Glutenforbindelsen fibromyalgi og naturlige løsninger

Fibromyalgi,  ligesom de fleste moderne “syndromer”, der betragtes som ‘idiopatisk’ – en fancy ord for “ved ikke”  og ofte brugt som en undskyldning for ikke at se dybere ind i de grundlæggende årsager til lidelse hos patienten. Konventionel behandling er palliativ i bedste fald, og skadeligt i værste fald – endnu en grund til, hvorfor der er meget brug for naturlige metoder.

Fibromyalgi smerter i ryggen

Heldigvis har en betydelig mængde forskning akkumulerede metoder og  naturlige løsninger til fibromyalgi  , der fokuserer på at ændre kost, undgå udsættelse for kemikalier og brugen af orthomolekylære ernæring, dvs. vitaminer, biologiske cofaktorer, mineraler , osv.

Tilslutningen af ​​glutenfibromyalgi

En nylig undersøgelse viser, at  forbruget af hvede kan spille en vigtig rolle i fibromyalgi,  en tilstand, der hovedsageligt er karakteriseret ved ledsmerter langsigtede, muskler, sener og andre bløde væv, men er også blevet forbundet med træthed, depression, angst, søvnproblemer og hovedpine.

Udgivet i  BMC Gastroenterology  , med titlen “Klinisk virkning af en glutenfri kost på sundheden – livskvalitet i syv patienter med fibromyalgi er forbundet med cøliaki,” forskerne beskrive deres mest relevante fund på følgende måde:

“Den bemærkelsesværdige forbedring opnået for alle udfaldsmål efter et års uafbrudt glutenfri diæt hos 7 kvinder med cøliaki, der tidligere blev kategoriseret som patienter med svær inflammatorisk tarmsyndrom og fibromyalgi.”

gluten hvede fibromyalgi

Forskere påpegede, at fibromyalgi syndrom er en sygdom, hvis årsager stadig er gådefulde, uden for øjeblikket ledige billedbehandlingsteknologier eller tilgængelige analytiske tests til en objektiv diagnose.

Større grund hvorfor dens resultater er meget lovende i behandlingen af ​​patienter med denne sygdom ved eliminering af gluten og måske til identifikation af tilstanden som en af ​​de hundredvis af mulige ekstra intestinale manifestationer af følsomhed overfor cøliaki gluten, eller ikke cøliaki.

De opsummerer:

“De overraskende resultater af dette forsøg antyder, at inflammatoriske aktiveringsproces relateret autoimmun gluten i mavetarmkanalen, kan ende med at bidrage til forekomsten eller forøgelse af følsomheden af ​​det centrale nervesystem er ansvarlig for lidelsen fibromyalgi systemet nogle mennesker følsomme overfor gluten. “

“Denne hypotese synes at være i overensstemmelse med den øgede forekomst af fibromyalgi, der er beskrevet i kvinder med forskellige kroniske inflammatoriske processer i mavetarmkanalen, og det faktum, at vores patienter rapporterede en langsigtet historie af gastrointestinale klager udbredt i årtier før forekomsten af ​​fibromyalgi symptomer.

Konkret har komorbiditet triade af irritabel tyktarm, kronisk træthed og smerter i bevægeapparatet været betragtet overraskende, og andre har foreslået, at det kan pege på en fælles mekanisme underliggende mad overfølsomhed”.

Yderligere naturlige interventioner for fibromyalgi

Forskningen om fibromyalgi er vokset markant i de sidste to årtier, hvor mange naturlige indgreb nu får øget opmærksomhed og øget stigende klinisk validering. Disse omfatter:

magnesium

Det har været kendt siden mindst 1994, at patienter med fibromyalgi har lavere niveauer af magnesium i deres røde blodlegemer end normale mennesker. Derudover fandt  en undersøgelse fra 2008, at patienter med fibromyalgi har en forbindelse mellem træthed og serummagnesiumniveauer .

Så tidligt som 1995 bekræftede forskere i et dobbeltblind, randomiseret, placebokontrolleret studie, at en kombination af æblesyre (200 mg) og magnesium (50 mg) er en effektiv behandling til patienter med primær fibromyalgi.

En undersøgelse fra 1999 viste, at patienter med fibromyalgi havde højere niveauer af calcium og magnesium i håret, og at tilskud af disse mineraler reduceret antallet af ømme punkter, med angivelse af deres terapeutiske potentiale rolle i behandlingen.

Vitamin D

D-vitaminmangel er almindelig hos patienter med fibromyalgi og forekommer hyppigere hos patienter med angst og depression. En undersøgelse fra 2009 viste, at behandling med D-vitamin hos patienter med fibromyalgi resulterede i en lille forbedring på kort sigt overordnet score af virkningen af ​​fibromyalgi.

