Fibromyalgi er knyttet til tarmbakterier for første gang

Forskere har fundet en forbindelse mellem en sygdom, der involverer kronisk smerte og ændringer i tarmmikrobiomet.

Fibromyalgi påvirker 2-4 procent af befolkningen og har ingen kendt kur. Symptomerne inkluderer træthed, nedsat søvn og kognitive problemer, men sygdommen er mest tydeligt kendetegnet ved udbredt kronisk smerte. I en artikel, der blev offentliggjort i dag i tidsskriftet Pain, har et Montreal-baseret forskerteam vist for første gang, at der er ændringer i bakterierne i fordøjelseskanalen hos mennesker med fibromyalgi. Cirka 20 forskellige typer bakterier findes i mikrobiomet hos deltagere, der lider af sygdommen i større eller mindre forhold end i den sunde kontrolgruppe.

Større tilstedeværelse eller fravær af visse typer bakterier 

”Vi brugte en række teknikker, inklusive kunstig intelligens, for at bekræfte, at de ændringer, vi så i mikrobiomet hos fibromyalgi-patienter, ikke var forårsaget af faktorer som diæt, medicin, fysisk aktivitet, alder osv., At det har en effekt på mikrobiomet, ”siger Dr. Amir Minerbi fra Alan Edwards Pain Management Unit ved McGill University Health Center (MUHC) og den første forfatter til papiret. Holdet inkluderede også forskere fra McGill University og Université de Montréal samt andre fra MUHC Research Institute.

Dr. Minerbi tilføjer: ‘Vi har fundet, at fibromyalgi og symptomerne på fibromyalgi – smerter, træthed og kognitive problemer – bidrager mere end nogen af ​​de andre faktorer til variationerne, vi ser i mikrobiomet hos dem med sygdommen. Vi har også set, at sværhedsgraden af ​​en patients symptomer er direkte korreleret med en større tilstedeværelse eller et klarere fravær af visse bakterier – noget, der aldrig er rapporteret før. ‘

Er bakterier kun markørerne for sygdommen?

På dette stadium er det ikke klart, om ændringerne i tarmen har vist sig hos patienter med fibromyalgi blot er markører af sygdommen, eller at den spiller en rolle i at forårsage den. Da sygdommen involverer en gruppe af symptomer og ikke kun smerter, er det næste trin i forskningen at undersøge, om der er lignende ændringer i tarmsmikrobiomet under andre tilstande, der inkluderer kroniske smerter, såsom lændesmerter, hovedpine og neuropatisk smerte . . .

Forskerne er også interesseret i at undersøge, om bakterier spiller en kausal rolle i udviklingen af ​​smerte og fibromyalgi. Om deres tilstedeværelse i sidste ende kan hjælpe med påvisning af medicin og fremskynde diagnoseprocessen.

Bekræft en diagnose og de næste skridt hen imod helbredelse

Fibromyalgi er en sygdom, der er vanskelig at diagnosticere. Patienter kan vente så længe som 4 til 5 år med at få en endelig diagnose. Men det kan være ved at ændre sig.

”Vi sorterede store mængder data og identificerede 19 arter, der steg eller faldt hos individer med fibromyalgi,” sagde Emmanuel Gonzalez fra det canadiske center for computergomik og Institut for Human Genetik ved McGill University. ”Ved hjælp af maskinlæring var vores computer i stand til at stille en diagnose af fibromyalgi, udelukkende baseret på mikrobiomsammensætningen, med en nøjagtighed på 87 procent. Når vi bygger på denne første opdagelse med mere forskning, håber vi at forbedre denne nøjagtighed og muligvis skabe en skridtændring i diagnosen. ”

”Mennesker med fibromyalgi lider ikke kun af symptomerne på deres sygdom, men også af problemerne hos familie, venner og medicinske hold for at forstå deres symptomer,” sagde Yoram Shir, seniorforfatteren i avisen, der instruerer Alan Edwards Pain er. Ledelsesenhed ved MUHC og en co-efterforsker af BRaiN-programmet for RI-MUHC. ”Som smerteudøvere er vi frustrerede over vores manglende evne til at hjælpe, og denne frustration er et godt brændstof til forskning. Dette er det første bevis, i det mindste hos mennesker, at mikrobiomet kan have en effekt på diffus smerte, og at vi virkelig har brug for nye måder at se på kroniske smerter på. ‘

Hvordan forskningen blev udført

Forskningen er baseret på en gruppe af 156 personer i Montreal-området, hvoraf 77 lider af fibromyalgi. Deltagerne i undersøgelsen blev interviewet og fik prøver af fæces, blod, spyt og urin, som derefter blev sammenlignet med dem fra raske kontrolpersoner, hvoraf nogle boede i samme hjem som fibromyalgi-patienterne eller deres forældre, børn eller brødre og søstre.

Forskernes næste trin vil være at se, om de får lignende resultater i en anden kohort, måske i en anden del af verden, og at undersøge dyr for at afgøre, om ændringer i bakterier spiller en rolle i udviklingen af ​​sygdommen.

Denne artikel er genudgivet fra følgende materialer. Bemærk: Materiale kan være redigeret med hensyn til længde og indhold. Kontakt den citerede kilde for yderligere information.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *