Dit is noodsaaklik om bewus te wees van die verskillende simptome wat u moet oorweeg, en die hanteringsmeganismes is noodsaaklik om met fibromialgie te kan saamleef. 

As u met fibromialgie gediagnoseer is, kan dit dikwels moeilik wees om te weet wat om te doen. Baie mense sukkel om hul siekte te aanvaar, en baie ander weet eenvoudig nie wat om te verwag nie. Dit is noodsaaklik om bewus te wees van die verskillende simptome wat u moet oorweeg, en die hanteringsmeganismes is noodsaaklik om met fibromialgie te kan saamleef. As u met fibromialgie gediagnoseer is, kan dit dikwels moeilik wees om te weet wat om te doen. Baie mense sukkel om hul siekte te aanvaar, en baie ander weet eenvoudig nie wat om te verwag nie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *