7 tuisgemaakte oplossings om spierspasmas te verminder

Benewens die feit dat dit ‘n uitstekende bondgenoot in aromaterapie is om ontspanning te bevorder, is masserings met laventelolie baie effektief om die ongemak wat deur spierspasmas veroorsaak word, te verlig.

Spierpyn kan as gevolg van veelvuldige oorsake wees. Alhoewel ons by baie geleenthede weet wat die redes is waarom ons hierdie irriterende pyne ervaar, weet ons by ander geleenthede nie die redes nie.

In die meeste gevalle, stres, spierspanning, val,  oefening, ‘n slegte beweging of selfs die griep kan veroorsaak  spier  skade  , ongemak en luiheid.

Dit is baie belangrik om te weet hoe om spierpyn te verlig, want dit beïnvloed ons lewensgehalte direk: dit stel   ons nie in staat om ons dag normaal uit te voer nie  en ons dink altyd aan pyn. Op sy beurt hou spierpyn direk verband met spasmas, wat onwillekeurige bewegings is wat skielik in ons liggaam voorkom en wissel van irriterend tot pynlik.

Tuisremiddels om spierspasmas te behandel

Gespanne spiere.

Natuurlike produkte is ideaal om te sorg vir die ongemak wat in ons liggaam voorkom. As u wil weet  wat die beste behandelings  of oplossings is om spierpyn en spierspasmas te vermy, lees dan hierdie reëls.

1. Warm water

Warm of warm water is ideaal om die spier te ontspan. Dit is een van  die mees uitgebreide huismiddels danksy die eenvoud en doeltreffendheid daarvan.

 • Die ideaal is om ‘n warmwaterbottel of lapkompres in warm water geweek te hê. Dit word toegepas op die aangetaste gebied en help om bloedsomloop te stimuleer en sodoende spierspanning en ontsteking uit te skakel.
 • U kan ook die oomblik van die stort gebruik om hitte plaaslik toe te dien.

2. Roosmaryn takke

Volgens hierdie studie wat deur die Universidade Estadual Paulista (Brasilië) uitgevoer is, is dit ‘  n baie voordelige kruid om verskillende betekenisse van die organisme te behandel  . In hierdie geval kan die infusie daarvan help om die ontsteking te verdwyn: bevogtig ‘n lap daarin en pas dit toe op die gebied wat u wil behandel.

 • As u roosmarynolie kan kry, kan u dit met sagte en ferm masserings toepas om die toestand te verbeter.

3. Verhoog u kaliuminname

Spierpyn kan as gevolg van veelvuldige oorsake wees. Alhoewel ons by baie geleenthede weet wat die redes is waarom ons hierdie irriterende pyne ervaar, weet ons by ander geleenthede nie die redes nie.

In die meeste gevalle, stres, spierspanning, val,  oefening, ‘n slegte beweging of selfs die griep kan veroorsaak  spier  skade  , ongemak en luiheid.

Dit is baie belangrik om te weet hoe om spierpyn te verlig, want dit beïnvloed ons lewensgehalte direk: dit stel   ons nie in staat om ons dag normaal uit te voer nie  en ons dink altyd aan pyn. Op sy beurt hou spierpyn direk verband met spasmas, wat onwillekeurige bewegings is wat skielik in ons liggaam voorkom en wissel van irriterend tot pynlik.

4. Appelasyn

Die appelasyn het uitstekende eienskappe, plus baie ander huishoudelike gebruike. In hierdie geval is dit  baie effektief om pyn en spierspasmas  in die liggaam te vermy , volgens hierdie studie deur die Maleisiese Instituut vir Landbounavorsing en -ontwikkeling. Dit is ‘n ideale middel om spierspanning te bekamp.

 • Om die voordele daarvan te benut, kan ons die aangetaste gebied in ‘n houer met ‘n mengsel van water en twee koppies asyn (500 ml) dompel.
 • ‘N Ander opsie is om  gaas of geïmpregneerde kompresse in die mengsel toe te dien en dit 30 minute te laat werk  .

5. Ys

As ons aan spierongemak  dink, dink ons ​​dadelik aan ysblokkies  . Dit is een van die groot natuurlike anti-inflammatoriese middels wat ons altyd tuis het.

 • U kan maklik koud aanwend deur ‘n paar ysblokkies in ‘n handdoek te verpak. Moenie ys direk aanwend nie, want dit kan brandwonde op die vel veroorsaak.
 • Toe  laat die ys werk vir 15 minute  op die gebied. U kan hierdie behandeling twee tot drie keer per dag doen, wanneer u dit nodig het.

6. Valeriaanse infusie

Een van die ontspannendste plante wat ons vind, is valeriaan. U kan ‘n valeriaanse infusie voorberei om die liggaam fisies sowel as geestelik te laat ontspan danksy die pynstillende eienskappe. Dit word gesê in hierdie studie deur die Shiraz-universiteit (Iran).

bestanddele

 • 1 koppie water (250 ml)
 • 1 eetlepel valeriaan (15 g)

Voorbereiding

 • Voeg ‘n eetlepel valeriaan in ‘n koppie kookwater en laat dit vir 5 of 10 minute toedien.
 • Syg en drink na die aangeduide tyd.

Ideaal gesproke,  neem dit snags voor die bed sodat die liggaam  gedurende die nagure herstel .

7. Laventelolie

Laventelolie kan nou u beste bondgenoot wees om spierspasmas te bekamp. Soos valeriaan, laventel het baie ontspannende eienskappe (soos hierdie artikel van die Shefa Neuroscience Research Centre verduidelik), en daarom word dit ook in soveel lugverfrissers gebruik.

 • Kry laventelolie by ‘n kruiedokter om dit te gebruik (as u wil, kan u dit self voorberei).
 • Wend dit aan op die aangetaste gebied en masseer totdat dit weer geabsorbeer word.

Soos u gesien het, is hierdie aanbevelings baie basies, maar terselfdertyd baie effektief om spierspasmas te behandel en uit te skakel. Sonder twyfel, ‘n baie eenvoudige manier om pyn te vermy en u lewensgehalte te verbeter.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *