5 naturlige nøgler til at lindre fibromyalgi

Det er en sygdom uden kendt årsag og en vanskelig diagnose, der forårsager kronisk smerte og træthed. Vi tilbyder dig en guide til at vide, hvordan du håndterer dine symptomer.

Træthed og smerte er nogle af  de livsændrende  symptomer   hos mennesker med fibromyalgi. Der er naturlige ressourcer, der hjælper med at reducere dem ved at fremme psykofysisk balance.

En patient med fibromyalgi peregrina konsulterer i en lægekonsultation i gennemsnit syv år,   indtil han får en diagnose. Men dette hjælper ikke meget, da konventionelle behandlinger næppe lindrer symptomerne. Af denne grund tager mange til naturlige og komplementære terapier.

HVORDAN MANGE MENNESKER påvirker FIBROMIALGIA?

I Spanien lider mellem 900.000 og 1.600.000 mennesker fibromyalgi, 80% kvinder  . Symptomerne begynder omkring 37 år, og de hyppigste er træthed og smerter – især i visse følsomme punkter i kroppen – søvnforstyrrelser, svimmelhed, smertefulde perioder, angst, depression og koncentrations- og hukommelsesproblemer.

Derudover er det relativt hyppigt, at en person med fibromyalgi også diagnosticeres   med kronisk træthedssyndrom  , endometriose, interstitiel cystitis, irritabelt tarmsyndrom, temporomandibulær leddysfunktion eller kronisk vulvar smerte.


AKTIV ANERKENDELSE

Spanske sundhedsmyndigheder anerkendte ikke fibromyalgi indtil 1997  , fire år efter, at Verdenssundhedsorganisationen gjorde det, men det betyder ikke, at det er en ny lidelse. Hippokrates beskrev allerede i det 4. århundrede f.Kr. C. tilfælde af diffus muskuloskeletalsmerte.

Den første definition af fibromyalgi som en klinisk enhed blev foretaget af Gowers i 1904: han kaldte det “fibrinolitis.” Indtil slutningen af ​​det 20. århundrede kunne det diagnosticeres som neurasteni, genforenes og psykosomatisk eller endokrin lidelse.

Den stigende anerkendelse af fibromyalgi   har at gøre med en større videnskabelig viden om lidelsen og med fremme af kvinder i deres rettigheder. Ifølge en rapport fra Benigno Casanueva, en ekspert på fibromyalgi, har 75% af lægerne dog ikke modtaget specifik træning om sygdommen, og det er endnu ikke officielt anerkendt, at det kan forårsage erhvervshandicap, en realitet i de mest alvorlige tilfælde.

En sygdom uden kendt årsag

Ikke alle patienter får symptomer med samme intensitet, og generelt er   sygdomsforløbet uforudsigeligt, da det skifter perioder med relativ remission med udbrud eller kriser  . De fleste mennesker kan klare det og fortsætte med deres normale aktiviteter, men nogle føler sig ikke i stand til at arbejde og nyde den daglige dag.

Årsagen til fibromyalgi er stadig ukendt  . Forskerne antyder, at der kan være en virus- eller bakterieinfektion, en alvorlig traumatisk ulykke eller en følelsesmæssig krise ved kilden.

For at diagnosticere det holder lægen et interview og kontrollerer for øget følsomhed over for smerter i det meste af en serie på 18 punkter spredt over hele kroppen, kaldet   myofasciale punkter  .

Der er ingen påviselige abnormiteter   ved blodprøver, ultralyd eller andre tests, men det antages at reducere produktionen eller effektiviteten af ​​neurotransmittere, der regulerer smertefølsomhed, især serotonin, somatomedin c, stof p og noradrenalin.


EFFEKTIVE NATURLIGE HJÆLP til reduktion af pine

Konventionel medicin betragter fibromyalgi som   en uhelbredelig kronisk sygdom   og behandler det grundlæggende med smertestillende midler, antiinflammatorier, muskelafslappende midler og antidepressiva.

Men mere end halvdelen af ​​patienterne er utilfredse med dets begrænsede effektivitet og almindelige bivirkninger. De   søger ofte hjælp i   naturlige medicin, der foreslår individualiserede behandlinger, der sigter mod at genvinde den fysiologiske og følelsesmæssige balance  .

1. TAICHÍ Y CHIKUNG

Forskning tyder på, at tai chi – med dets nøjagtige, langsomme, cirkulære bevægelser, der virker på energimeridianerne – kan være til gavn for fibromyalgi-patienter. En undersøgelse udført i 2010 af Dr. Chenchen Wangs team ved Tufts University (USA) konkluderede, at at   øve tai chi i 12 uger reducerede smerter og forbedrede søvn og humør  .

Resultatens kraftfuldhed   fik New Journal of Medicine til at anbefale, at patienters nysgerrighed omkring tai chi og lignende discipliner som yoga opmuntres. Et andet forsøg havde vist et år tidligere, at chikung – mere baseret på koncentration og åndedrætsøvelser – også lettede symptomer.


2. LYMFATISK DRAINAGE OG FORBINDELSE MED VEJSMEDDEL

De kan øge smertetærsklen   og livskvaliteten ved fibromyalgi. Disse og andre teknikker, der udfører blide manipulationer ser ud til at forbedre toksinfjernelse og næringstilførsel til væv. Hertil kommer de psykiske fordele på grund af fysisk kontakt og afslapning.


3. AKUPUNKTUR

Det er effektivt til at reducere ubehag  , selvom responsen fra hver person varierer meget: nogle føler stor lettelse og andre bemærker næppe forskellen.

4. HYDROTHERAPY

En række forfattere anbefaler både varme og kolde bade  : Englert rådgiver kolde kamre (fra –67ºC til –150ºC) for at øge smertetærsklen; Gutenbrunner, den hyppige sauna (12 sessioner på 6 uger), og Yurkuran, 20-minutters bade ved 37 ° C.

 Bade i svovlholdigt vand med salte  har også vist en vis effektivitet. De mest effektive hydroterapi-behandlinger modtages i kurbade, men kold- eller hotpack-applikationer, jetfly, brusere og bade kan også udføres derhjemme. Imidlertid forværrer for varme eller langvarige applikationer undertiden symptomerne. En ekspert bør konsulteres.


5. NÆRINGSTERAPI

Visse kosttilskud er blevet brugt til at reducere sårbarheden over for smerter og styrke nervesystemet:

 • Magnesium  . Det er blevet antydet, at mangel på dette mineral i kosten kan disponere for fibromyalgi. Der er undersøgelser med modstridende resultater om den terapeutiske anvendelighed af magnesium. Under alle omstændigheder kan det kun være en fordel at sikre, at der opnås nok gennem kosten, da dette mineral er vigtigt for balancen i nervesystemet og god muskelfunktion. Rige fødevarer er nødder, fuldkorn, bælgfrugter og grøntsager og frugter generelt. Som supplement er en optimal dosis ca. 300-600 mg dagligt.
 • S-adenosylmethionin  . Det er en aminosyreforbindelse, der reducerer smertefulde områder og forbedrer humøret. Selvom nogle studier understøtter dens effektivitet, er det omstridt om dets terapeutiske anvendelighed ved fibromyalgi. Desuden er det relativt dyrt og er ikke frit for bivirkninger og medikamentinteraktioner.
 • 5-hydroxytryptophan  . Det fås fra frøene fra den afrikanske plante Griffonia simplicifolia. Dets nytten er baseret på dens evne til at fremme syntese af serotonin, hvis mangel spiller en nøglerolle i depression og søvnløshed. Det øger også niveauet af endorfiner med en stimulerende, euforisk og smertestillende effekt. Ifølge flere undersøgelser er den indikerede dosis 100 mg tre gange om dagen.


DEN HOMEOPATISKE ANVENDELSE

I en undersøgelse fra 2004 fra Center for Integrative Medicine ved University of Arizona (USA) observerede man forbedringer i individualiseret homøopatisk behandling, såsom nedsat følsomhed over for smerter og tendens til depression og øget livskvalitet og generel sundhed.

Succesen med homøopati   afhænger i vid udstrækning af den professionelle evne til at personalisere behandlingen. Der er en stor mangfoldighed af homøopatiske midler, men nogle er ofte indikeret ved fibromyalgi: Rhus toxicodendron, Arnica montana og Bryonia alba.

