10 inflammatoriske fødevarer, som du bør undgå, hvis du har fibromyalgi

De  inflammatoriske fødevarer  bør være på listen af de vigtigste ting for at undgå, hvis du har kroniske sygdomme. Kronisk inflammation er årsagen til disse sygdomme fremskridt og nå dette niveau udvikler sig til andre mere alvorlige. Fibromyalgi , autoimmune sygdomme som reumatoid arthritis, lupus og multipel sklerose samt kræft er nogle af de sygdomme, der er et produkt af en krop, der udsættes for konstant betændelse.

inflammatoriske fødevarer

Fødevarer, der forårsager betændelse, er de vigtigste årsager, der forårsager en sygdom som dem, der er nævnt ovenfor, vedvarer og øger graden, der forårsager døden .

Ifølge statistikker fra Verdenssundhedsorganisationen døde omkring 12,9 millioner mennesker over hele verden af ​​en eller anden form for hjerte-kar-sygdom i 2004. Hvert år vurderer Verdens Kræftforskningsfond at ca. otte millioner af mennesker døde af kræft. Hjertesygdomme og kræft, den dødelige manifestation af kronisk inflammation, forventes at forblive de førende dødsårsager i udviklede lande i mange år fremover.

Men undersøgelse efter undersøgelse viser, at risikoen for hjertesygdomme og kræft er modificerbare af vores livsstil, som omfatter de fødevarer, vi vælger at spise hver dag. Med hver bid tager vi, vi enten afbalancerer de proinflammatoriske og anti-inflammatoriske forbindelser i kroppen, eller vipper balancen til en ekstrem.

10 inflammatoriske fødevarer, som du ikke bør spise, hvis du har fibromyalgi

For at ændre balancen i din favør, der er ikke bare at inkorporere mere naturlige anti – inflammatoriske fødevarer i din kost, det er lige så vigtigt at undgå eller begrænse fødevarer, der forårsager betændelse. Her har du de ti fødevarer, der satte scenen for inflammatoriske sygdomme som fibromyalgi, multipel sklerose, thyreoidea sygdom, leddegigt, og du bør overveje, hvis du lider af kronisk træthed,  som, selv om er ikke en sygdom i sig selv det er almindeligt at resultatet af en betændt legeme.

1. Sukkerarter

sukker inflammatoriske fødevarer

Proinflammatoriske middel:  overdreven indtagelse af sukker forårsager huller i tænderne og har været forbundet med en øget risiko for fedme, inflammation og kroniske sygdomme som metabolisk syndrom og type 2 diabetes nylig har det også vist, at sukker og Mejeriprodukter er årsagerne til acne.

Fundet i : sukkerholdige drikkevarer såsom sodavand, frugtdrikke og slag er nogle af de vigtigste kilder til sukker, som mange har overset. Vidste du, at at drikke en dåse af Coca-Cola er den samme som at spise ti kuber af sukker? Andre oplagte fødevarer fyldt med sukker for at undgå eller i det mindste begrænser omfatter kager, desserter, slik og snacks. Og når du er på udkig efter sukker i ingredienslisten, huske på, at sukker har mange navne: majssirup, dextrose, fructose, gylden sirup, maltose, sorghum sirup og saccharose er nogle af de kreative navne, der anvendes til at forvirre forbruger.

Sukker erstatning:  Har du en sød tand? Opt for naturlige sødestoffer som stevia, honning eller melasse at sødme drikkevarer og fødevarer beskeden. De naturlige sukkerarter, der findes i friske eller tørrede frugter og frugtbeholdere uden tilsat sukker, er også fremragende valg. Ikke alene får den sødme du tørster, frugter giver dig også vitaminer, antioxidanter og fibre, som du ikke finder på sukkerholdige fødevarer og drikkevarer. Dadler, figner, kakifrugter, kiwi, mandariner og forskellige typer af bær er nogle naturlige sunde snacks som du kan vælge, hvis du vil have noget sødt på din gane.

2. Fælles madolie

Vegetabilsk olie inflammatorisk mad

Proinflammatorisk middel:  De almindelige vegetabilske madlavningsolier, der anvendes i mange boliger og restauranter, har meget højt omega-6 fedtsyrer og desværre lave omega-3 fedtstoffer. En kost, der består af en omega-6 stærkt ubalanceret til omega-3, fremmer inflammation og gyder inflammatoriske sygdomme som hjertesygdomme og kræft.

Du finder dem i : flerumættede vegetabilske olier, såsom grapeseed olie, bomuld, saflor, majs, canola og solsikke. Disse industrielle vegetabilske olier er også almindeligt anvendt til at forberede mere forarbejdede fødevarer og take-away fødevarer.

Erstatning vegetabilsk olie : Erstat dine madolier mættet omega-6 olie, macadamia olie, ekstra jomfruolivenolie, kokosolie og andre spiselige olier med en mere afbalanceret andel af omega-6 og omega-3. Macadamia olie, for eksempel, har en fedt-forholdet næsten 00:59 omega-6: 3, og er også rig på oliesyre, en monoumættet fedtsyre sundt hjerte.

3. Transfedt

 inflammatoriske fødevarer Margarine

Pro-inflammatorisk middel : Transfedtsyrer er kendt for deres dobbelte virkning: de øger niveauet af “dårligt” kolesterol, samtidig med at niveauet af “godt” kolesterol reduceres. Men det er ikke alt, hvad de kan gøre. Det har også vist sig at være inflammatoriske fødevarer, der fremmer fedme og insulinresistens, hvilket baner vejen for degenerative sygdomme at finde sted.

Du finder dem i:  stegte fødevarer, fastfood, kommercielle bagværk og dem, der er tilberedt med delvis hydrogeneret olie, margarin og / eller forkortelse. Husk at genstande, der indeholder 0 g transfedt på etiketten, stadig indeholder en vis mængde af disse giftige fedtstoffer. Dette skyldes, at regeringen i USA tillader varer indeholdende mindre end 0,5 g transfedt, der skal deklareres fri for transfedt. Kommercielt forberedt jordnøddesmør er et godt eksempel. Din bedste indsats er at læse ingredienslisten og sørge for, at den delvist hydrogenerede vegetabilske olie eller forkortelse ikke anvendes.

Erstatning for transfedtstoffer:  Søg efter alternative produkter, der ikke indeholder transfedtstoffer, og det har ikke delvist hydrogeneret vegetabilsk olie eller forkortelse i ingredienslisten. I tvivlstilfælde antages alle kommercielt fremstillede fødevarer at indeholde transfedtstoffer, medmindre andet er angivet.

4. Mejeriprodukter

 inflammatoriske fødevarer Mejeri

Proinflammatorisk middel:  Så meget som 60% af verdens befolkning kan ikke fordøje mælk. Faktisk tror forskere, at det er unormalt at kunne fordøje mælk efter barndommen, snarere end omvendt. Mælk er også et almindeligt allergen, der kan udløse inflammatoriske reaktioner, såsom forstyrret mave, forstoppelse, diarré, hududslæt, acne, elveblest og vejrtrækningsbesvær hos modtagelige personer.

Du finder dem i:  Mælk og mejeriprodukter er lige så omfattende som fødevarer, der indeholder delvis hydrogeneret olie eller vegetabilsk olie mangelfuld i omega-3. Bortset fra indlysende mejeriprodukter, såsom smør og ost, omfatter fødevarer med skjult mælkeindhold brød, kager, kager, fløde saucer og boksekorn. Scanning af ingredienslisten er stadig den sikreste måde at søge efter mælk på. De er de stærkeste inflammatoriske fødevarer, der findes, selv om mange mennesker ikke er opmærksomme på det.

Mælkesubstitut : Kefir og yoghurt uden sukker er acceptable i moderation for dem, der ikke er allergiske over for mælk. De er lettere for maven, da lactosen og proteinerne i mælken er blevet brudt af gavnlige bakterier og / eller gær.

5. Kvægkød

kødhormoner inflammatoriske fødevarer

Proinflammatoriske middel:  kødkvæg kommercielt produceret foderkorn såsom sojabønner og majs, en kost højt indhold af omega-6 og lavt fedtindhold inflammatorisk omega-3 antiinflammatorisk fedtsyre. På grund af betingelserne i små og smalle liv, disse dyr tjener også overskydende fedt og ender op med højt mættede fedtstoffer. Hvad værre er, at vokse hurtigere og undgå at blive syg, er også injiceres med hormoner og fodres antibiotika. Resultatet er et stykke kød, som du og jeg ikke skal spise.

Du finder det i : Medmindre andet er angivet, kan de fleste, hvis ikke alle, oksekød, svinekød og fjerkræ findes i supermarkeder og restauranter, der leveres med foderplader.

Erstatning for opdrættede kød:  Økologiske gårdsdyr, der er fodret med en naturlig kost, såsom urter i stedet for korn og hormoner, indeholder mere omega-3 fedtstoffer. De har mere plads til at bevæge sig frit, de er også tyndere og indeholder mindre mættet fedt.

6. Rødt kød og forarbejdet kød

Pølser fyldt med inflammatoriske fødevarer

Proinflammatorisk middel:  Forskere ved San Diego School of Medicine ved University of California, fandt ud af, at rødt kød indeholder et molekyle, at mennesker ikke producerer naturligt kaldet Neu5Gc. Efter indtagelse af denne forbindelse udvikler kroppen anti-Neu5Gc-antistoffer – et immunrespons, som kan udløse det kroniske inflammatoriske respons. Latent, lavgradig betændelse, der ikke går væk, har været forbundet med kræft og hjertesygdom.

Forbindelsen mellem forbruget af forarbejdet kød og kræft er endnu stærkere . I en rapport fra 2007 af World Cancer Research Fund og American Institute for Cancer Research er  forarbejdet kød blevet erklæret en overbevisende årsag til kræft i tyktarmen og endetarmen og muligvis af spiserøret og lungerne også. Kødprodukter omfatter produkter af animalsk oprindelse, der er blevet røget, hærdet, saltet eller kemisk konserveret.

Du finder dem i : almindelige rødt kød som oksekød, lam og svinekød, mens forarbejdede kød omfatter skinke, pølser og salami.

Substitutter for disse kød : Det er ikke nødvendigt at undgå rødt kød helt, især hvis det er økologisk, selv om det samme ikke kan siges for forarbejdet kød. Ingen mængde forarbejdet kød er sikkert. Det erstatter det meste af det røde kød med økologiske grøntsager, kylling og fisk, og relegates rødt kød som en ugentlig gave. Når du spiser rødt kød, skal du ikke glemme at vælge magre nedskæringer og helst de af græsfoderede dyr. For at reducere dannelsen af ​​toksikum dannet af varme, er det også tilrådeligt ikke at forbrænde dit kød og anvende fugtig varme til madlavning samt stødning og kogning eller dampning oftere end høj temperatur metoder, såsom stegning og stegning. .

7. Alkohol

alkohol inflammatoriske fødevarer

Proinflammatorisk middel : Det høje regelmæssige indtag af alkohol har været kendt for at forårsage irritation og inflammation i spiserøret, strubehovedet (stemmeboks) og leveren. Over tid fremmer kronisk inflammation væksten af ​​tumorer og fører til kræft på steder med gentagen irritation.

Du finder det i : Øl, cider, spiritus og vine.

Alkohol erstatning : Et forfriskende glas til at slukke tørsten af ​​rent, filtreret vand Hvad med en kop grøn te og jasmin antiinflammatorisk og anti-aging? Hvis du finder ideen om at ændre ethanol ved vand eller te, er det svært at begrænse dit forbrug til ikke mere end en drink om dagen hver gang du drikker det.

8. Raffinerede korn

mel hvede gluten inflammatoriske fødevarer

Pro-inflammatorisk middel : En stor del af de korn, vi spiser i dag, er raffineret. De mangler fibre og vitamin B sammenlignet med upolerede og ikke-raffinerede korn, der stadig har det intakte klid, kim og aleuronlag. Dette gør raffinerede korn så dårlige som raffinerede sukkerarter, som er praktisk talt tomme kalorier. Og raffinerede sukkerarter samt raffinerede korn har et højere glykemisk indeks end ubearbejdet korn, og når de konsumeres konstant, kan det accelerere udbruddet af degenerative sygdomme som kræft, hjerte-og karsygdomme og diabetes.

Du finder dem i : Produkter fremstillet med raffinerede korn er næsten overalt. De mest almindelige er: hvid ris, hvidt mel, hvidt brød, nudler, pasta, kager og kager. For at gøre tingene værre, gennemgår mange produkter med raffinerede korn yderligere behandling for at forbedre deres smag, og de bliver ofte fyldt med overskydende sukker, salt, kunstige smagsstoffer og / eller delvis hydrogeneret olie i processen. Et godt eksempel er kornkasser, der indeholder betydelige mængder tilsat sukker og aromaer.

Substitutter af raffinerede korn : Vælg minimalt forarbejdede korn, hvis du ikke er intolerant overfor gluten eller allergisk over for korn. Hvis du er ivrig efter brød eller wienerbrød, skal du investere i en kornmølle for at producere dit eget mel. Det bliver meget køligere end det rancidkorn, der findes i butikkerne. Når du køber korn eller andre kornbaserede produkter, skal du ikke tage hvad æskens etiketter siger til brevet. Det faktum, at kassen siger helkorn, betyder ikke, at kornene indeni er 100% intakte. Problemet skyldes manglen på en internationalt accepteret definition af ordet “fuldkorn”. I tilfælde af tvivl, hvis det ikke er tæt på dets naturlige tilstand, køb det ikke.

9. Kunstige fødevaretilsætningsstoffer

aspartam-inflammatoriske fødevarer

Proinflammatoriske middel : Angiveligt nogle kunstige tilsætningsstoffer såsom aspartam og mononatriumglutamat (MSG), udløse inflammatoriske responser, især hos mennesker, der allerede lider af inflammatoriske sygdomme, såsom rheumatoid arthritis.

Du finder dem i : Kun emballerede fødevarer indeholder kunstige tilsætningsstoffer til fødevarer. Hvis du skal købe dem, skal du læse etiketterne omhyggeligt og analysere deres risici. Hvis du bestiller kinesisk mad, skal du sørge for at have mulighed for at bestille uden MSG. Ellers se andre steder.

Stedfortræder for sådanne tilsætningsstoffer: I  tillæg til at begrænse forbruget af forarbejdede fødevarer, skal du bruge anti-inflammatoriske urter, krydderier eller naturligt sødemiddel til smag dine retter i stedet for at stole på tilsætningsstoffer.

10.?

 inflammatorisk mad æg

Pro-inflammatorisk middel : Hvorfor er nummer 10 blankt? Fordi det er beregnet til at fylde med mad, som du er følsomme. Mange mennesker er følsomme over for visse fødevarer, men de er ikke helt klar over det. I modsætning til fødevareallergi gennem hvilke symptomer normalt kommer hurtig og mærkbar, symptomer forårsaget af mad intolerance kan tage længere tid at manifestere. Derfor når maden intolerance symptomer vises, ofte har de en tendens til at være fælles mindre lidelser såsom træthed og hovedpine. Men den lange – sigt gentagen eksponering for fødevarer, der irritere kan forårsage betændelse og føre til kronisk sygdom.

Du finder dem i:  De mest almindelige madallergener er gluten, mælk, nødder, æg og solanaceous grøntsager. I modsætning til almindelig tro er det muligt at udvikle en allergi over for de fødevarer, du spiser ofte.

Substitutter for disse fødevarer:  Hvis du har mistanke om, at en bestemt fødevare kan være ansvarlig for svaret på din fødeintolerans, skal du forsøge at undgå det helt i cirka to uger og overvåge din reaktion. Ved afslutningen af ​​perioden for afholdenhed genindføres mad i din kost. Hvis du bemærker faktisk uforenelig med disse, bør du være i stand til at fortælle forskellen i, hvordan du føler dig nemt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *