Er antihistaminer virkelig effektive til fibromyalgi kløe?

Kløe er blot et af symptomerne, der kommer med fibromyalgi. Og hvis du er en af ​​dem, der lider af dette, ved du, at det er både stressende og irriterende. Det forstyrrer din søvn og forhindrer dig i at gøre ting, du normalt ville. Nogle hævdede, at antihistaminer kan være løsningen på fibromyalgi kløe. Men er det virkelig effektivt? Læs videre for at finde ud af.

Billedresultat for er antihistaminer, der virkelig er effektive til fibromyalgi kløe?

Mulige årsager til fibromyalgi kløe

Ingen kender virkelig den nøjagtige årsag til kløe i fibromyalgi. Der er dog nogle teorier, der kan forklare det:

  • Nogle mennesker tror at kløen har noget at gøre med akkumulering af tungmetaller gennem kost. Ifølge dem har dette også bidraget til nogle andre fibromyalgi symptomer. En af disse er kløe.
  • Andre hævder dog, at kløe har at gøre med formgivning. Dette er en lidelse, hvor din hjerne vil forestille sig ting, der ikke er der virkelig. I dette tilfælde vil det forestille sig en følelse af kløe, selvom der ikke er nogen kløe til stede.
  • Eksperter inden for kronisk kløe mener, at overfølsomme nervefibre, der sender forkerte signaler til hjernen, er årsagen til fibromyalgi kløe

Hvad gør antihistaminer?

Antihistamin er en type lægemiddel designet til at blokere kroppens naturlige reaktion på allergi. Når din krop udsættes for allergener, begynder det at frigive histamin. Dette er en type kemikalie, der vil tilskynde kroppen til at frigive væske fra celler. Dette vil også udløse snerpet næse og cellebetændelse. Alle disse kan føre til en følelse af kløe, hvilket normalt skyldes irriterede hudceller.

Din krops immunsystem hjælper med at holde dig beskyttet mod farlige stoffer. Den histamin, der frigives fra din krop, tilstopper din næse og åndedrætssystem. Men ofte, din krop ender med at frigive histamin, fordi det fejler harmløst stof som farligt. Antihistaminer blokerer kroppens frigivelse af histaminer, så du kan trække vejret komfortabelt og forhindre kløe.

Men som fibromyalgi kløe er ikke sandsynligt forårsaget af histaminer, kan antihistaminer ikke altid arbejde for lindring af fibromyalgi kløe.

Er antihistaminer virkelig effektive for fibromyalgi kløe?

Der er ikke meget god anmeldelse af brugen af ​​antihistaminer på fibromyalgi kløe. Det er således svært at bekræfte, om antihistaminer er en effektiv kur eller ej.

Imidlertid anekdotiske oplysninger fra fibromyalgi patienter siger, at det kan være effektivt, men på begrænsede måder. Oplysningerne tyder også på, at ikke alle antihistaminer er lige så effektive. Over-the-counter antihistaminer som Benadryl kan give en vis lettelse for fibromyalgi kløe. Det er dog mere effektivt om natten, når bivirkningerne af døsighed giver patienterne mulighed for at sove bedre. På den anden side fandt de fleste fibromyalgi patienter topiske antihistaminer for at være mindre effektive til at yde lindring for kløe.

Eksperter mener, at narkotika, der virker på nerver som antikonvulsiver, ville give bedre lindring af fibromyalgi kløe i forhold til antihistaminer. Andre selvpleje metoder, der er effektive til styring af fibromyalgi kløe omfatter:

  • som at holde huden fugtig
  • sunde og
  • undgå stoffer, der kan forårsage bivirkninger af kløe, f.eks. aspirin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *