Har du fibromyalgi? Och dessa känsliga punkter …

Smärta är något som alla kommer att uppleva någon gång i sitt liv.

Men i fall som fibromyalgi är smärtproblemet kontinuerligt och ofta svårt att hantera och förvärras ofta av felaktiga diagnoser och behandlingar, vilket gör att sjukdomen kan fortsätta på obestämd tid. 

En av de främsta orsakerna till detta är att fibromyalgi är notoriskt svårt att diagnostisera, eftersom människor har olika uppfattningar om smärta och olika nivåer av tolerans, det kan ofta vara svårt för läkare att få en uppfattning om smärtnivån. smärta som varje patient känner

Men användning av tryckpunkter på olika delar av kroppen är ett användbart trick för att få en definitiv diagnos. Det finns nio par specifika triggerpunkter som, när deprimerade, kan sprida smärta till resten av kroppen. 

Dessa tryckpunkter är smärtsamma och kan vara till hjälp för att ställa en definitiv diagnos. Även om de kan vara användbara till en början, räcker de inte för en officiell diagnos eftersom fibromyalgi har ett antal variabla symtom. 

Kontakta alltid en läkare om du känner någon betydande smärta. Dessa ömma punkter är områden som innehåller en stor mängd bindemedels- och muskelvävnad, och den beskrivna smärtan är i allmänhet skarp och med en känslighet för beröring som inte försvinner.

Framsidan av nacken är också en vanlig smärtpunkt. Båda sidor av struphuvudet orsakar ofta svår smärta hos patienter med sjukdomen. Vecken på armbågen, där armen böjer sig på sig själv, är ofta smärtsam. Höfterna är en annan vanlig del av kroppen där smärta känns. 

Även om höftsmärtor generellt är förknippade med gemensamma tillstånd som artrit, liksom åldersrelaterat slitage, upplever människor med fibromyalgi ofta smärta mellan skinkan och höften. lår. Den köttiga vecken mellan lår och skinkor är i allmänhet förknippad med tryckkänslighet. 

Den övre delen av skinkorna är ytterligare ett par tryckpunkter, men de misstas vanligtvis för smärta i ryggen. Ryggsmärtor uppstår vanligtvis högre än så, börjar strax under revbenet. 

Fibromyalgi smärta är precis runt kanten av de medelstora byxorna. Ryggsmärta kan också vara en indikation, senorna i övre ryggen är en av de viktigaste och mest drabbade områdena. Axlarna kan också vara en indikator. Korsningen mellan nedre nacken och övre axlarna är särskilt smärtsam. Knäsmärta är inte ovanligt för de flesta. 

Vissa kan uppleva stelhet i knäet efter en lång session eller skada under träningen. På samma sätt, när det gäller smärta i höften, är knäet en led som i allmänhet påverkas av slitage och åldersrelaterade tillstånd som artrit. vid korsningen mellan botten av nacken och toppen av axlarna, vilket är särskilt smärtsamt. 

Knäsmärta är inte ovanligt hos de flesta. Vissa kan uppleva stelhet i knäet efter en lång session eller skada under träningen. På samma sätt, som vid höftsmärta, är knäet en led som i allmänhet påverkas av åldersrelaterat slitage och tillstånd som artrit. vid korsningen mellan botten av nacken och toppen av axlarna, vilket är särskilt smärtsamt. Knäsmärta är inte ovanligt hos de flesta. Vissa kan uppleva stelhet i knäet efter en lång session eller skada under träningen. På samma sätt, precis som med höftsmärta,

Ömhet och känslighet för beröring är symtom som ofta förbises under lång tid, vilket ofta kan innebära att människor lider mycket mer än nödvändigt. Naturligtvis, om du känner smärta i ett eller båda dessa områden, orsakar det i allmänhet inte smärta. larm, och bör inte rädda av mild höft- eller knäsmärta. 

Men om du märker långvarig eller långvarig smärta från ett betydande antal av de områden som nämns ovan, bör du rådfråga din läkare och beskriva dina symtom. Var alltid ärlig och öppen med din läkare om din smärta, eftersom en fast diagnos från början kan gå långt i att leva med fibromyalgi. 

Kronisk smärta är inte det enda symptomet på fibromyalgi. Tillståndet är ett som påverkar kroppen på många sätt och kan orsaka smärta i kroppen, även på andra platser än de som nämnts ovan, liksom slöhet och andra liknande problem. Om du upplever några av de mest märkbara symtomen på fibromyalgi kommer du att frågas om du vill ha medicinsk hjälp eftersom det hjälper till att upptäcka tillståndet tidigt. 

Om du har fått diagnosen fibromyalgi kan det ofta vara svårt att veta vad du ska göra. Många människor har problem med att acceptera sin sjukdom, och många andra vet helt enkelt inte vad de kan förvänta sig. Det är viktigt att vara medveten om de olika symtomen att tänka på och hanteringsmekanismerna är viktiga för att leva med fibromyalgi. 

Om du har fått diagnosen fibromyalgi kan det ofta vara svårt att veta vad du ska göra. Många människor har problem med att acceptera sin sjukdom, och många andra vet helt enkelt inte vad de kan förvänta sig. Det är viktigt att vara medveten om de olika symtomen att tänka på och hanteringsmekanismerna är viktiga för att leva med fibromyalgi. Om du har fått diagnosen fibromyalgi kan det ofta vara svårt att veta vad du ska göra. Många människor har problem med att acceptera sin sjukdom, och många andra vet helt enkelt inte vad de kan förvänta sig.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *