Fibromyalgi og de begrænsninger, der pålægges os. Hvor svært er det at acceptere vores nuværende situation!

Accept af dine nye grænser for at  lære at leve med begrænsninger  Når du diagnosticeres med fibromyalgi, er der mange tanker, der går gennem vores hoveder. 

De følgende uger, måneder og lige år vil bringe mange nye indsigter og præstationer. Og lad os se det, de fleste er nasty. 

En anerkendelse, som kan være særdeles vanskelig at acceptere, er, at vi nu har begrænsninger. 

Vi skal være et meget funktionelt medlem af samfundet, har pludselig  grænser for, hvordan vi kan arbejde, tage vare på sig selv og andre, og hvor frustrerende dette sociale liv kan være,   mindst sagt. 

Men at lære, hvad dine grænser er, og hvordan man bor i dem er et vigtigt skridt i at acceptere din diagnose.

Nogle mennesker med fibromyalgi kan være bange for at gøre ting af frygt for, hvad opsving kan koste. Andre kan gå til den anden ekstrem og spænde sig til udmattelse og derefter ikke kunne gøre noget andet. 

Det er to helt forståelige reaktioner. Men at acceptere dine nye begrænsninger kan hjælpe dig med at leve livet på den bedst mulige måde, på trods af at du har en sygdom, men først skal du lære, hvad dine egne grænser er. 

Hvad en person med fibromyalgi kan gøre, kan afvige fra hvad andre patienter er i stand til at gøre. Okay, det er ikke nødvendigt at sammenligne med nogen. Når du først har lært, hvad dine grænser er, så er du nødt til at sætte begrænsninger på at leve inden for dem. Hvordan gør man det? 

Lær at sige nej Dette er svært for mig. Jeg har altid været den person, der ønsker at glæde alle sammen, gøre alle glade, hjælpe hver enkelt. Og selvom det er urealistisk af flere grunde, er hovedårsagen til, at jeg er syg, jeg var nødt til at lære at sige nej. 

Jeg var nødt til at lære at forklare min chef og kolleger at jeg ikke kunne bære eller flytte tunge kasser. Jeg var nødt til at lære at jeg ikke kunne hjælpe mine venner med at flytte. 

At lære at han ikke kunne acceptere alle invitationerne Ja! Dette får andre til at føle sig frustreret over mig, især hvis de brugte mig til at organisere alt for dem. 

Men det er noget, jeg har lært at leve. Jeg ved, at der kan være nogle ting, jeg ikke kan gøre, men det betyder ikke, at jeg ikke er værdifuld eller nyttig i andre henseender. Denne påmindelse hjælper mig med at sige nej, når det er nødvendigt

Leave a Reply

Scroll to Top