Andre terapier har været succesrige i nogle tilfælde  . F.eks. Reducerer meditation angst ifølge KH Kaplan fra University of Massachusetts (USA), og magnetterapi kan lindre smerter.


ET STILLIGE LIV

Naturligvis   kan og bør en person med fibromyalgi ikke og bør ikke bruge alle tilgængelige terapeutiske ressourcer  . Det ville være endnu en årsag til stress, der ikke passer dig. Den mest fornuftige ting at gøre er at vælge de behandlingsformer, der er de mest tilgængelige, attraktive og lette at indarbejde i din daglige rutine.

Det kan testes successivt ved at   kaste dem, der ikke giver effekter inden for en maksimal periode på tre måneder. Men frem for alt er det fordelagtigt at indse, at symptomer kan håndteres og reduceres.

Når alt kommer til alt kræver sygdommen kun   at leve et roligere og sundere liv  , og de fleste foranstaltninger er indikeret for at øge enhver velvære, selvom de er sunde.


MEDICINPLANTERENS STØTTE

Hvis de tages regelmæssigt, kan nogle planter reducere betændelse og stimulere immunsystemet og endokrine systemer.

 • Hypericum (Hypericum perforatum)  . Der er ingen undersøgelser om dens indikation i fibromyalgi, men dens milde antidepressive virkning kan være nyttig. Hvis der allerede er taget medicin, skal du kontakte en læge.
 • Ginseng (Panax ginseng)  . Dette stimulerende middel hjælper med at tilpasse sig stressede situationer. Det kan tjene mod træthed og angst. Ikke egnet i tilfælde af søvnløshed.
 • Valerian (Valeriana officinalis)  . Det er velegnet, hvis du lider af søvnforstyrrelser eller en følelse af ikke at hvile. Den daglige dosis er mellem 450 og 900 mg vandig ekstrakt. Det kan også sættes til varmt badevand en halv time før du sover.


SÅDAN SKAL DU Passe dig selv hver dag for at tjene velfærd

Den bedste behandling for mennesker med fibromyalgi er, at de kan leveres gennem daglig egenpleje. Dette er grundlaget for dit velbefindende, som kan forbedres med terapeutiske anbefalinger.

 • Reducer stress  . Det er nødvendigt at mindske arbejdsbyrden og ansvaret (læring, for eksempel at sige “nej” uden at føle sig skyldig), samt årsagerne til følelsesmæssig stress. Det anbefales at udføre en teknik, der involverer afslapning (tai chi, yoga, åndedrætsøvelser, meditation …), gåture, lytte til musik eller læse.
 • Få nok søvn  . Det er ikke nødvendigt at søge i søvn. Hvis du allerede sover 8 timer om natten, kan det være en fordel at tage en kort lur. Det tilrådes at gradvist reducere lysets rytme og intensitet og altid gå i seng og stå op på samme tidspunkter.
 • Daglig træning  . Skånsom aerob aktivitet (såsom hurtig gang, løb, svømning eller cykling, der kræver både pulmonal og hjerteanstrengelse) er meget effektiv til at kontrollere symptomer. Først kan de føle ubehag, men derefter mindskes de. Akvatisk gymnastik i en opvarmet pool anbefales stærkt.
 • Diæt ændrer sig  . De er vigtige. Der er adskillige hypoteser om, hvilke er de mest effektive ændringer, men næsten alle eksperter er enige om behovet for at fjerne tilsætningsstoffer – især monosodium glutamat og aspartam – og for at styrke tilstedeværelsen af ​​vegetabilske, hele og friske fødevarer. Et højere forbrug af omega-3-fedtstoffer anbefales også ofte på grund af dets antiinflammatoriske virkning (for eksempel at tage hør).
 • Tilbehør  . Dr. Thomas Dykman rådgiver tilskud med aloe vera-ekstraktgel, frysetørrede frugter og grøntsager og kosttilskud med multimineraler og multivitaminer. Andre forfattere anbefaler en vegansk diæt (uden mejeri eller æg) med masser af frisk, rå mad. Antioxidantforbindelser, såsom anthocyaniner i lilla frugter, ser ud til at have en positiv effekt hos nogle patienter, der formår at sove og hvile bedre.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *