7 Symptomer på fibromyalgi hos kvinder

Bevidstheden om den kroniske diagnose af fibromyalgi er stigende. Fibromyalgi er en form for bløddelsrevmatisme, der er særligt udbredt hos kvinder.

Vidste du at superstjernen Lady Gaga har fibromyalgi, for eksempel? Den kendsgerning, at sådanne superstjerner taler om en diagnose, der tidligere blev kaldt “den usynlige sygdom”, er positiv, fordi det bringer den tiltrængte opmærksomhed til en gruppe patienter, som ikke blev troet eller ikke var blevet forsømt i lang tid.

Som nævnt er det for det meste kvinder, der er mest ramt af denne kroniske smerteforstyrrelse. Hvorfor kvinder er mere berørt, end mænd er usikre – men det her er genstand for forskning (selvom mange kæmper imod os og desværre ikke ønsker det).

Vi kæmper for denne gruppe mennesker – og dem med andre diagnoser af kroniske smerter – for bedre chance for at modtage behandling og træning. Vi beder dig om at dele denne meddelelse yderligere for at øge den offentlige viden, så vi kan nå det. Følg os på vores FB-side    og på sociale medier for at deltage i kampen for et forbedret dagligliv for tusindvis af mennesker.

Fibromyalgi forekommer oftest hos kvinder i alderen 20 til 30 år. Så i denne artikel dækker vi de 7 mest almindelige symptomer på fibromyalgi hos kvinder.

1. intens smerte krop

Fibromyalgi er især kendetegnet ved sin karakteristiske smerter, som kan påvirke hele kroppen   – og kan fjerne den berørte person til at føle, at det aldrig er udhvilet, hun er virkelig stiv og slidt om sorg og daglige liv er smertefuldt.

Forskere mener, at dette skyldes en biokemisk reaktion kaldet “central sensibilisering”, som betyder, at kroppen fejlfortolker nervesystemet signaler og stress, der normalt ikke ville skade induceret smerte signaler.

Der er medicin til at lindre smerter, men desværre mange af dem har en lang liste af bivirkninger. Derfor er det vigtigt, at du gør god brug af selv-behandling i form af ture i skoven, køre den varme pool, brug af triggerpunkter i kugler mod ømme muskler, svømning og skræddersyede mobilitet øvelser som vist nedenfor.

Som mange af jer ved, muskler og led i kroppen, fibromyalgi indebærer en øget forekomst af muskelsmerter, stive led og nervøs fastholdelse. Her præsenterer vi en træning video med fem blide bevægelse øvelser, som vil hjælpe dig med at give bedre bevægelse, mindre smerte og øget blodgennemstrømning.

Alt for mange mennesker lider af kroniske smerter, som ødelægger hverdagen   – vi opfordre dig til at dele denne artikel på de sociale netværk,    for eksempel ved at elske vores Facebook-side    og sige ‘Ja til mere forskning i fibromyalgi “. På den måde kan vi gøre mere synlige symptomer forbundet med diagnosticering og sikre, at flere mennesker bliver taget alvorligt – og så får den hjælp, de har brug for.

Vi håber også, at denne øgede opmærksomhed vil føre til øget støtte til forskning i nye undersøgelses- og behandlingsmetoder.

2. Fibromyalgi og træthed (kronisk træthed)

På grund af den overaktive nervesystem og smerter i kroppen, kroppen virker ved fuld hastighed i næsten 24 timer. Selv når du sover. Det betyder, at mennesker med fibromyalgi ofte vågner op næste dag og er omtrent lige så træt, som når de går i seng.

Forskerne mener, det er fordi i mennesker med fibromyalgi, immunsystemet, der regulerer inflammatoriske reaktioner virker anderledes – og at musklerne i kroppen ikke modtager healing og hvile den har brug for. Det fører selvfølgelig til en følelse af træthed og udmattelse.

3. Fibromyalgi og migræne

Kronisk hovedpine og nakkesmerter

Mennesker med fibromyalgi ofte lider stærke hovedpine og migræne. Sygdommen kaldes ofte “fibromyalgi hovedpine”. Det vides ikke, hvorfor folk med fibromyalgi er mere almindeligt ramt, men det menes, at dette kan skyldes overaktivitet i nervesystemet og dermed på et højere elektriske aktivitet.

Som vi ved, sker det ofte, at de “tordenvejr” vises ofte i målingerne af hjernen hos migrænikere – så det er rimeligt, at overfølsomhed i nervesystemet er årsag til denne type hovedpine.

Nogle typer af fejl og mangler er også blevet forbundet med en øget forekomst af migræne – herunder en magnesium elektrolyt – der, som vi ved, er ansvarlig for at regulere store dele af muskel- og nervefunktion. Det er klinisk bevist, at en mangel på magnesium er grundlaget for muskelsammentrækninger, muskelkramper, træthed, uregelmæssig hjerterytme, og kognitive handicap – fordi nerveledningen (transmission og transmission af nerveimpulser til muskler og hjerne ) er negativt påvirket af mangel på magnesium.

En egnet kost, tilskud af Q10, meditation samt fysisk behandling af led og muskler har vist, at sammen (eller separat) kan medvirke til at reducere forekomsten og intensiteten af ​​disse hovedpine.

4. Fibromyalgi og søvnproblemer

Kvinde der kæmper for at sove

Den fibromyalgi ofte har svært ved at falde i søvn eller vågner op tidligt. Der er mistanke om, at dette skyldes overaktivitet i nervesystemet og hjernen, hvilket betyder, at den berørte person ikke “rolig” aldrig helt i kroppen og smerten i kroppen også negativt påvirker kvaliteten af ​​søvnen.

Lette strækøvelser, vejrtrækning teknikker, anvendelse af et anti-migræne forfriskende maske og meditation kan hjælpe kroppen reducere overfølsomhed, hvilket reducerer agitation af kroppen og giver mulighed for bedre søvn .

5. Fibromyalgi og hjerne feber

øjenpine

En reduceret kognitiv funktion og en følelse af at hovedet ikke er “helt sammen” er almindeligt hos mennesker med fibromyalgi. Betingelsen er kendt som fibrotogène – også kaldet hjerne tåge. Symptomerne på denne hjerne tåge kan være en midlertidig fejl i hukommelsen, svært ved at huske navne og steder – eller generelt svækket evne til at løse opgaver, der kræver en systematisk og logisk tænkning.

Det menes nu, at fibrotogène skyldes ændringer i hjernens aktivitet hos personer med fibromyalgi – “nervøs støj” et problem, de har beskrevet som

Dette udtryk beskriver tilfældige elektriske strømme, der ødelægger kommunikationen mellem forskellige dele af hjernen. Du kan tænke på det som sådanne afbrydelser, der kunne nogle gange høre på gamle FM-radioer – bare skrabe.

6. Fibromyalgi og depression

hovedpine og hovedpine

fibromyalgi og kronisk smerte diagnoser er naturligt forbundet med højere humørsvingninger, depression og angst. Det er selvfølgelig kendt, at kronisk smerte også er relateret til træthed og depression.

Forskning har vist, at nerve sendere, der påvirker depression, er stærkt relateret til smerte. Når man så ved, at fibromyalgi forårsager kronisk og udbredt smerte, vi ser også den direkte forbindelse mellem fibromyalgi og depression.

Netop af denne grund er det meget vigtigt, at du også prøve at angribe dig mentalt og psykisk problem af kroniske smerter. Det værste du skal gøre er at “holde alt inde,” da dette kun vil øge angstanfald.

Deltag din lokale reumatiske forening, deltage i en internet støttegruppe (vi anbefaler facebook gruppen “Gigt og kroniske smerter – Norge: nyheder, samhørighed og forskning”), og være åben med dem omkring dig med det faktum, at man nogle gange har problemer og at dette kan gå ud over din personlighed midlertidigt.

7. fibromyalgi og irritabel tarm

mavesmerter

Det har vist sig, at mennesker med fibromyalgi ofte er påvirket af det, vi kalder den irritabel tyktarm. Symptomer på IBS kan omfatte hyppige besøg på toilettet, maveproblemer, diarré, men kan også indbefatte forstoppelse og ulejlighed at begynde at have tarmene.

Enhver med vedvarende tarmproblemer og irritabel tarm symptomer skal undersøges af en læge (gastrologue). Det er også meget vigtigt at overveje deres kost – og især forsøger at respektere det, der kaldes “fibromyalgi”. Desværre er alle tarm systemer er ikke ens – nogle kan derfor have en positiv effekt på overgangen til et sådant system, men andre kan tror, ​​de har ingen effekt.

Andel i sociale medier

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *