Svimmelhed, manglende balance og fald under udbrud af fibromyalgi

I fibromyalgi svimmelhed, manglende balance og fald er almindelige klager. For nogle mennesker er de en mindre irritation, der opstår ved lejlighed. I andre kan de være alvorligt svækkende og forårsage regelmæssige skader. Fald, og især hyppigt faldende, er et alvorligt problem.

Det sidste du har brug for, når du allerede har en konstant smerte, bliver hele tiden ondt. Hyppige fald eller balanceproblemer kan også føre til frygt for at falde.

Den frygt kan i sin tur gøre dig bange for at være aktiv, selv inden for dine grænser. Ifølge en undersøgelse i   klinisk reumatologi er 73% af patienter med fibromyalgi bange for fysisk aktivitet, og næsten 75% har problemer med balance.

Faldet er ikke et symptom, det er mere en følge af svimmelhed og mangel på balance. I denne tilstand kan fald og balance problemer også relateres til ændringer i den måde, vi går. Så hvorfor involverer fibromyalgi disse problemer? Og hvad kan vi gøre ved det?


Fibromyalgi og svimmelhed

I fibromyalgi opstår svimmelhed hyppigere, når den stiger hurtigt. Den pludselige begyndelse af svimmelhed kan få ham til at svinge på hans fødder, wobble eller endda få ham til at falde eller svage.

Svimmelhed og besvimelse i denne tilstand kan være relateret til en bestemt undergruppe, ifølge et 2017-studie, der blev offentliggjort i   European Journal of Pain  .

Ud over svimmelhed og svimmelhed havde denne undergruppe også det højeste niveau af smerte, samt forskellige overlappende symptomer og tilstande, herunder “fibro-foggy” kognitiv dysfunktion, irritabel blære, vulvodyni og rastløs ben syndrom.

Forskning tyder på, at dette symptom skyldes en dysfunktion af det autonome nervesystem SNA, kaldet disautonomía.El SNA er involveret i mange vigtige funktioner i kroppen, herunder hjertefrekvens, blodtryk, respirationshastighed, kropstemperatur, metabolisme og fordøjelse .den svimmelhed forårsaget af dysautonomi kaldes neuralt medieret hypotension, postural ortostatisk takykardi eller syndrom. 

Væsentlige, disse ting betyder, at hjertet og hjernen er ikke korrekt kommunikere med sí.Lo skulle ske, er, at når han rejser sig fra en liggende eller siddende stilling, SNA øge dit blodtryk til at bekæmpe tyngdekraften og holde en levering nok blod i hans hjerne. 

Med dysautonomi sker det ikke som det skal. I modsætning hertil kan blodtrykket faktisk falde ned, når det står, og resultatet er svimmelhed eller lyshårhed.

Hjertesats accelereres som blodtryksfald. Svimmelhed kan være forbundet med hjertebanken, sløret syn, øget pulsfrekvens, brystsmerter og en slags besvimelse kaldet vasovagal synkope.

Men ikke alle, der har svimmelhed forbundet med fibromyalgi faints. I en undersøgelse fra 2008 siger forskere, at svimmelhed og hjertebanken var mere almindelig end besvimelse. 


Balance og gangproblemer i fibromyalgi

Ud over muligheden for fald, tyder forskningen på, at personer med fibromyalgi går forskelligt fra raske mennesker. En undersøgelse fra 2009 viste, at omkring 28 procent af mennesker med denne sygdom har en unormal ganggang (måde at gå på).

I en funktionel præstationsundersøgelse af 2017 sagde forskerne, at gang og balance var alvorligt beskadiget i denne tilstand. 

Forskellene omfatter:

♦ væsentligt kortere skridtlængde

♦ Langsomt tempo

♦ Den måde, hvorpå kroppen svømmer, når man går

Forskerne bemærkede, at forskelle i gang og balance var værre hos mennesker, der havde mere smerte, stivhed, træthed, angst og depression.

De anbefalede, at lægerne evaluerer marts og deres patienter med fibromyalgi for at finde den bedste type rehabilitering og forebyggelse af fald for dem. Denne undersøgelse er en del af en voksende krop af videnskabelig litteratur, der viser balance og gangproblemer i denne tilstand, der kan forårsage fald.

Men evaluering og behandling af disse symptomer må ikke have høj prioritet for din læge. Hvis du er bekymret, skal du sørge for at nævne dem ved din næste aftale.


Forbedre svimmelhed og risiko for fald i fibromyalgi

Jo mere vellykket du er i behandling af din fibromyalgi, disse symptomer bør ikke være et problem. Men hvis du har brug for mere opmærksomhed, eller hvis du ikke har kunnet finde effektive behandlinger for fibromyalgi, har du flere muligheder.

For svimmelhed på grund af ortostatisk hypotension eller hypotension af neurologisk oprindelse, kan din læge anbefale medicin, der hjælper. Disse kan omfatte benzodiazepiner og betablokkere. Nogle af disse medikamenter kan også hjælpe med at lindre andre symptomer på fibromyalgi.

Din læge kan også anbefale livsstilsændringer. Hvis du ryger, foreslår en undersøgelse, der offentliggøres i den fælles reumatologidagbog   , Bone, Spine  , at ophævelse af rygning kan hjælpe med at lindre svimmelhed og andre symptomer på fibromyalgi. af balance og gang, er fysioterapi en fælles behandling. Du kan også spørge din læge, hvis noget som yoga, tai chi eller qigong er sikkert for dig. Indtil du finder måder at forbedre disse symptomer på, er det værd at have 

Jo mere vellykket du er i behandling af din fibromyalgi, disse symptomer bør ikke være et problem. Men hvis du har brug for mere opmærksomhed, eller hvis du ikke har kunnet finde effektive behandlinger for fibromyalgi, har du flere muligheder.

For svimmelhed på grund af ortostatisk hypotension eller hypotension af neurologisk oprindelse, kan din læge anbefale medicin, der hjælper. Disse kan omfatte benzodiazepiner og betablokkere. Nogle af disse medikamenter kan også hjælpe med at lindre andre symptomer på fibromyalgi. Din læge kan også anbefale ændringer i livsstil.

Hvis du ryger, forskning offentliggjort i tidsskriftet reumatologi   Joint, Bone, Spine antyder fortæller os, at rygestop kan hjælpe med at lindre besvimelse og andre symptomer på fibromialgia.Cuando det er den balance og gangart, fysisk terapi er en behandling fælles. Du kan også spørge din læge, hvis det er sikkert for dig noget som yoga, tai chi eller qigong.Hasta finde måder at forbedre disse symptomer, værd at have 

Leave a Reply

Scroll to Top