En nyere undersøgelse fra 2014 viste, at optimering af D-vitaminindhold hos patienter med fibromyalgi havde en positiv effekt på opfattelsen af ​​smerte.

Cellfood

En enkeltblind, randomiseret, placebokontrolleret forsøg i 2007, der involverede 320 forsøgspersoner, fandt ud af, at et supplement kendt som  Cellfood(deutrosulfazyme) øgede iltniveauet, samtidig med at oxidative stress i kroppen blev reduceret, forbedrede symptomer af fibromyalgi og livskvalitet.

Coenzym Q10

En undersøgelse fra 2007 viste, at mitokondrie antioxidant- og cofaktorniveauer og coenzym Q10 er ca. 40% lavere hos patienter med fibromyalgi sammenlignet med sunde kontroller, hvilket indikerer en mulig terapeutisk rolle i deres anvendelse til at afhjælpe denne mangel.

D-Ribosa

En undersøgelse fra 1985 viste, at D-ribose signifikant reducerede kliniske symptomer hos 66% af patienterne, der lider af denne sygdom og kronisk træthedssyndrom.

C-vitamin og Broccoli

En undersøgelse fra 2000 viste, at en kombination af et kosttilskud af vitamin C (100 mg) og broccoli (400 mg) resulterede i et 20,1% fald i smerte og et fald på 17,8% i Fibromyalgi påvirkning scorer.

Undgå følgende toksiner

Ud over disse palliative lægemidler og ændringer i kosten skal det påpeges, at læserens opmærksomhed om, at miljøbelastninger er hovedårsagerne på listen, hvilket bidrager til fibromyalgi. Så skal du tage højde for:

Brystimplantater

Fibromyalgi og kronisk smerte er allerede blevet diskuteret som en mulig negativ konsekvens af dem.

Statin medicin

Sammenhæng med mere end 300 skadelige helbredseffekter i den biomedicinske litteratur kan denne klasse af kemi i medicin, statinen, for at sænke kolesterolet ødelægge menneskers sundhed.

Muskelsmerter og -skader er naturligvis en af ​​de mest kendte bivirkninger af statin-lægemidler. Det er derfor ikke overraskende, at forskningen peger på dens forbindelse med fibromyalgi.

Aspartam og GMS (mononatriumglutamat)

I en casestudie fra 2001 blev den terapeutiske værdi af eliminering af aspartam og mononatriumglutamat ud fra diæt hos patienter med fibromyalgi, vist igen i 2012 for at være særlig problematisk for patienter med fibromyalgi

Adjuvansvacciner

Det er blevet hypotetiseret, at brugen af ​​aluminiumbaserede adjuvanser, såsom aluminiumhydroxid i vacciner for at stimulere TH2-polen af ​​immunitet, kan resultere i muskuloskeletale smerter i overensstemmelse med tilstande som fibromyalgi.

Supplerende terapier til fibromyalgi

Endelig og måske mest interessant er det faktum, at der er blevet undersøgt mere end 20 forskellige terapeutiske foranstaltninger for at forbedre patienterne, herunder:

Mindfulness Training

En undersøgelse fra 2007 viste, at mental træning forbedrede depression hos patienter med denne tilstand, som i en lignende undersøgelse i 2009. En undersøgelse fra 2009 viste, at det reducerede deres psykiske lidelse.

Yoga

En undersøgelse fra 2007 viste, at yoga praksis har terapeutiske virkninger hos patienter med fibromyalgi, ligesom i en lignende undersøgelse i 2010, hvilket resulterede i en forbedring af standardiserede foranstaltninger af symptomer og funktion af fibromyalgi, herunder smerte, træthed og humør og i smerter fra traumatiske oplevelser, accept og andre overlevelsesstrategier. “

En undersøgelse fra 2011 viste, at en otte-ugers yogaintervention resulterede i en forbedring af smerte, psykologisk funktion og opmærksomhed og ændringer i cortisolniveauer hos kvinder  med fibromyalgi.

Guiderede billeder

En studie fra 2006 viste, at guidet billeddannelse forbedrede funktionel status og følelse af selv-effektivitet til bekæmpelse af smerte og andre symptomer på fibromyalgi.

En undersøgelse fra 2008 viste, at afslapning i kombination med guidede billeder forbedrede patientens tilstand med fibromyalgi.

Rå mad

En undersøgelse fra 2001 viste, at 19 ud af 30 patienter med denne tilstand oplevede en signifikant forbedring i deres tilstand efter implementering af en kost af rå fødevarer i flertallet.

Vi håber, at denne artikel afslører løftet om en funktionel, naturligt orienteret medicinsk model. Identificer de grundlæggende årsager, det vil sige de diætstartere, kemiske produkter, ernæringsmæssige mangler og eliminere dem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *