13 snellers wat u fibromialgie kan vererger

Soms lyk die lewe met fibromialgie in ‘n mynveld. Daar is oënskynlik ‘n eindelose aantal “myne” wat simptome kan vererger en fibromialgie kan veroorsaak. U moet versigtig wees, aangesien selfs ‘n enkele valse stap u dae kan beïnvloed as u probeer om te herstel van die pyn of skade wat veroorsaak is.

As u hierdie bedreigings in ag neem en hoe om dit aan te pak, kan u die mynveld van fibromialgie ondersoek. Alhoewel almal verskillend reageer op verskillende dreigemente of snellers, is daar sekere bedreigings waaraan alle fibromialgie-pasiënte bewus moet wees. Ons het ‘n lys saamgestel van 15 verskillende dinge wat fibromialgie-simptome kan vererger.

Nr. 1: MSG (mononatriumglutamaat)

MSG is ‘n smaakversterker wat voorkom in baie verwerkte voedsel wat ons in supermarkte en in sommige groente en vrugte koop. MSG en ander voedseladditiewe aktiveer neurone wat pyngevoeligheid verhoog by pasiënte met fibromialgie. In ‘n studie van fibromialgie-pasiënte wat deur navorsers van die Veterans Affairs Centre in Malcolm Randall, Florida, gedoen is, het hulle bevind dat “almal ‘n volledige of byna volledige oplossing vir hul simptome gehad het binne ‘n paar maande nadat hulle monosodiumglutamaat uitgeskakel het. (MSG) of MSG plus aspartaam ​​uit u dieet. “[1]

Die studie het tot die gevolgtrekking gekom dat “die verwydering van MSG en ander eksitotoksiene uit die dieet van fibromialgie-pasiënte ‘n goedaardige behandelingsopsie bied wat tot dramatiese resultate in ‘n subset van pasiënte kan lei.”

Potensiële gesondheidsprobleme geassosieer met monosodium glutamaat

Algemene voedsel wat MSG bevat, is bevrore maaltye, Chinese kos, blikkiesop of groente, tamaties, aartappels, sampioene, parmesaankaas en meer. Gaan die MSG- of MSG-etiket na wanneer u inkopies doen. Daar is ook ander name vir hierdie of ander bestanddele met ‘n hoë MSG-inhoud, maar wat nie verpligtend is nie. Soek hierdie bestanddele op voedseletikette:

Glutamiensuur (E 620) 2

Glutamaat (E 620)

Gistextract

Alles gehidroliseer

caseinato

gelatien

2: Weereens

Nie minder nie as 92 fibromialgie-pasiënte meld dat tyd hul simptome beïnvloed. Die algemeenste meteorologiese verskynsels wat verband hou met die verergering van simptome van fibromialgie, is ekstreme temperature (baie warm of baie koud), veranderinge in barometriese druk en vinnige klimaatsveranderinge. Alhoewel navorsing oor die werklike gevolge van tyd beperk is, toon die oorweldigende verhoudings van werklike pasiënte dat tyd ‘n rol kan speel.

As sommige ekstra voorsorg tref om die gevolge van tyd te bestry (gehidreer te bly by uiterste temperature), kan dit die impak op fibromialgie verminder. In uiterste gevalle kan oorskakeling na verskillende klimate help. Trouens, Lyne Matalana, president van die National Fibromyalgia Association, het eenkeer gesê: ‘Ek ken mense wat hul families gepak en hervestig het omdat hulle gedink het dat ‘n ander deel van die land gemakliker sou wees. so intens. “

3: oortollige moegheid

As individue wat daagliks te kampe het met die simptome van fibromialgie, weet ons beter as iemand dat ons alleen moet loop. Dit is egter steeds een van die grootste slaggate vir mense met fibromialgie. Ons kan ‘n goeie dag hê en dink dat ons liggame meer kan hanteer as wat hulle kan – of ons weet selfs dat ons ons perk bereik het, maar om watter rede ook al, druk ons ​​aan.

Ongeag u situasie, oormatige inspanning kan ‘n negatiewe uitwerking op u simptome hê. Uiteindelik sal die pyn kom en u kan meer tyd spandeer om te herstel as wat u sou gedoen het as u nie die lyn oorgesteek het nie. Dit verg baie dissipline om u grense en vir uself te erken; daarom is dit belangrik om bewus te wees van u liggaam en die grense daarvan. Natuurlik sal daar ook baie dae wees wanneer jou liggaam jou nooit sal laat vaar nie, dus ‘stap’ is geen probleem nie.

# 4: Suiker (eenvoudige koolhidrate)

Eenvoudige koolhidrate is per definisie koolhidrate wat uit een of twee suikers bestaan. Dit is ‘n vinnige bron van energie, maar hierdie tydelike toename word gewoonlik gevolg deur ‘n daling in energievlakke. Aangesien fibromialgie-pasiënte ook meer sensitief is vir veranderinge in bloedsuikervlakke, moet eenvoudige koolhidrate beperk word of uit ons dieet verwyder word.

Benewens die energievlakke beïnvloed, kan oormatige suikerverbruik tot ander negatiewe gevolge vir die gesondheid, soos senuweeskade, lei. Die oormatige verbruik van suiker laat ons senuwees swel namate water hulle lok. Op dieselfde tyd maak suiker die buitenste laag senuweeselle minder buigsaam, wat veroorsaak dat dit breek en breek. Uiteindelik kan hierdie proses lei tot senuweeskade, wat gewoonlik lei tot pyn, gevoelloosheid of tinteling in die ledemate.

Leave a Reply