Muskelpine i fibromyalgi

Muskelsmerter er et af de vigtigste symptomer på fibromyalgi. Smerter, stivhed og smerte bidrager ofte til øget træthed og endog invaliditet hos mange mennesker med fibromyalgi. Mange fibromyalgi-patienter opdager, at de har problemer med at forblive aktive på grund af nedsat bevægelsesområde og vedvarende muskelsmerter. Flere forskere har teoretiseret, at muskeltrauma og skader faktisk kan spille en rolle i årsagen til fibromyalgi. Læger, der behandler et stort antal patienter med fibromyalgi, rapporterer, at de fleste patienter siger, at deres fibromyalgi skyldes en skade, hvilket bekræfter forskningen.

Microtrauma til musklerne

Desværre kan muskelskader forårsages af næsten alt. Fra bilulykker til aggressive træningsrutiner lider næsten alle af os muskelskader på et eller andet tidspunkt i deres liv. De fleste muskelskader rapporteres kort tid efter traumer, men nogle læsioner forbliver sovende.

Der er en typisk historie om mennesker, der udvikler fibromyalgi efter et traume. Den vigtigste klage rapporteret er normalt alvorlig smerte i nakke, skuldre og rygområde. Ofte havde folk ikke tidligere problemer med kontinuerlig smerte før trauma. Kort efter ulykken eller traumet begyndte smerten og forsvandt aldrig. Røntgenbilleder, evalueringer, smertestillende midler og andre medicinske behandlinger kan hjælpe et stykke tid, men smerten fortsætter med at være lige så intens som i starten.

Muskelmikrotrauma har tendens til at forblive uopdaget af de fleste patienter. Sommetider kan traumer forårsaget af træning eller bilulykker påvirke kroppens små muskler og nerver. Disse små muskler kan rive, hvilket i sidste ende bidrager til dannelsen af ​​triggerpunkter rundt om kroppen.

Udbudspunkterne eller udløsningspunkterne er områder i blødt væv, især musklerne, som er meget følsomme og smertefulde, når de presses. Fordi de findes i forskellige kropssteder, er deres tilstedeværelse det vigtigste kriterium, der bruges til at diagnosticere fibromyalgi. Generaliseret fibromyalgi diagnosticeres, når der er generaliserede budpunkter på mange forskellige steder. Lokaliseret eller regional fibromyalgi, som navnet antyder, er placeret i et bestemt område af kroppen: ryggen, den øvre del af kroppen, den nederste del af ryggen mv. Generelt vil personer, som har det, der kaldes posttraumatisk fibromyalgi, have unormale spændinger eller knuder med lokaliserede spasmer, der kan mærkes ved berøring.

Muskel svaghed

Efter en muskelskade kan din første impuls være at lægge sig ned og hvile dine muskler. Selv om dette kan synes nyttigt, kan det faktisk føre til mere smerte; Det kan endda få dig til at udvikle den kroniske smerte ved fibromyalgi. Muskler bør udøves for at opretholde tone og tilstand.

Hvis de får lov til at hvile i lange perioder, mister musklerne styrke og tone og bliver meget svage. Som følge heraf, når du genoptager motion, kan dine muskler blive spændt, stramme og blive engorged.

Oxygen, næringsstoffer og affaldsmaterialer kan blive fanget i disse muskler, hvilket øger mængden af ​​smerte, du føler. På denne måde antages det, at muskelskader bidrager til symptomerne på fibromyalgi.

Skade på centralnervesystemet

Forstyrrelser i centralnervesystemet synes også at være relateret til fibromyalgi. Det centrale nervesystem, som er dannet af hjernen og rygsøjlen, kan let blive skadet af ulykker, stress eller infektion. Skader på centralnervesystemet kan forstyrre frigivelsen af ​​neurotransmittere og hormoner, såvel som med blodgennemstrømning, hvilket forårsager alvorlig smerte og andre symptomer.

En nylig undersøgelse analyserede begyndelsen af ​​fibromyalgi symptomer hos personer med nakke traume. Det blev fundet, at personer med nakkeskader er 13 gange mere tilbøjelige til at udvikle fibromyalgi end dem uden sådanne skader.

Centralnervesystemskader kan også forstyrre hjernebølge mønstre. Hjernebølger er elektriske mønstre, der repræsenterer aktiviteterne i din hjerne. Der er fire hovedtyper af hjernebølger, og hver enkelt er involveret i forskellige processer. Læsionerne kan nogle gange forstyrre din hjernebølger, forårsager søvnforstyrrelser, fibrofog og andre symptomer på fibromyalgi.

Mange lider

Fibromyalgi syndrom har mange mennesker i alle aldre og baggrunde. Fibromyalgi påvirker kvinder mere end mænd, især i de frugtbare år. Mere end 80% af mennesker, der lider af fibromyalgi, er kvinder, men nogle mænd har sygdommen.

Pædiatrisk fibromyalgi

Det, der er blevet alarmerende, er, at unge børn også er ramt af en tilstand, der hedder ungdoms- eller pædiatrisk fibromyalgi. Selvom diagnosen FM hos børn er meget vanskeligere end diagnosen og hos voksne, da symptomerne virker meget gradvist, og børn har en tendens til at være inkonsekvent i beskrivelsen af ​​deres symptomer. Smerten og udfordringerne er imidlertid ikke forskellige fra voksne.

Fibro i alderdommen

I den anden ende af spektret har ældre voksne den ekstra udfordring, at FM-smerte øger deres eksisterende sundhedsproblemer. Da det er sandsynligt, at de allerede beskæftiger sig med nogle forhold, der ligner hinanden, kan diagnosen FM hos ældre mennesker være en lang proces.

Loading...

Leave a Reply